Postao/la dome » 08. 01. 2011. (20:18)
Razlika između brodskog i kamijonskog motora koji su izvedeni iz iste baze osim u rashladnom sustavu je u usisnom sustavu,ispušnom sustavu,sustavu ubrizgavanja,turbini ako je ima,karteru,remenju i remenicama,kabelaži,ovjesu,radilici,zamajcu,anlaseru,alternatoru,uljnoj pumpi te naravno zvonu tj.prirubnici kopče ovo su obvezatne različitosti kod svih proizvođača a, kod npr. fiata 1.9 te 2.5 i ovaj noviji 2.4 koji se ugrađuju u npr. ducato i kao bazni motor ga mariniziraju lombardini,vetus i fnm je razlika osim u ovome prije navedenom još i u klipovima,bregastoj i klipnačama ovo ne pišem napamet nego iz iskustva jer taj motor mi je raskopan u radioni.Ako sam što izostavio molim kolege da me nadopune.
E, sad koji je izdržljiviji kamijonski ili brodski pa ja sam stava da kamijonski motor može u kamijonu odraditi više radnih sati nego u brodu ali to je samo moj stav trebao bi svoj stav iznjeti neki kamijonđija koji je motor ugradio u brod i odradio dovoljan broj radnih sati da može povući paralelu.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a