Sibenik 800

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Sibenik 800

PostPostao/la Kapo » 04. 01. 2011. (17:58)

Kazo svaka cast.Kad vidim te slike (a i bilo koje druge) kit verzije,prodju me srsi od kolicine potrebnog posla,vremena a bome i troska.Zaista skidam kapu na hrabrosti u sto se upustas.
kazu neka (nazovimo) ispitivanja da brod u kit verziji u konacnici dodje skuplje nego kupit gotov proizvod.
Sto je tvoje misljenje i kakve su kombinacije za ostatak uredjenja? Sam svoj majstor ili kooperanti?
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la kazo » 04. 01. 2011. (18:33)

Kapo je napisao/la:Kazo svaka cast.Kad vidim te slike (a i bilo koje druge) kit verzije,prodju me srsi od kolicine potrebnog posla,vremena a bome i troska.Zaista skidam kapu na hrabrosti u sto se upustas.
kazu neka (nazovimo) ispitivanja da brod u kit verziji u konacnici dodje skuplje nego kupit gotov proizvod.
Sto je tvoje misljenje i kakve su kombinacije za ostatak uredjenja? Sam svoj majstor ili kooperanti?

Moje misljenje je da ,ako hoces dobar brod ,a nemas brdo love da je ovo jedini nacin.Sve ovo sto vidite na slikama uglavnom sam sam montirao.Velika prednost ovog nacina je jos da nemoras sve odjednom platit,nego postepeno , ovisi vec o napredovanju.
Istina je da sve jako sporo ide i dugo traje,ali je i gust. Mogao bi rec i izazov.
Jedan majstor ce mi napraviti inox, jedan pomoc malo oko drveta, ostalo sve sam.
Šepić Commerce d.o.o
Rastočka 14
10020 Zagreb
098 398525
info@motooprema.hr
kazo
Djelatnik u sektoru nautike

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Šibenik800(Cummins370) Betina500cabin (yam30)

PostPostao/la Kapo » 04. 01. 2011. (18:39)

kazo je napisao/la:
Kapo je napisao/la:Kazo svaka cast.Kad vidim te slike (a i bilo koje druge) kit verzije,prodju me srsi od kolicine potrebnog posla,vremena a bome i troska.Zaista skidam kapu na hrabrosti u sto se upustas.

Moje misljenje je da ,ako hoces dobar brod ,a nemas brdo love da je ovo jedini nacin.Sve ovo sto vidite na slikama uglavnom sam sam montirao.Velika prednost ovog nacina je jos da nemoras sve odjednom platit,nego postepeno , ovisi vec o napredovanju.
Istina je da sve jako sporo ide i dugo traje,ali je i gust. Mogao bi rec i izazov.
Jedan majstor ce mi napraviti inox, jedan pomoc malo oko drveta, ostalo sve sam.

Jos jednom, SVAKA CAST, ja sam (isto) tehnicke struke ali se ipak ne bih upustao u tako nesto,iskreno, nemam bas ni strpljenja za fini vez...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Jenny » 06. 01. 2011. (14:47)

kazo je napisao/la:
vedranpuhar je napisao/la:Može li se znat koji je proizvođač odrivnog ležaja. :D

Može naravno :D
Ležaj je nastao u suradnji mene i BMW-a :shh:

ono je poluosovina s homokinetičkim zglobovima, ako se ne varam.
kako si rješija spoj zgloba i gumene spojke na izlazu getribe.
Jenny
Senior Member

Tip plovila: super galeb 6,75

PostPostao/la kazo » 06. 01. 2011. (15:02)

Jenny je napisao/la:
kazo je napisao/la:
vedranpuhar je napisao/la:Može li se znat koji je proizvođač odrivnog ležaja. :D

Može naravno :D
Ležaj je nastao u suradnji mene i BMW-a :shh:

ono je poluosovina s homokinetičkim zglobovima, ako se ne varam.
kako si rješija spoj zgloba i gumene spojke na izlazu getribe.

