IMR Rakovica

Diskusija o dizel motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: IMR Rakovica

PostPostao/la Bat » 02. 02. 2010. (23:05)

Je to je taj motor i brod ja sam ga kupija od njega.Za sada nemam problema nikakvih samo eto Zore ako mi možeš poslati to šta imaš o motoru bilo bi dobro.Jedina stvar koja me muči kod ovog motora,to je da se u litnjim misecima sa termostatom grije i moram ga skinuti.Kad ga skinem temperatura mi je mala oko 40 stupnjeva.Motor ima rashladnik slatke vode,rashladnik ulja,i rashladnik kopče.I još dodatno ima i cjevi ispod broda.Tako da mi nije jasno zašto mi se liti grije sa termostatom,a zimi je temperatura,recimo 75 ok i takoje kostantna.Nije mi jasno,pa čak razmišljam da nije potrebno isprati motor i rashladnike ili nemam pojma više šta da radim.
A reci mi šta si ti radija na ovom motoru,inače zimi pali isprve a uopče nema grijače.
Malešan brod a i sto gre,kad se na idi on se raširi pari ka tanker od miljun tona i more mu puvat nosač aviona...
Bat
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Nautika 650 K

PostPostao/la kalafat » 02. 02. 2010. (23:13)

Bat je napisao/la:Je to je taj motor i brod ja sam ga kupija od njega.Za sada nemam problema nikakvih samo eto Zore ako mi možeš poslati to šta imaš o motoru bilo bi dobro.Jedina stvar koja me muči kod ovog motora,to je da se u litnjim misecima sa termostatom grije i moram ga skinuti.Kad ga skinem temperatura mi je mala oko 40 stupnjeva.Motor ima rashladnik slatke vode,rashladnik ulja,i rashladnik kopče.I još dodatno ima i cjevi ispod broda.Tako da mi nije jasno zašto mi se liti grije sa termostatom,a zimi je temperatura,recimo 75 ok i takoje kostantna.Nije mi jasno,pa čak razmišljam da nije potrebno isprati motor i rashladnike ili nemam pojma više šta da radim.
A reci mi šta si ti radija na ovom motoru,inače zimi pali isprve a uopče nema grijače.

a ja san mu cistija komlentno hladnjake jer ga je lito prije nego je proda tek stavija filter mora pa svakakvih govan je bilo u njemu a bilo je i sr@**e sa skidanjen propele jer je bila bez konusa da nekin vidama kroz glavinu pa je sve to zapeklo
a to sta se tice temperature koliko se sican al nisan bas 100% siguran tribalo bi skinit one puste cjevi oko kolumbe jer to je minjani krpano x puti, a i karter je prikrajan povecavan(nisan siguran) pa je veca kolicina ulja ili tako nesto.
za ove cjevi i karter nemoj me vatat za ric jer san radija na par brodi koji su na tome sistemu pa neznan jel bilo kod Duje tako ili kod koga drugoga
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la Bat » 03. 02. 2010. (07:58)

Kalafat svejedno fala ti na informacijama ja sa tim motorom nemam problema,samo eto nisam znao iz čega je taj motor.Sad kad znam odma mi je lakše.Prošli vlasnik nije štedija na propeli stavija je propelu od remorkera,brate ogromna je.
Testira sam mu brzinu po GPS,ne može više od 8nm.I to ful gas odma ga ukopa.Dobro drvo je to i brod je i težak,i odma ga ukopa.Ali ima snage.Kad mi je drveni kaić u teglju ja ga i ne osjetim sa njim i bez njega mislim da ide isto.
Ma da ti rečem iskreno sa brodom sam zadovoljan dobar je i jak na moru.Kad zbrojim uloženo i dobiveno ja zadovoljan.
Samo mi je žao šta su prije nego šta su ga prodali zatvorili obrt i izgubili sve povlastice sa njim,pa ih ja nisam moga dobiti sa brodm.Vodija sam rat sa ribarskim u Splitu ali nikako da to riješim.Ali isto mislim da sam po zakonu to triba dobit s brodom.
Malešan brod a i sto gre,kad se na idi on se raširi pari ka tanker od miljun tona i more mu puvat nosač aviona...
Bat
Member

