APSURD

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

APSURD

PostPostao/la raptor » 21. 11. 2008. (20:35)

Čitam po raznim časopisima i forumima o moru, o raznim natjecanjima između športsko ribolovnih klubova .Na tim takmičenjima se
radi takova eutanazija male ribe da mi suze greju na oči.Dakle te iste udruge umjesto da se brinu o moru,okolišu,ribi,podmorju
oni rade sprdačinu sa navedenim.Dalje,kad recimo ja ulovim ribu ispod mire moren dobit i kaznu za učinjeno ali udruge ne :o
Pa pi_d@ mu ili im materina, jel se nemore napravit takmičenje na način da se riba ispod mire ne boduje i da se ista pusti.Na kraju krajeva kad već tolko vole ekologiju,floru i faunu bili bi uredu i da sve ulovljene ribe odma izmire i puste.Ali ne, ki če se onda kurčit sa punim kantama nedonoščadi riblje,ki će obisit onu pozlaćenu kolajnu oko vrata ,ki će se slikavat i punit stupce ovih naših vrlih časopisa o moru.Da ljubav :?: qr@c brajo ;) interes i preseravanje :!: Umjesto da isti klubovi poribljavaju oni nemilice klaštre
sve po redu ča im se obisi na one udice ča čovik normalni nemore ni vezat koliko su male(kao to su takmičarske) :evil:
Eto i primjera ulova sa tih i takvih takmičenja :(

I ove godine se održao kup Sv. Maura, nazvan . XIII KUP SV MAURA 2008
Vrijeme fantastično i uvijeti za ribolov su bili fantastični tako i ulovi su bili odlični.
U glavno lovilo se ribone, naiteži primjerak je bila ORADA 520 grama
Ukupna težina ulova je bila 159,115 kg i ukupno ulovljeni primjerci je bilo1722 kom.
E sada da vidimo i poredak :
1 SRD MEDUZA Rovinj Sponza Valter i Sponza Klaudio 14,990 kg
2 SRD ZUBATAC1 Poreč Beaković Franko i Pantović Zlatko 14.815 kg
3 RČD PORPORELLAo Koper Grando Martin i Baštjan Čotor 9,835 kg
Naiveča riba SRD ZUBATAC3 Poreč Milokanović Bruno 520 grama
Prelazni pehar je otišo u Rovinju kod MEDUZA Rovinj

Ovi primjer san odabra nasumce a moren ih stavit ovdi bezbroj ali je zapanjujuće to kad pogledam ukupni broj uhvaćenih riba,ma strašno :o Koča je dječja emisija ča moru napravit takmičari tako da san mišljenja da bi bilo potrebito donest zakonsku odredbu di bi se u budučnosti zabranio ovakav ribocid :!: :!: :!: Pa na kraju kad se zbroje sva takva i slična događanja na našoj obali
čudime da uopće i ima ribe kako u kraju tako i u dubini.

ps.eto opet vićen i pišan uz vitar,ali neka ;)
raptor
Korisnik baniran

Re: APSURD

PostPostao/la dome » 21. 11. 2008. (20:45)

eto zato se naše takmičenje zove BIG fiš oli NIŠ.Jer kod nas se boduju samo kapitalci one male se molaju nazad u more :mrgreen:
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la lupis » 21. 11. 2008. (21:01)

Ajde Raptore biž ća,ne delaj smutnju...

PS 1: Zaboravio si napomenut da kad dotični sportaši shvate u kom grmu leži lova,onda ih natjecanja više ne zanimaju..
Ja sam primjetio da neki već imaju grižnju savjesti jer rijetko kad da će ti reć neslužbeno u istoj rečenici koliko je kila ulovio i koliko je to komada! Ili ti kažu kilažu,što je rijeđi slučaj...,a vjerojetnije je da će ti se pohvalit kako je ulovio npr 56 ili 143 ribe!

PS 2:Do kad si noćas dežuran?

PS 3:Sad samo čekam koja će budala izvalit i reć kako nije jednostavno ulovit 53 zanzoline!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la raptor » 21. 11. 2008. (21:51)

dome je napisao/la:eto zato se naše takmičenje zove BIG fiš oli NIŠ.Jer kod nas se boduju samo kapitalci one male se molaju nazad u more :mrgreen:

Upravo tako,uvatiš jednu -dvi vele ribe i greš ča ;) Imam dojam da veličina tih i takvih ribolovaca gre na takmićenje radi fale,epiteta i inog.Još ajd da love ciljano ribu pa manju odma puste a veće primjerke ostave zase ili za društvo a ča je najbedastije,ne spreme za jist tu istu ribu već se mašaju čevapi ili kakvih prasečih delicija :o Jebate ja recimo kad grem na ušate uvatim desetak komada i pokret a neću nastavit lovit da vidim koliko moren čapat za noć.Ovo je takmičenje pravo ča mi imamo ovdi na forumu,riba,lignja a ne stavljat slike špara i kneza u neznam kojim količinama.Čitam tamo sa onog takmićenja največa ulovljena riba po kila :o a onda moren mislit kakve su one ostale od 1721 komad :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 21. 11. 2008. (21:57)

