APSURD

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: APSURD

PostPostao/la labrax » 24. 11. 2008. (12:20)

ma kakvi natjecatelji, baracuda je bia u pravu kad je reka da je najveci neprijatelj zubacu panulaš..
zapamtite koliko lovite zubataca sad pa se sjetite toga za 3-4 godine, kad se to masu prorijedi..

sjetit cete se mojih rijeci..
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la tomi » 24. 11. 2008. (13:11)

http://www.delfin-pula.hr/natjecanja.html
kalendar događaja od hšsrm
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 24. 11. 2008. (14:48)

Evo Tomi je stavija kalendar natjecanja za ovo leto :o majo mila ča se desilo ribi i ča će in se sve još dogodit do kraja leta :o
Labrax je napisa,citiram;ali ako je neko skroman i ako mu i lov sitnije ribe predstavlja gust, zasto ga osudjivati? :o
Ma kakva je to kurčeva skromnost uvatit 5-10 kili riblje nedonoščadi :o tu se radi o gladi za dokazivanjem,egoizmu,slavohlepnosti
i ostalom :evil: PROPISI :?: je,oni postoje ali se večinom ne poštuju u vrime natjecanja :!: Oli se ne more natjecanje odvijat na način da se ulovljena riba odma izmiri,vagne te pusti nazad umore neozlijeđena :?: Jok,mora se donest u kraj 100 kila ribe za koju posli neznaju ni diće šnjon,ali je bittno da se VIDI :!: Ja još nisan čuja da je neko ikad bija diskvalificiran na natjecanju jer je čapa ribu ispod mire :!: Eto naša san jednu sliku i pacijenta kojeg bi ja ne samo potira sa takmićenja već bi mu opizdija takvu trisku iza uva da bi mu zvonilo godinama :!:
89459erik_resize.jpg

ps.tolko o poštivanju propisa i normativa na natjecanjima :evil:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 24. 11. 2008. (15:48)

jebi ga,ja san već u letima,ne vidin dobro,ča je to?Vuk oliti pirka...?
Ako je, onda je to za razumit( :lol: ),taj vučić je ustanju progutat veću ješku nego on sam,i kad ga digneš nema ništa od "riliza",kad mu se otvori airbag gotovo je,more jedino poletit(kad ga galeb dohvati)
Ovaj lik da je manje ždera keksi iz Metroa ima bi zube pa bi se mogal i nasmijat....

Ono ostalo Rap "potpisujem",odrastao čovik kome je gušt lovit zanzoline,vučiće i glavoče je za "promatranje".
Ono ča je Lab napisal da treba bit oprezan s izjavama....,to ne razumin,?Zašto?

To nije tabu tema,svako ima svoje mišljenje,nećemo o tome pisat na nekom forumu o goblenima...,nego tu!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la porer » 24. 11. 2008. (16:03)

Zašto? Jebiga lupis svatko se češe tamo gdje ga svrbi.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la primorac » 24. 11. 2008. (16:16)

Ja mislin da triba stegnut kaiš jerbo je kriza. I da bi mogli Rap i Lup i ja sa njima skupa smršavit do sezone (slijedeće turističke). I Por isto.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la tomi » 24. 11. 2008. (16:26)

ma dajte se malo skulirajte.pa naša se društva i klubovi moraju ponašati prema pravilniku od HSŠRM.
ako to nije u redu, ne možemo tu na forumu mlatiti praznu slamu, ka u oštariji.to su pravila igre i ona su takva za sada.
ako smatrate da treba mijenjati zakone i pravilnike, onda ok,ajmo to promijeniti i dati si truda da se to promijeni.jer to nije samo u zubacu poreč (kao one slike) nego diljem hrvatske.
HSŠRM daje pravila igre i obveze,onda idemo to promijeniti.jel tako?
ustvari treba dobro pročitati šta je napisa labrax.
cit.:
koliko znam, na ogromnoj vecini natjecanja se postuju svi zakonski propisi, osim odredbe "5 kg + 1 organizam" za koju je i samim zakonom predvidjeno da ne vrijedi za natjecanja. meni je osobno bezveze loviti sitnu ribu, i prirodno je da vecina ljudi tezi necem visem, da lovi veliku ribu ali ako je neko skroman i ako mu i lov sitnije ribe predstavlja gust, zasto ga osudjivati?