PostPostao/la kalafat » 03. 02. 2010. (16:55)

ma sta se tice broda ka broda nema falinke, nije se stedilo u odrzavanju, a i mestri sta su radili popravke drva nemogu rec a protiv njihova rada. a za propelu znan ima je i vise nego triba. jedino provaj kako rjesit to sa temperaturon od 40stupnjeva, nije dobro to za motor. nesto je duje meni govorija za sredit to, al onda je taman proda brod i gotovo, jedino je jebada bila kad se sve to zacepilo od lazine i sporkice sta je povuklo dok nije stavija filter, al garantiran ti da je to sredeno u hladnjacima i da su hladnjaci ispravni
kalafat
Senior Member

PostPostao/la Bat » 03. 02. 2010. (22:49)

Nije mi jasna samo jedna stvar zašto je on savija rashladnike i još dodatno i cijevi ispod broda :?: :?: :?:
Bat
Member

PostPostao/la kalafat » 04. 02. 2010. (08:07)

Bat je napisao/la:Nije mi jasna samo jedna stvar zašto je on savija rashladnike i još dodatno i cijevi ispod broda :?: :?: :?:

zato sta je prvo stavija cjevi pasamo sa cjevima nije bilo kako triba a tek onda rashladnike i kasnije nije tija skidat cjevi
kalafat
Senior Member

PostPostao/la Bat » 04. 02. 2010. (10:54)

Misliš da bi bilo dobro da skinem cijevi i ostavim samo sa rashladnicima
Bat
Member

PostPostao/la Juraj » 10. 12. 2010. (23:00)

Evo,ja oživio mog starog IMR-a 33.Zapravo nije on nikad ni umra a poslije generalke ima parsto sati.E sad je dobija nove semeringe,cijevi,filtere,ulje,ćišćenje i podešavanje tlaka na ubrizgačima,venitili......ukratko jedan lijepi veliki servis.Skinuo mu pituru do metala,pa dvi ruke prajmera,pa hamerite.Ko nov,gušt mi ga je gledat.Stara mrcina....
Juraj
Senior Member

Tip plovila: Adria 790,Mercedes 60

PostPostao/la sika » 12. 12. 2010. (17:10)

nabaci koju sliku da vidimo. :thumbup:
sika
Member

PostPostao/la Juraj » 12. 12. 2010. (20:15)

A nisam baš poslikao ali za sada evo jedne iz moba iz faze "slaganja".
slika
Juraj
Senior Member

Tip plovila: Adria 790,Mercedes 60

PostPostao/la BILI U » 17. 01. 2011. (17:25)

Ja imam perkinsa 33ks kad ga upalim tlak ulja digne na 7-8 bara a kad se zagrije nakon 15-20 min. tlak pane na 2.5 bara ima oko 2700 sati rada i star je 30god. još radi kao doksa, dali može netko reć zašto tlak ulja podiže toliko kad je ladan?
BILI U
Member

PostPostao/la Bukh » 17. 01. 2011. (21:19)

jer ulje kad je ladno je gusto
Bukh
New Entry

PostPostao/la Bat » 17. 01. 2011. (23:05)

:clap:
Bat
Member

PostPostao/la BILI U » 18. 01. 2011. (19:22)

Motor ubačen u brod ali 7-8 bara je previše, kad je ladan neka digne 4 bara to je normalno, kad se zagrije padne na 2,5 bara ulje u njemu je ina super 3
BILI U
Member

PostPostao/la Bukh » 18. 01. 2011. (20:49)

ja imam IMR 033 i meni pravi 7-8 bara kad je ladan a kad se ugrije mislim da pravi oko 4-5 bara
Bukh
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Dizelaši

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.