Postao/la Gaso » 23. 11. 2008. (22:53)
Karamba, nemoj zamjeriti, ali ako bi ja bio u tvojoj situaciji, odustao bi od toga i polako skupljao tih 40000€, pa kupiš gliser za koju godinu, po svom guštu, jer če na kraju to bit najjeftinije i imat češ kvalitetan brod.
Ako ga očeš samo srediti, znači pustiš kabinu, popraviš ili zamjeniš šta treba i na kraju opituraš, i sa tim ima dosta posla pa i troškova, zavisi u kakvom stanju je. Mislim da se ne trebaš plašiti osmoze kod tog broda, jer ako je samo 3 mjesece bio u moru ostalo vrijeme trup se sušio vani, pa osmoza nije mogla ni počet.
Pošto brod nije namjenjen za vanbrodski motor, trbalo bi skoro sigurno i krmeno zrcalo ojačat, kako i koliko, nemam pojma, 150KS ipak nije 40KS. Da središ sve to bez da piliš kabinu i napraviš novo, mislim da več to nije isplatljivo.
U svakom slučaju ti nebi preporučio raditi nove kabine, neznam kako si to zamislio, uraditi najprije iz drva, zatim napraviti kalup i napraviti odlitak kabine, ako si mislio tako, to ti je potpuno neisplastljivo, pa tako i duplo dno i sve ostale preradnje.
Mislim, da bi mogao za nekih 2000€(zavisi šta treba sve srediti) urediti taj gliser, znači zamjeniti manje stvari, što pokitati i opiturati ga, srediti koji manji kvar, srediti unutarnji motor, ako radi, ali šta drugo kod tog glisera nikako ti ne preporučujem, jer mislim da u tvom slučaju izrada kabine, pa da bi na kraju imala i dobar izgled, nije lak posao, nije to ko špera koja se plastificira.
Jednom sam sređivao brod, ali mislim da neču više, jer sam tekom obnove par puta skoro odustao. Ko ide u potpuno obnovu broda, da bi se nešto uštedilo, najbolje je da se okloni tog posla, jer če na kraju bit skuplje nego sličan novi brod i još treba radit ko crnac koju godinu ili više.