Pošto kilo?

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Pošto kilo?

PostPostao/la Drago » 11. 01. 2011. (08:08)

slot je napisao/la:
pape lud si što gradi :thumbup: ...ma reka si baš onako kako je....i moji su lani u dalmostana uplatili skoro 40 000kn za kompletnu kuhinju i proša je rok isporuke i bili su sritni kad je stigla a rok je bija možda lažem negdi 2 ili 3 miseca...
mislim da svatko tko daje kaparu za svoj brod bez obzira koliko stajala mora biti sritan da se sa tim novcem radi njegov brod..ja sam bio spreman platiti 70% iznosa broda,

Slot daj procitaj jos jedamput sto si napisal :!: i odluci se jesi ti za samofinanciranje ili ne,ili da pojednostavim
bi se ti "tresal" ili ne za svoje solde.

Nemam ja nis protiv Vena nego velim opcenito,kod svih je to tako,jer je sve naopako,proizvodnja diktira uvjetu kupcu.
To more proc samo kod nas.
Sta nebi trebalo bit da jedna ozbiljna firma ima na lageru 2,3,5 barki pa ti donesi soldi biraj i vozi,a ako hoces nesto dodat doplati i gotovo.Kod nas se i tako kupuje vecinom gola plastika, tako da su tu u pitanju stvari koje se rjese(skale,platforma ,ograda,spirun....) bez problema.
Kod nas bi svi htjeli biti biznismeni sa malim ulogom,bez rizika,ali sa VELOM zaradom.
Ponavljam ovo ne velim za Vena nego opcenito za nasu u ovom slucaju gradnju barki.

Zelim ti da brzo dojde dan kad ces se prestat trest za svojesolde i pocet uzivat u novoj barki . :wave: :wave:
"Un vincente trova sempre una strada, un perdente trova sempre una scusa"
Drago
Member

Tip plovila: Merry Fisher 635-Yanmar

Re: ven 501 fly

PostPostao/la Mali Dabar » 11. 01. 2011. (09:11)

Pape i Slot ako su vas stolari naljutili ne znaci da su svi stolari loši.........
Niste imali srice.......
Ima i za to lika,da ste se javili pravom meštru: http://www.kuhinje-saric.hr/
nebi bilo problema. Ako MOP citaš napiši im par rici.
O Lesnini nebi trošio slova,da je valjala nebi izgorila .
Isto je i s brodovima.....ima dobrih i loših,odluka je na vama što odabrati.
Ali uvik je vridilo koliko para toliko muzike i vridit ce dok je svita. :wave:
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Batela » 11. 01. 2011. (09:57)

Mali Dabar je napisao/la:Koja je ovo diktatura...............pa nitko ne može izniti svoje mišljenje...............
Presretac i Sifor imaju svoje stavove ,slagali se vi s njima ili ne......iznesite svoje argumente............oni su svoje napisali ...........ovakvi odgovori tipa Nikša,Batela................pa vama triba satrat sve druge koji ne razmišljaju kao vi.
Ovakva rasprava ne koristi nikome na forumu ni vama ni Venu,kojeg svi tetošite.
Za oglase i marketing plovila postoje oglašivaci,ali to treba platiti...........jedino se na ovom forumu može besplatno reklamirati da mile volje. :thumbdown:

Ma cekaj malo pa njih dva tu siluju forum iz dana u dan sa svakojakin pizdarijama. Aj nek se uvate proizvodnje kad oni to mogu bolje, a ne bitno je po nekome kenjat stalno sa svojin posprdnin komentarima. kako su dosli ode samo unistaju temu jednu po jednu. Njemu je najbitnije jeli dno od Fly-ja isto ka u bostona ili nije, pa daj probaj brodicu pa pricaj o necemu konkretno, kakav je brod na bandu, jeli bizi u voznji, kakav je u punome okretu a ne vako... uleti ka padobranac sa tetanusima, ode sad o prica o proizvodnji i bas on zna triba li ovi prosirit proizvodni pogon...ma nek se prvo vrati u temu ven 501 fly.. definitivno ne zasluzuju paznju ni siofor ni interceptor jer pisu sve osin necega argumentiranog i primjerenog temi
Batela
New Entry