Lupis,to san već pročita negdi na jednom od foruma da kako ni jednostavno uvatit navedeno,ma kako ni jednostavno :?:
Pa uvati 53 zubaca,ili 53 arbuna od po kila itd....ako si majstor a ne te jadne mikroorganizme :mrgreen:
ps.a dežurstvo ovisi o prilikama :lol:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la karamba » 21. 11. 2008. (22:13)

ja sam se nekada natjecao čak je jednom bilo i zlato , pun sić ribica u 2-3 kg sve ribice od par dek ,pizdarija da nemože bit veča. i onda san se okanio ćorava posla , još da se i pojede nebi a reko nego se jadne beštije bace macanima,ma biži ća ,to se triba zakonom zabranit a ne poticat glupu dicu ... :x
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la raptor » 21. 11. 2008. (22:23)

Evo jedan obraćenik,pokajnik,ma tri put hura za Karambu :lol: tako bi većina tribala razmišljat ali je takmičarski ego prevelik ;)
Još jednom bravo za pozitivno rezoniranje :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la karamba » 21. 11. 2008. (22:53)

ma tada sam bio mulac , uloviš kneza veselje ko da si loto osvojio a oni starci te hvale bravo,bravo ča dite more mislit ,i onda pametno dite oglupavi ! :o , ča ćeš dica ko dica triba im dat jednu iza uha pa da vidiš belaja :lol:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la riberer » 21. 11. 2008. (23:26)

Stvar je u pravilima koja su nedorečena. Zapravo, pravila i nema nego deri! Tko će više :mrgreen:

Natjecanja ipak ne treba zabraniti, jer ona približavaju djecu moru.
Postoji više načina da se to riješi, a da takmičenje uspije. Jednan je Catch&Relaise koji se boduje, drugi
da bude važećih samo pet najvećih riba (čuvaju se žive u međuvremenu pa puste)...ili još bolje, jedno i drugo zajedno.
Na ovakav način bi se jačala i svijest o čuvanju mora, a ne samo njegovo devastiranje.
Kad bi bilo samo malo dobre volje od strane organizatora ...
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la raptor » 21. 11. 2008. (23:38)

Dobro si reka riberer,triba lovit,netriba zabranit takmićenja ali bi ribu nakon mirenja tribalo vratit moru, a eventualno ostavit velike za počastit ućesnike :!: Koliko čitam svako malo je negdi neko takmićenje ili sa barke ili sa kraja,pa to je ućinjena ogromna šteta u jednoj godini ,a o ukupnoj kilaži tako ulovljene ribe moremo samo nagađat.Pa ako se već radi na tome da se ne izdaju nove povlastice ribarima,ukida se dopunski ribolov ,te bi onda i ovakvu vrstu razonode za dicu i dokone starćeke tribalo zakonom regulirat :!:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la raptor » 22. 11. 2008. (00:08)

Evo i nekoliko prikaza ulova na "njiovim" takmićenjima,ma ča in to triba majko mila :o
P4090023.jpg

zubatac26102008006640x4wa5.jpg

zubatac26102008020640x4iy3.jpg
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la riberer » 22. 11. 2008. (00:13)

... i onda ti švičeš i prevrćeš kante jadnim turistima :lol:

A ovi love "organizirano"... :mrgreen:
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la gof1 » 22. 11. 2008. (00:15)

raptor je napisao/la:Čitam po raznim časopisima i forumima o moru, o raznim natjecanjima između športsko ribolovnih klubova .Na tim takmičenjima se
radi takova eutanazija male ribe da mi suze greju na oči.Dakle te iste udruge umjesto da se brinu o moru,okolišu,ribi,podmorju
oni rade sprdačinu sa navedenim.Dalje,kad recimo ja ulovim ribu ispod mire moren dobit i kaznu za učinjeno ali udruge ne :o
Pa pi_d@ mu ili im materina, jel se nemore napravit takmičenje na način da se riba ispod mire ne boduje i da se ista pusti.Na kraju krajeva kad već tolko vole ekologiju,floru i faunu bili bi uredu i da sve ulovljene ribe odma izmire i puste.Ali ne, ki če se onda kurčit sa punim kantama nedonoščadi riblje,ki će obisit onu pozlaćenu kolajnu oko vrata ,ki će se slikavat i punit stupce ovih naših vrlih časopisa o moru.Da ljubav :?: qr@c brajo ;) interes i preseravanje :!: Umjesto da isti klubovi poribljavaju oni nemilice klaštre
sve po redu ča im se obisi na one udice ča čovik normalni nemore ni vezat koliko su male(kao to su takmičarske) :evil:
Eto i primjera ulova sa tih i takvih takmičenja :(