problem je sto poistovjecujete to s ekoloskim aspektom... kazete da love nedoraslu ribu.. to sto je sitna neznaci i da je nedorasla. knez od 15 cm je relativno veca riba od zubaca od 2 kg (sto ce rec da je knez od 15 cm veliki knez a zubac od 2 kg mali zubac). vecina ribe na natjecanjima su odrasli primjerci svoje vrste osim arbuna za koje bi zakonodavac trebao propisati dosta vecu mjeru. na velikoj vecini natjecanja je i propisana i opcenito najmanja velicina za ribu, tako da taj okvir obuhvaca i one ribe koje nisu zasticene zakonom. nadalje sve vise i vise se uredjuju natjecanja po modelu da se uzima samo npr 15 najvecih riba za vaganje. stvari idu u sve boljem smjeru po tom pitanju. dakle glupo im je natovarivati ekoloski aspekt problema koji uopce ni ne postoji. jedino mozemo pricati o tome sto je "uzvisenije", loviti veliku ili malu ribu, a opet, ko smo mi da sudimo nekom sto se zadovaoljava skromnim?

budite malo oprezniji i malo manje zadrti na ovu temu.
ja se odavno ne natjecem jer me to nezanima, ali o ukusima se neraspravlja i malo je pretjerano ako ne i degutantno ovako pljuvati...

poz
labrax
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 24. 11. 2008. (16:52)

Tomi,ne radi se o tome od kud su slike ili sa kojeg je foruma skinut podatak već o tome da nešto triba minjat a to bi naravno tribala prva uradit sama ribolobna društva a ako već ti propisi postoje onda ih se trinba pridržavat a ča se u većini slučajeva ne čini ;) Izašto se moraju šrd pridržavat nekih starih propisa kad dobro vide da su ona sve samo ne dobra(za ribe naravno) ,dakle sami mogu regulirat i utvrdit nova pravila prilikom ili prije samog natjecanja :!:
I na kraju krajeva ne triba dobro iščitat ča je labrax napisa već ono ča san ja napisa a iz razloga jer ja u ovom slučaju zastupam i branim ribe i bespotrban izlov a on u ovom slučaju zastupa i brani ribolovne dezintegratore ;) :mrgreen:
ps.a ono labraxovo:budite malo oprezniji i malo manje zadrti na ovu temu :?: jel to prijetnja možda :?: da ni meni :?:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la unije » 24. 11. 2008. (16:56)

:mrgreen: :mrgreen: ajme da se vučiću otvorio airbag :lol: :lol: :lol:
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la tomi » 24. 11. 2008. (17:00)

raptor je napisao/la:Tomi,ne radi se o tome od kud su slike ili sa kojeg je foruma skinut podatak već o tome da nešto triba minjat a to bi naravno tribala prva uradit sama ribolobna društva a ako već ti propisi postoje onda ih se trinba pridržavat a ča se u većini slučajeva ne čini ;) Izašto se moraju šrd pridržavat nekih starih propisa kad dobro vide da su ona sve samo ne dobra(za ribe naravno) ,dakle sami mogu regulirat i utvrdit nova pravila prilikom ili prije samog natjecanja :!:
I na kraju krajeva ne triba dobro iščitat ča je labrax napisa već ono ča san ja napisa a iz razloga jer ja u ovom slučaju zastupam i branim ribe i bespotrban izlov a on u ovom slučaju zastupa i brani ribolovne dezintegratore ;) :mrgreen:
ps.a ono labraxovo:budite malo oprezniji i malo manje zadrti na ovu temu :?: jel to prijetnja možda :?: da ni meni :?:

koliko poznam labraxa, siguran sam da je to direktna prijetnja tebi, viruj mi :lol:

i samo da popravim :
mislim da je ovo tema za natjecanja i događaji,a ne na ekologiju :ugeek:
tomi
Old Senior Member