Tip plovila: Plovid 299

PostPostao/la Mali Dabar » 11. 01. 2011. (10:14)

Batela je napisao/la:Ma cekaj malo pa njih dva tu siluju forum iz dana u dan sa svakojakin pizdarijama. Aj nek se uvate proizvodnje kad oni to mogu bolje, a ne bitno je po nekome kenjat stalno sa svojin posprdnin komentarima. kako su dosli ode samo unistaju temu jednu po jednu. Njemu je najbitnije jeli dno od Fly-ja isto ka u bostona ili nije, pa daj probaj brodicu pa pricaj o necemu konkretno, kakav je brod na bandu, jeli bizi u voznji, kakav je u punome okretu a ne vako... uleti ka padobranac sa tetanusima, ode sad o prica o proizvodnji i bas on zna triba li ovi prosirit proizvodni pogon...ma nek se prvo vrati u temu ven 501 fly.. definitivno ne zasluzuju paznju ni siofor ni interceptor jer pisu sve osin necega argumentiranog i primjerenog temi

Tema je otvorena da se raspravlja.......ako je proizvođac dobrodošao..........na vidim zašto drugi nisu........
Di je nestala ona stara svatko svoga konja hvali..........
Ovo što Ven napiše sveto pismo.............a ostali .
Iskreno dvije osobe,ali oni inzistiraju na teoriji..........pa ako netko može odgovoriti onda bi to trebao biti proizvođac.
On najbolje zna kakvo je dno .
Pratim sve ,dosta se tu pisalo o raznim konceptima itd..........ali konkretno ništa za vidit.
Netko od forumaša je vidio i testno plovilo,koje je impovano,a odgovor je bio da se pomakao Metacentar.
E sad da se metacentar pomice to je nešto novo u starilnosti broda.
Zanimljivo je i da se prodalo jako puno navedenih plovila........a ni jednog vlasnika na forumu da nam napiše malo iz prve ruke o stabilnosti.
Izgleda da ce Slot biti prvi koji ce nam sve to iznjeti iz prve ruke.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Mali Dabar » 11. 01. 2011. (10:40)

Ispricavam se cjenjenom forumašu Niksa koji je u mom postu gore prozvan.
Svaka slicnost sa stvarnim likovima je slucajna i nenamjerna.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 11. 01. 2011. (11:21)

mala od kužine je napisao/la:Blago siromašnima duhom,njihovo je kraljevstvo nebesko.
Teško onim koji traže što žele,znaju što žele,kako i kad to žele.
Najteže onim ki se usude to i reći.

".... Što imaš gledati trun u oku brata svojega, a brvna u svom oku ne zapažaš! Kako li možeš reći bratu: "De da ti izvadim trun iz oka!" dok je brvno u tvom oku? Licemjere, najprije izvadi brvno iz svoga oka, pa ćeš tada jasno vidjeti kako da izvadiš trun iz oka bratova......"
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Rafter » 11. 01. 2011. (11:21)

Pape je napisao/la:
Interceptor je napisao/la:Ven radi bodove već 30 godina i ne vidim razloga zašto prodavaci smole i materijala nebi istom ustupili materijal s odgodom plačanja jer je pouzdan partner koji je već 30 godina na tržištu.
S mjesečnom zaradom većom od 100 000 kuna ne vidim razloga zašto gubiti potencijalne kupce na ovakav naćin s kaparom od par tisuća kuna. Ako je netko 30 godina na tržištu trebao bi raspolagati s nekakvim lagerom plovila,primati narudžbe bez obzira na kaparu jer je potražnja za plovilima velika.
Svugdje u svijetu ako je potražnja velika,povećava se proizvodnja,nebi trebao biti problem još zaposliti par djelatnika i povećati proizvodnju kako bi svi bili zadovoljni.