I ove godine se održao kup Sv. Maura, nazvan . XIII KUP SV MAURA 2008
Vrijeme fantastično i uvijeti za ribolov su bili fantastični tako i ulovi su bili odlični.
U glavno lovilo se ribone, naiteži primjerak je bila ORADA 520 grama
Ukupna težina ulova je bila 159,115 kg i ukupno ulovljeni primjerci je bilo1722 kom.
E sada da vidimo i poredak :
1 SRD MEDUZA Rovinj Sponza Valter i Sponza Klaudio 14,990 kg
2 SRD ZUBATAC1 Poreč Beaković Franko i Pantović Zlatko 14.815 kg
3 RČD PORPORELLAo Koper Grando Martin i Baštjan Čotor 9,835 kg
Naiveča riba SRD ZUBATAC3 Poreč Milokanović Bruno 520 grama
Prelazni pehar je otišo u Rovinju kod MEDUZA Rovinj

Ovi primjer san odabra nasumce a moren ih stavit ovdi bezbroj ali je zapanjujuće to kad pogledam ukupni broj uhvaćenih riba,ma strašno :o Koča je dječja emisija ča moru napravit takmičari tako da san mišljenja da bi bilo potrebito donest zakonsku odredbu di bi se u budučnosti zabranio ovakav ribocid :!: :!: :!: Pa na kraju kad se zbroje sva takva i slična događanja na našoj obali
čudime da uopće i ima ribe kako u kraju tako i u dubini.

ps.eto opet vićen i pišan uz vitar,ali neka ;)

Potpisujem!
Smučimi se kad vidim čuvene nenadjebive ribolovce sa sićom ribe a unutra miljon očiju i još poziraju kao face sa svom high tech opremom,sve ima je na neke baterije i svijetli.Da ribu vagaju svaku po komad trebalo bi ima jedno pola godine da izvagaju na apotekarskoj vazi,ma fujjj.Što se tiče edukacije i približavanju dijece moru mislim da je to jedan toliko mizeran alibi,zar dijecu nebi trebalo educirati da vole more i čuvaju ga a ne uništavaju,da ne govorimo o terminima kakvim samo nazivaju takav lov i ribu koje koriste slični edukatori.Dijecu ako misle educirati i približiti moru treba ih učiti o nekim osnovama eko sustava mora,ugroženosti pojedinih vrsta i minimalnim dopuštenim mjerama lovine jer u protivnom što očekivati od dijeteta koje smatra da treba tamaniti sve.Neznam kako drugi razmišljaju ali kao klinac sam se radovao svakoj ulovljenoj ribici ali isto tako i njenom puštanju iz sića nazad u more,bar su me tako učili ili odgajali.......mislim da je lakše tako približiti more dijeci nego nekakvim u "takmičarskom" žargonu rečeno "genocidom".
P.S. Da se razumijemo apsolutno nemam ništa protiv takmičenja ali dajte napravite neke norme pokažite da su takvi skupovi prijesvega prijateljska i humana okupljanja!
gof1
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la gof1 » 22. 11. 2008. (00:16)

Raptore ove slike što si stavio su ono kapitalci,da ovo nije sa nekog njihovog "big fiš oli niš" :mrgreen:
gof1
Senior Member

PostPostao/la gof1 » 22. 11. 2008. (00:20)

riberer je napisao/la:Stvar je u pravilima koja su nedorečena. Zapravo, pravila i nema nego deri! Tko će više :mrgreen:

Natjecanja ipak ne treba zabraniti, jer ona približavaju djecu moru.
Postoji više načina da se to riješi, a da takmičenje uspije. Jednan je Catch&Relaise koji se boduje, drugi
da bude važećih samo pet najvećih riba (čuvaju se žive u međuvremenu pa puste)...ili još bolje, jedno i drugo zajedno.
Na ovakav način bi se jačala i svijest o čuvanju mora, a ne samo njegovo devastiranje.
Kad bi bilo samo malo dobre volje od strane organizatora ...

Jako dobro si napisao ovo ,bar ja tako slično zamišljam da bi trebala biti takmičenja.Ali ovo vezano za pravila kojih nema pa bar bi se takva udruženja morala držati zakona o minimalnim lovnim veličinama pojedinih vrsta što očekivati onda od ostalih!?
gof1
Senior Member

Sljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.