Nevaras se, iskoristio sam dio kardana . Imam vrhunskog tokara u susjedstvu, sve sto izmislim on napravi ( salim se)
Malo mi je tesko to opisat,ali naslitat cu.
Šepić Commerce d.o.o
Rastočka 14
10020 Zagreb
098 398525
info@motooprema.hr
kazo

PostPostao/la Mali Dabar » 07. 01. 2011. (09:27)

kazo je napisao/la:
Nevaras se, iskoristio sam dio kardana . Imam vrhunskog tokara u susjedstvu, sve sto izmislim on napravi ( salim se)
Malo mi je tesko to opisat,ali naslitat cu.

Daj slika da i mi nešto naucimo :thumbup:
Sve je složeno za pet,svaka žica na svom mistu :thumbup:
Jesi ubacio motor ili je još samo mjenjac u brodu ?
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Kiana » 07. 01. 2011. (14:47)

kazo je napisao/la:

Potpuno se slazem i potpisujem sve sta je Kazo rekao. I ja sam tako radio od aprila 2002, pa je brod isa u vodu 1.6.2004. (efektivnog rad je bilo cca 1 god, ostalo je bilo zima/vruce za popi...nije se moglo radit u toj skucenoj baraci)
Danas mi se cini da bi mi bilo najvaznije da imas komodan prostor (da mozes oko broda slobodno hodat, i da ti je prostor zagrijan i da mozes, kad se stufas lipo zakljucat, nista pospremat i doc ponovo kad oces) ) nesto kao sto imaju auto servisi.
Iznajmit takvo nesto odmah poskupljuje kit variantu...inace je gust tako opremat brod i jos pogotovo kad nisi pod pritiskom....(ala ala, daj daj, zavrsi to...sta cekas, neces nikad u more,...delo ce te pretec,...i ostali push)
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PostPostao/la Thomy » 07. 01. 2011. (16:46)

Kiana je napisao/la:
...(efektivnog rad je bilo cca 1 god, ostalo je bilo zima/vruce za popi...nije se moglo radit u toj skucenoj baraci)
Danas mi se cini da bi mi bilo najvaznije da imas komodan prostor (da mozes oko broda slobodno hodat, i da ti je prostor zagrijan i da mozes, kad se stufas lipo zakljucat, nista pospremat i doc ponovo kad oces) ) nesto kao sto imaju auto servisi.
Iznajmit takvo nesto odmah poskupljuje kit variantu...inace je gust tako opremat brod i jos pogotovo kad nisi pod pritiskom....(ala ala, daj daj, zavrsi to...sta cekas, neces nikad u more,...delo ce te pretec,...i ostali push)

Slažem se stobom a pogotovo sa boldanim djelom... :wave:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la SEA » 08. 01. 2011. (11:53)

ma sve da cu pitat pa nikako ne uspijem

ono na slikama sibenika 800 di je motorni prostor je neki tank?
sta je ono voda,crni tank?

op
svaka cast coviku na trudu
auto motor pa kardan pa propela....
bit ce posla sritno :clap:
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la SEA » 08. 01. 2011. (14:21)

bia sam vidit danas u lucicu kod prijatelja
vrag mi nije da mira

je to je tank ali nije od vode nego od nafte
poklopac od tanka je uvacen na pop zakovice i plastificiran :roll:
znaci da Sibenik 800 ima tankove nafte od staklo vune
i kroz livi mu prolazi rebro tj podjeljen je jednim dijelom :?

drugi su to puno konkretnije i pristojnije rijesili
(vidite slike od gasine betine i tankove a o damoru da ne govorimo)

ostaje se nadat da je ostali dio broda napravljen korektno
jer platit barba mirku preko 100Teur i dobiti plasticne tankove kucne radinisti na pop zakovice
pa i nije bas neki uspjeh
SEA
Senior Member

Tip plovila: ACM 43 dynasty yanmar 6ly2 x2

PostPostao/la kazo » 08. 01. 2011. (19:15)

