Sportska dozvola za ribolov

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Sportska dozvola za ribolov

PostPostao/la Dade » 01. 01. 2011. (11:27)

Sretna Nova...šta je sa nama umirovljenicima...dozvola + posebna...???? hoćemo li i zrak i lipi pogled plaćati ili je dovoljno samo izvaditi bubreg :Cool34: :Angry36: Ko je usvojio takav zakon ..... pa neka ga zvekne struja...možda dođe sebi :Angry53:
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la Lando » 01. 01. 2011. (11:55)

Ne bi se čudio da uvedu plaćanje na izlazima iz porata , dnevne karte za plovidbu morem . Naravno ko ne uzme onu godišnju :mrgreen:
Lando
Old Senior Member

Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la sika » 01. 01. 2011. (12:58)

e moji ljudi, najebali smo! uvode nekakve europske zakone, europske kazne, a niko se nije sitija uvest europske place i europski standard!

Nego, pustimo sad to, trebali bi se upoznat sa tim novim zakonom, pa bi bilo dobro da onaj ko zna nesto o tome napise ili da nas uputi na neku stranicu da citamo! :)

Sretna vam Nova godina!
sika
Member

PostPostao/la lupis » 01. 01. 2011. (13:48)

Dade je napisao/la:Sretna Nova...šta je sa nama umirovljenicima...dozvola + posebna...???? hoćemo li i zrak i lipi pogled plaćati ili je dovoljno samo izvaditi bubreg :Cool34: :Angry36: Ko je usvojio takav zakon ..... pa neka ga zvekne struja...možda dođe sebi :Angry53:

tvoj bubreg je isto ko i rashladnik vode dvostrukog sisitema hlađenja brodskog motora starog 60 godina...,zaštropan od kamenca i porozan ko Vileda spužva..

mene oduševljavaju ove odluke razne u nakon kojih uvik nahebu najugroženije socijalne kategorije...,pustimo po strani profesionalce i mali ribolov...,te pretpostavimo da se svi zakoni provode....,ma ko baca 100 udica parangala?
Di je tu šteta ako neki starac baci polugnjili parangal zarđalih udica,ulovi dva arbuna i tri mačke?Sad će za to morat platit 300 kn!

Predlagatelji i donosioci mogli su se potrudit pa paranga bez ograničenja udica(bez upotrebe vitla),vrše,Višku panulu i još poneki alat proglasit pomorskom tradicijom i nekakvom baštinom,svima koji se spomenutim alatima koriste uz simboličnu cijenu dat dozvole,tek toliko da se zna koliko je takvih, a ne opterećivat nametima da će se za 10 godina nijedno dijete neće znat što je to parangal!

A ostale "inn" alate tipa VJ,BG,panula štapom te sve ostale koji se temelje na skupim tehničkim pomagalima koje ribolovnu vještinu stavljaju u drugi plan i koje nemaju veze s našom tradicijom , dodatno naplatio,srazmjerno cijeni opreme!

Zanimljivo je promatrat di će to sve završit za koju godinu....,rijetki će bacat parangale a ti će bit od ostalih ribolovaca proglašeni dežurnim krivcima za sve....

Strenđerima odma naplatit x3 od sadašnje cijene te ribolov iz plovila moguć jedino da iznajme brod registriran za tu djelatnost "Turistički ribolov" i s pratnjom člana ŠRD,koji će po završetku ribolova napisat zapisnik i naplatit ulov!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la šetač pasa » 01. 01. 2011. (14:19)

Ako starac baci polugnjili parangal onda mu treba naplatit kaznu i to u Eurima. Radi ekološki zločin. : Laughing4:

Evo mene da se skoro sasvim složim s Lupisom. :thumbup: Prije skoro 100 godina Radić je spomenuo u jednoj izreci i guske i maglu. Našim se političarima jako žuri u Europu pa toliko brzo "prilagođavaju" propise da je to zabrinjavajuće. Umjesto da se izbore i zaštite naše tradicionalne alate, tehnike i sl. Ono što je u ribarstvu korisno Norveškoj i Islandu, nikako ne znači da je korisno i nama. Islanđani i Britanci već dugo vode "rat" zbog ribolovnih područja, pa su u EU. Malta je svoje interese zaštitila, Talijani i Slovenci također, djelomično i ucjenom na naš račun. Samo se mi trudimo prilagodit. Uopće mi se to ne dopada.
:thumbdown:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

PostPostao/la Casper » 01. 01. 2011. (14:29)

niksa je napisao/la:
sika je napisao/la:dakako. a oni rucaju za 5 kn.
..., nemogu jer se jedan debeli prasac u saboru sitija i reka da treba za to platit 800 kn.
E takvih je u mom mistu puno, a okolo da ne govorim.
To je takva država. U ustavu joj pise bez love nema nista, ako plati onda moze!

Ohladi malo... i vrišći na vlast, a ne na Državu... :shh:
A đaba nije nikad moglo niti će moć... :thumbdown:

Točno, ne krivi državu jer ona je NAŠA, dok je trenutno vlast NJIHOVA. Bar do sljedećih izbora.... A onda, sukladno NAŠOJ volji, postoje i izmjene i dopune zakona... :D :D . Pa ako se ni tada to ne dogodi, ništa, mijenjajmo vlastodršce ponovo - dok ne shvate da su oni samo trenutna produžena ruka volje SVIH građana pa i sportskih i rekreativnih ribolovaca, a ne samo interesnih lobija!!! Dobro je da se nisu sjetili da poslije svakog izlaska na more prijaviš ulov i participiraš s, recimo, 50% tržišne cijene ulovljene ribe ili tako nešto.
Što se dozvola u ovo blagdansko vrijeme tiče, ja sam prije 2 godine osjetio što znači državna birokracija! Naime, 3.1.2009. sam u 20:30h doživio kontrolu posjedovanja ribolovnih dozvola od strane pomorske policije. Da sam imao zolju ispod banka vjerovatno bi bilo jedno gumeno plovilo manje u njihovoj floti :twisted: :lol: Da su bar tako revni u kontroli mreža potopljenih u posebnim staništima čije se dužine mjere u km, glisiranju plovila DLxxxx registracije na 20m od plaže i sl. pa onda ne bi imali potrebu punjenja državnog buđeta od strane domaćih ljudi koji su isplovili UŽIVATI u moru, ne sa ciljem ostvarivanja financijske dobiti - jer svatko od nas može dat 100kn za kilo liganja - već zbog druženja, mira i svega onog pozitivnog što nam more pruža. A ne, idemo uništiti i te svete trenutke kad se brige oko tisuću stvari (od kojih je za 998 kriva ta ista vlast) zaboravljaju u tišini sutona i iščekivanja poznate nam težine na tunji!! A Zašto!?? Jer nisu popunili proračun onda kad je trebalo reagirati, a sve iz razloga kako se ne bi uznemirili gosti, EUROPEJCI, na svom svetom G.o. u Lijepoj NAŠOJ!! Puno je lakše hebat domaću raju jer te oni sigurno neće tužiti Sudu za ljudska prava ili sl.
Sjetite se tih stvari kad sljedeći put budete glasali...jer ja sigurno hoću :evil:
A sada, odoh u svoj prvi ovogodišnji ribolov...ili KRIVOLOV, što mislite...????? :lol: :lol: :oops: :oops:
Casper
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bluestar Holiday 720, Mercruiser 220MPI

PostPostao/la bronzin » 01. 01. 2011. (14:58)

Meni samo ide na živce šta nas prave budalama...ka ono nismo digli cinu dozvoli jer smo socijalno osjetljivi... al morate još pljunit 300 kn ako ćete ovo ili ono... šta ne kažu pošteno sportska je poskupila na 800 kn i ko vas j...
"ko se mača laća...la kukaraća
slika
bronzin
Senior Member