...da kupit/unajmit još jedno ijadu kvadrata za lager, zaposlit još 10 ljudi dok ne završe recimo tvoj brod...i kad prođe trenutna navala...šta onda?!...bil ti iša onome reč...slušaj sad si završija moj brod...evo ti radna knjižica...a oni koji ti je iznajmija prostor za lager...reče..a slušaj ugovor vridi još do kraja godine...plati do kraja...pa se vidimo neke druge godine...oš ti otić Venu to riješit...bar 1/4 toga... a ebate.... aj kupit komad namještaja...evo recimo jedan posrani kauč, ili još bolje armerun za u sobu....danas kompjuterizirana kombinirka ištanca 1000 kom takvih armeruna na dan...ali teta gore u Lesnine ti lipo reče...ajte platit dole armerun (punu cijenu)...a rok isporuke van je 45 dana!...i još si sritan ka malo dite ako stvarno i dođe kad je rekla i da je sve u kompletu da ti ne fali šaka britvela...pa još platiš dostavu..do 3 kata je ka mujte...po katu ide još 25 kuna...a ka dostava je mujte...a o sastavljanju da ne pričan...kupi kužinu paš vidit šta je sastavljanje...a ne da bog da moš uzest koju skupu tipa Scavolini...pa pljuneš 30-40 tisuča kuna...(još san malo i reka)...pa kad platiš sastavljanje po suvo zlato..pa to traje danima...pa gledaš kako brača ruše sve po kući usput slažuči kuhinju...onda svi muče ko zaliveni...to je uredu...viđe mi kuhinje ebate... :thumbdown: a ovde dođeš platiš, i ni luk jia ni luk mirisa niti si koga vidija, obiđeš brod ako ti se da i dođeš po brod...sve primjedbe ne riješavaju ti se usrid tvog jedačeg prostora...

..e da, ne branin ja sad ovde Vena..on je ovde kolaterarna žrtva...upa je ovde u đavolje kolo proizvođać/kupac...i to bi se desilo bilo kojem proizvođaću da je ovde iša bilo šta se javljat....ja nisan proizvođać...gotovo uvik san na strani kupca...ali uvik san zna šta oču, šta kupujem i šta za svoje nojce tražin...al ne tražin da se neko naguzi ispred mene i s obe ruke raširi guzove zato šta ja držin trenutno u ruci koju banku više...nego ono šta je realno za te nojce dobit....

aj od mene dosta na ovu temu.... :wave:

:clap: :clap: :clap: :clap: potpisujem

Pape je rekao sve što je..možda nam se nekima ne sviđa taj famozni fifty fifty posao ali čuj tu je dvostruko osiguranje i tebe jer nisi sve platio odjednom kao Pape kuhinju ili ja dječiju sobu pa čekaš i na kraju još i moliš da ti je dostave :) a ako nisi zadovoljan u ugovoru se uvijek može staviti klauzula da nećeš preuzeti brod ako nije napravljan kako treba i u zadanom roku i tražiti novce nazad kako je to napravio Amiklic ako se dobro sjećam sa svojim Maestralom, a i na kraju s tom uplatom osiguravaš da ta mala firma ipak lakše nabavi materijal za tvoju barku... a ako ipak ne vjeruješ proizvođaču ili ti je puno dat 50% ili 10% ili bilo šta onda je glupo od njega uopće kupovati barku pa bolje je da promjeniš koncept i kupiš gotovu barku od nekog drugog koji barku ima na lageru po sistemu cash&carry i svi opet zadovoljni.. na kraju kapara za barku je i jedan oblik suradnje tebe kao investitora i prizvođača.. nitko ti ne brani da dođeš u prizvodni pogon pogledaš svaki sloj koji stavljaju i sve što se radi na barci daš primjedbu promjeniš nešto dogovoriš dodatno ili bilo što od toga..
Činjenica je da je pogotovo u ovo doba krize malo teže izbrojat npr 20.000kn dat čovjeku kojeg si možda vidio 2 puta u životu potpisat papir i reć a vidimo se za dva mjeseca :) ali isto je tako i sa kuhinjom :mrgreen: :mrgreen:
Rafter
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.