Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
raptor je napisao/la:Tomi,ne radi se o tome od kud su slike ili sa kojeg je foruma skinut podatak već o tome da nešto triba minjat a to bi naravno tribala prva uradit sama ribolobna društva a ako već ti propisi postoje onda ih se trinba pridržavat a ča se u većini slučajeva ne činiIzašto se moraju šrd pridržavat nekih starih propisa kad dobro vide da su ona sve samo ne dobra(za ribe naravno) ,dakle sami mogu regulirat i utvrdit nova pravila prilikom ili prije samog natjecanja
![]()
I na kraju krajeva ne triba dobro iščitat ča je labrax napisa već ono ča san ja napisa a iz razloga jer ja u ovom slučaju zastupam i branim ribe i bespotrban izlov a on u ovom slučaju zastupa i brani ribolovne dezintegratore![]()
![]()
ps.a ono labraxovo:budite malo oprezniji i malo manje zadrti na ovu temujel to prijetnja možda
da ni meni
labrax je napisao/la:ma kakvi natjecatelji, baracuda je bia u pravu kad je reka da je najveci neprijatelj zubacu panulaš..
zapamtite koliko lovite zubataca sad pa se sjetite toga za 3-4 godine, kad se to masu prorijedi..
sjetit cete se mojih rijeci..
labrax je napisao/la:koliko znam, na ogromnoj vecini natjecanja se postuju svi zakonski propisi, osim odredbe "5 kg + 1 organizam" za koju je i samim zakonom predvidjeno da ne vrijedi za natjecanja. meni je osobno bezveze loviti sitnu ribu, i prirodno je da vecina ljudi tezi necem visem, da lovi veliku ribu ali ako je neko skroman i ako mu i lov sitnije ribe predstavlja gust, zasto ga osudjivati?
problem je sto poistovjecujete to s ekoloskim aspektom... kazete da love nedoraslu ribu.. to sto je sitna neznaci i da je nedorasla. knez od 15 cm je relativno veca riba od zubaca od 2 kg (sto ce rec da je knez od 15 cm veliki knez a zubac od 2 kg mali zubac). vecina ribe na natjecanjima su odrasli primjerci svoje vrste osim arbuna za koje bi zakonodavac trebao propisati dosta vecu mjeru. na velikoj vecini natjecanja je i propisana i opcenito najmanja velicina za ribu, tako da taj okvir obuhvaca i one ribe koje nisu zasticene zakonom. nadalje sve vise i vise se uredjuju natjecanja po modelu da se uzima samo npr 15 najvecih riba za vaganje. stvari idu u sve boljem smjeru po tom pitanju. dakle glupo im je natovarivati ekoloski aspekt problema koji uopce ni ne postoji. jedino mozemo pricati o tome sto je "uzvisenije", loviti veliku ili malu ribu, a opet, ko smo mi da sudimo nekom sto se zadovaoljava skromnim?
budite malo oprezniji i malo manje zadrti na ovu temu.
ja se odavno ne natjecem jer me to nezanima, ali o ukusima se neraspravlja i malo je pretjerano ako ne i degutantno ovako pljuvati...
poz
Strici je napisao/la:Dragi Gofe1,
ili kako se več zoveš. Pametno zboriš. Pitanje je samo imaš li vermena da izumru ti dinosaurusi koji vodu te športske ribolovne klubove, pa da postave ljude tvog mišljenja ili sličnog. Znaš ako u bordelu nije dobro stanje, onda se ne mijenja inventar, kurve se moraju promijeniti. A ove kurve u cijeloj nam zemlji su zasada za sva vremena i za sve društvene sisteme. I nažalosr djeluju kao vječiti. Možemo li to promijeniti?
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.