Po meni su tankovi dosta čvrsto napravljeni i nisam čuo da je netko imao problema.A gle uvijek postoji bolje rješenje,osim toga sve ima prednosti i nedostatke.Negdje sam pročitao da tankovi od staklo plastike nisu najbolje rješenje.U planu je još ugradnja trećeg spremnika i to iz automobila iz kojeg je i motor.Ovo najviše zbog pumpe i ostalih priključaka.
Zadnja izmjena: dome; 08. 01. 2011. (19:58); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: nepotrebno citiranje
Šepić Commerce d.o.o
Rastočka 14
10020 Zagreb
098 398525
info@motooprema.hr
kazo

PostPostao/la kazo » 08. 01. 2011. (19:43)

Može mi netko objasnit koja je točno razlika (osim načina hlađenja) između brodskog i naprimjer kamionskog motora.
Znam da su automobilski manje izdržljivi itd., isto kao motori na motociklima.
Prijatelj mi ima kamion atego sa nekih 700000 tkm i vozi bez problema.Motor ima 4 zyllindra i nekih 150 ks, 4200ccm.
Pogledao sam malo i paletu tih motora , naprimjer 278 Ks kod 2300 U/min. Okretni moment preko 1000 Nm.

Još nešto bi htio napomenuti, ja nemam namjeru,a ni mogućnost ploviti svaki dan kao možda većina vas.Još ako se neki bave ribolovom.Meni je dovoljan motor za takozvano slobodno vrijeme :) .
Plovidba punim gasom me isto ne zanima,ponekad malo :D
Također mislim da većina motora strada najviše od stajanja i lošeg održavanja.Ispravite me ako sam u krivu.
Šepić Commerce d.o.o
Rastočka 14
10020 Zagreb
098 398525
info@motooprema.hr
kazo

PostPostao/la dome » 08. 01. 2011. (20:18)

Razlika između brodskog i kamijonskog motora koji su izvedeni iz iste baze osim u rashladnom sustavu je u usisnom sustavu,ispušnom sustavu,sustavu ubrizgavanja,turbini ako je ima,karteru,remenju i remenicama,kabelaži,ovjesu,radilici,zamajcu,anlaseru,alternatoru,uljnoj pumpi te naravno zvonu tj.prirubnici kopče ovo su obvezatne različitosti kod svih proizvođača a, kod npr. fiata 1.9 te 2.5 i ovaj noviji 2.4 koji se ugrađuju u npr. ducato i kao bazni motor ga mariniziraju lombardini,vetus i fnm je razlika osim u ovome prije navedenom još i u klipovima,bregastoj i klipnačama ovo ne pišem napamet nego iz iskustva jer taj motor mi je raskopan u radioni.Ako sam što izostavio molim kolege da me nadopune.
E, sad koji je izdržljiviji kamijonski ili brodski pa ja sam stava da kamijonski motor može u kamijonu odraditi više radnih sati nego u brodu ali to je samo moj stav trebao bi svoj stav iznjeti neki kamijonđija koji je motor ugradio u brod i odradio dovoljan broj radnih sati da može povući paralelu.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Jenny » 08. 01. 2011. (20:25)

na samom motoru osim hlađenja, regulacija bosch pumpe zbog drugačijeg režima rada,
na trajnost samog motora svakako da uvelike utječe način održavanja, a da ne govorimo o načinu korištenja
Jenny
Senior Member

Tip plovila: super galeb 6,75

PostPostao/la dome » 08. 01. 2011. (20:34)

Kad malo bolje pogledam kod ovog mog motora iako izgleda isti kao u kombiju isti je samo goli blok,gola glava,brizgaljke i grijači a, sve ostalo je različito uključujući radilicu,klipove,klipnjače i bregastu dakle kod fiata koji na prvi pogled izgleda isto više toga je različito nego li isto iako tako ne izgleda.
To u potpunosti potvrđuje onu narodnu da ništa ali apsolutno ništa nije onako kako izgleda na prvi pogled .....
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.