Tip plovila: Adria 500

PostPostao/la sika » 01. 01. 2011. (15:04)

šetač pasa je napisao/la:Ako starac baci polugnjili parangal onda mu treba naplatit kaznu i to u Eurima. Radi ekološki zločin. : Laughing4:

Evo mene da se skoro sasvim složim s Lupisom. :thumbup: Prije skoro 100 godina Radić je spomenuo u jednoj izreci i guske i maglu. Našim se političarima jako žuri u Europu pa toliko brzo "prilagođavaju" propise da je to zabrinjavajuće. Umjesto da se izbore i zaštite naše tradicionalne alate, tehnike i sl. Ono što je u ribarstvu korisno Norveškoj i Islandu, nikako ne znači da je korisno i nama. Islanđani i Britanci već dugo vode "rat" zbog ribolovnih područja, pa su u EU. Malta je svoje interese zaštitila, Talijani i Slovenci također, djelomično i ucjenom na naš račun. Samo se mi trudimo prilagodit. Uopće mi se to ne dopada.
:thumbdown:

drugim rijecima , mi Hrvati smo uvijek bili neciji podanici, uvik smo sluzili drugima i sluzit cemo!
sika
Member

PostPostao/la primorac » 01. 01. 2011. (17:29)

Imat ćeš referendum, pa glasuj...

EU=YU
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la Kapo » 01. 01. 2011. (17:41)

primorac je napisao/la:Imat ćeš referendum, pa glasuj...

EU=YU

Slazem se. Moje misljenje je da EU uopce nije napravljena po mjeri malog i obicnog covjeka/gradjanina/seljaka nego po mjeri velikih kompanija i holdinga kojima treba sto vece i sto otvorenije trziste za dizanje profita, a raji ionako idu mrvice (citaj : placice...)
Pogledajte samo kamo vodi prica sa ribolovnim dozvolama, a sve u cilju usuglasavanja sa zakonima EU.
Zalit cemo mi jos za ovim vremenima,kakva god da jesu,teska su za popizidit malom i postenom covjeku a u EU ce bit jos teza.
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Dade » 01. 01. 2011. (17:58)

Ma sretni su oni što već nemaju revoluciju....320,000..nezaposlenih i 3,500,000 nezadovoljnih.... :Angry36: :Angry49: a raja šuti i trpi. Tako nam i treba kad smo tovari. :silent:

slika
Dade
Old Senior Member

PostPostao/la Kapo » 01. 01. 2011. (18:00)

Dade je napisao/la:Ma sretni su oni što već nemaju revoluciju....320,000..nezaposlenih i 3,500,000 nezadovoljnih.... :Angry36: :Angry49: a raja šuti i trpi. Tako nam i treba kad smo tovari. :silent:

Trazili ste/smo - Gledajte...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la udica » 01. 01. 2011. (18:14)

...nakon ovih postova da me pandur krivo pogleda na moru..............odma bi se potuka ;) :lol: :lol: a uopće nisam takav, zato će mo svi mi bit onakvi kakvi ONI hoćedu :cry:

...izgleda da se najbolje pravt lud u tim situacijama :evil: ....PTSP uvik može proradit :thumbup: :lol:

...poželjno je imati i koju bombu u kaiću, a ni zolja nije na odmet za bolji domet :silent: :roll: ;)

...ne samo zato šta ih je sve više u kraju svi će mo mi hebat ježa kad uđemo u EU a ni to nije njima dosta pa kad pofali ježi zna se šta nas čeka sa dna... :!: :?: :crazy:
udica
Old Senior Member

Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la Dade » 01. 01. 2011. (18:19)

Ma..valjda nam je ovako lakše... :!:

slika
Dade
Old Senior Member

PostPostao/la sika » 01. 01. 2011. (19:55)

ne treba nama nikakva eu. igrat cemo po njihovim pravilima u svojoj zemlji. isto ko u yugi.
sika
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.