PostPostao/la raptor » 24. 11. 2008. (17:33)

labrax je napisao/la:ma kakvi natjecatelji, baracuda je bia u pravu kad je reka da je najveci neprijatelj zubacu panulaš..
zapamtite koliko lovite zubataca sad pa se sjetite toga za 3-4 godine, kad se to masu prorijedi..

sjetit cete se mojih rijeci..

Baracuda je možda to i napisa samo mi ti nisi baš jasan :?: :roll: Pa po ulovima koliko vidim ti si glavni razlog ča zubaca skoro više i ni :!: :lol: A masu si proridia ti ;) I sitiću se ovoga za 3-4 leta naravno :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la gof1 » 24. 11. 2008. (17:59)

labrax je napisao/la:koliko znam, na ogromnoj vecini natjecanja se postuju svi zakonski propisi, osim odredbe "5 kg + 1 organizam" za koju je i samim zakonom predvidjeno da ne vrijedi za natjecanja. meni je osobno bezveze loviti sitnu ribu, i prirodno je da vecina ljudi tezi necem visem, da lovi veliku ribu ali ako je neko skroman i ako mu i lov sitnije ribe predstavlja gust, zasto ga osudjivati?

problem je sto poistovjecujete to s ekoloskim aspektom... kazete da love nedoraslu ribu.. to sto je sitna neznaci i da je nedorasla. knez od 15 cm je relativno veca riba od zubaca od 2 kg (sto ce rec da je knez od 15 cm veliki knez a zubac od 2 kg mali zubac). vecina ribe na natjecanjima su odrasli primjerci svoje vrste osim arbuna za koje bi zakonodavac trebao propisati dosta vecu mjeru. na velikoj vecini natjecanja je i propisana i opcenito najmanja velicina za ribu, tako da taj okvir obuhvaca i one ribe koje nisu zasticene zakonom. nadalje sve vise i vise se uredjuju natjecanja po modelu da se uzima samo npr 15 najvecih riba za vaganje. stvari idu u sve boljem smjeru po tom pitanju. dakle glupo im je natovarivati ekoloski aspekt problema koji uopce ni ne postoji. jedino mozemo pricati o tome sto je "uzvisenije", loviti veliku ili malu ribu, a opet, ko smo mi da sudimo nekom sto se zadovaoljava skromnim?

budite malo oprezniji i malo manje zadrti na ovu temu.
ja se odavno ne natjecem jer me to nezanima, ali o ukusima se neraspravlja i malo je pretjerano ako ne i degutantno ovako pljuvati...

poz

Pozdrav Labrax,čuj niko nikome nenameće teret ekocida niti nitko kao što kažeš pljuje po nekome bezrasložno ,ljudi pišu u većini slučajeva na osnovi viđenoga na sličnim susretima I iznose svoje mišljenje o tom.To što se tiče opreza o zaziranju u ovu temu,pa nije niti jedno ŠRD sveta krava,dapače treba zazirati što je više moguće!Zašto?Pa iz jako jednostavnih razloga jer uloga takvih organizacija u primarnom smislu bi trebala biti zaštita ribljeg fonda a ne koristiti pogodnosti nekih zakona koji nisu dorečeni ili nisu ispravni(bar po stajalištu sportskih ribolovaca),znači trebaju biti primjer svima ostalima .Morali bi na bilo koji mogući način upozoravati zakonodavca o eventualnim propustima pojedinih zakona ,npr. minimalnih lovnih mjera pojedinih vrsta itd.Što se tiče ko od nas lovi kakvu ribu to je njegova stvar i apsolutno to razumijem i poštujem.Al me zgrozi kad vidim tu tz. nebodovanu ribu arbuni,fratri,kavalice po 7-8cm,kirnje po 20-30 dkg,felunići po po kila mislim da to govori dovoljno o krivom smijeru takvih natijecanja.Niko nije protiv sličnih okupljanja ali treba upozoriti da pravila takmičenja treba mijenjati.I još jedan apsurd naime na dnu smo ljestvice po potrošnji ribe po glavi stanovnika mislim da bi se i kroz ta takmičenja malo trebalo poraditi na takvoj vrsti edukacije jer kao što pročitah par izvještaja sa takvih " sportskih veleborilišta" svi na kraju odu na ćevape a "BODOVI" poslije vage valjda u "humanitarne" svrhe.............
gof1
Senior Member

Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la Strici » 24. 11. 2008. (23:03)

Dragi Gofe1,
ili kako se več zoveš. Pametno zboriš. Pitanje je samo imaš li vermena da izumru ti dinosaurusi koji vodu te športske ribolovne klubove, pa da postave ljude tvog mišljenja ili sličnog. Znaš ako u bordelu nije dobro stanje, onda se ne mijenja inventar, kurve se moraju promijeniti. A ove kurve u cijeloj nam zemlji su zasada za sva vremena i za sve društvene sisteme. I nažalosr djeluju kao vječiti. Možemo li to promijeniti? ;)
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

PostPostao/la gof1 » 24. 11. 2008. (23:45)

Strici je napisao/la:Dragi Gofe1,
ili kako se več zoveš. Pametno zboriš. Pitanje je samo imaš li vermena da izumru ti dinosaurusi koji vodu te športske ribolovne klubove, pa da postave ljude tvog mišljenja ili sličnog. Znaš ako u bordelu nije dobro stanje, onda se ne mijenja inventar, kurve se moraju promijeniti. A ove kurve u cijeloj nam zemlji su zasada za sva vremena i za sve društvene sisteme. I nažalosr djeluju kao vječiti. Možemo li to promijeniti? ;)

Strici,mislim da niko netraži da neko izumre nego jednostavno netreba šutijeti.Nisu na svim sličnim mijestima kurve kako kažeš jako puno stvari odlično funkcionira ma koliko se netko trudio to negativno prikazati.Što se tiče toga može li se promijeniti nešto ,naravno sve se može promijeniti ,nisam pobornik nekakvih revolucija niti mislim da je sve crno u sličnim organizacijama.Nego jednostavno na mjestima poput ovog foruma trebamo svi iznijeti svoje mišljenje o takvim natijecanjima,prvenstveno misleći na sve članove društava.Daleko od toga da su natijecanja devastitori mora u tolikoj mijeri ali sam mišljenja da su ŠRD-a ta koja moraju najviše brige voditi o navedenim temama sačuvanja eko sustava,zato sam mišljenja da su takva pravila natjecanja APSURDNA....
gof1
Senior Member

Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la riberer » 24. 11. 2008. (23:46)

Tomi spominje Hrvatski savez za športski ribolov na moru, govoreći kako se društva i klubovi moraju ponašati prema pravilniku saveza...
Tako i je, ali zašto ? Pitam se da li je savez zbog klubova ili su klubovi radi saveza ? Tko čini savez? Nadam se klubovi.
Ako je tako, stvar je puno jednostavnija nego se to čini na prvi pogled, ne moram reći zašto, nadam se ...

Ili ako moram, klubovi su ti koji trebaju početi mijenjati pravila. Na primjer, kako sam već prije spomenuo:
- svaka ulovljena i puštena riba nosi određeni (uvijek isti) broj bodova, bez obzira na težinu
- bodovanje po težini vrijedi za samo pet najvećih riba, koje je dozvoljeno donesti na vaganje

Dobro kaže Tomi, nebi trebao biti HSŠRM onaj koji daje pravila igre i obveze, nego mu to moraju nametnuti, tj. odrediti klubovi koji ga čine.

Bez klubova savez nema nikakvog smisla slika ...
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.