Moderatori/ce: tramontana, Moderatori
riberer je napisao/la:Ne rastu samo u zidovima ... mogu i u tlu
U studenome, kao i u kasnijem periodu se mogu bez problema posaditi odrezane grančice direktno u smjesu komposta i vapnenca (fasade starih kuća pomiješane sa zemljom). Kaparu odgovaraju vapnenasta tla, pa će dobro doći otpad starih srušenih kuća ili smrvljene stare žbuke.
Granćice se stave u vodu oko 24 sata sa hormonom za formiranje korijena.
Isto tako se može posijati i sjeme iz osušenih kapara u posude za sadnju u proljeće u obični kompost. Stave se tri ili četiri sjemenke po posudi. Važno je da sjeme ne dobije previše vode, jer je osjetljivo na trulež. Kada biljke imaju visinu od 15 -20 cm mogu se presaditi u tlo, kao i gore spomenute reznice.
Tlo za sadnju (rupa) mora biti vrlo porozno, rahlo i sa visokom razinom kalcija (opet materijal sa starih kuća). Optimalni pH je između 7 i 8.
Uzgoj kapara ide u proizvodnju nakon druge ili treće godine i može se nastaviti i do nekih 20 ili 30 godina.
...Granćice se stave u vodu oko 24 sata sa hormonom za formiranje korijena.....
....samo granu stavimo u zakorijenjivač i direktno u zemlju za sadnice.....
slot je napisao/la:nama raste i bez nekog fasadnog otpada....samo granu stavimo u zakorijenjivač i direktno u zemlju za sadnice...imam plastenik ,u njemu je uvijek toplo tako da večinom sve se uspije uzgojiti
slot je napisao/la:slot je napisao/la:nama raste i bez nekog fasadnog otpada....samo granu stavimo u zakorijenjivač i direktno u zemlju za sadnice...imam plastenik ,u njemu je uvijek toplo tako da večinom sve se uspije uzgojiti
ako nađete kapare među ovin cvičem javite mi
nisan ja na slici
Natrag na Mediteranska kuhinja
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.