3M pasta za poliranje inoxa

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: 3M pasta za poliranje inoxa

PostPostao/la Mali Dabar » 23. 12. 2010. (09:05)

maestral je napisao/la:od 3m polir paste je naziv imperial, s njom ide najbolje plastika i inox, premda nije napravljena za inox polučuje super rezultate, ima od 3m još i ona sa sivim čepom koja je još finija nego imperijal ali sa tom radimo samo ako gaza odluči, a rezultati su nevidljivi okom več samo po dodiru, a i to slabo......
inače kod poliranja inoxa uzme se kuhinjska spužva, skine se onaj dio za grebanje tj onaj grubi dio, stavi polir paste i piči, kad se ispolira jedan dio inoxa ne ga odma brisati krpom več ga pustiti jedno 5 min da se stvrdne i onda ga obrisati, preporučujem 3m krpu za brisanje inoxa isto kao i boka od broda ili nadgrađa, možda čete se smijati za krpu, ali neka svak radi kako oče ja samo preporučujem kako mi radimo, a iza nas stoje sunseekeri i princeze... :wave:

:thumbup:
Ovo s krpom je dobra stavr ima i Star barite dobre krpe.
Ali ko ce još krpu kupovat kad ima stare od suđa,maica i gaca .To su radni brodovi a ne šminkerski :D

:wave:
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 23. 12. 2010. (14:00)

imaš u deemu neku tekućinu "Misli sa"za poliranje padela,siva bočica,cijena smiješna.....
Univerzalno sredstvo za inox i plastiku..???..ahahahahahahaha.......,sori meni to zvuči dosta komotno riješenje za kojeg je potrebno imat viška love u takujinu i bujnu maštu!

Mislim ,svaka vam čast ali forum služi kako bi se razmijenila iskustva i pritom zašparala lova...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Pape » 23. 12. 2010. (15:20)

...kažen vam ja opet...sa konšervom ne ide...i točka....
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la skanap » 23. 12. 2010. (16:05)

plava kreda,krpu za poliranje na polirku i vozi
ko neplati kurbu plati likara...:)
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: guc 7,15 sa kabinom volvo md21a 75 ks

PostPostao/la slot » 23. 12. 2010. (16:58)

Pape je napisao/la:...kažen vam ja opet...sa konšervom ne ide...i točka....

a možda sa koncentratom u tubi :D :D :D :D ...a jeli tko provao sa dimerom kiselina
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la Mali Dabar » 24. 12. 2010. (08:53)

lupis je napisao/la:imaš u deemu neku tekućinu "Misli sa"za poliranje padela,siva bočica,cijena smiješna.....
Univerzalno sredstvo za inox i plastiku..???..ahahahahahahaha.......,sori meni to zvuči dosta komotno riješenje za kojeg je potrebno imat viška love u takujinu i bujnu maštu!

Mislim ,svaka vam čast ali forum služi kako bi se razmijenila iskustva i pritom zašparala lova...

Je,ima i jeftinije,možeš kuci ženi ili materi uzesti Vim,Cif,sve to skida ruzinu i to dosta brzo,ali ?
Polir paste za automobile sve isto rade.
Tko hoce jeftino moze u krpu staviti luga ili finog sabuna,isto ce se sjajiti ograda i to je najeftinije.
Ali ako tako održava ogradu,onda je nije trebao ni stavljati na brod.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la opus » 24. 12. 2010. (11:14)

Ja inox uopce ne poliram nego ga pospricam fosfornom kiselinom pomocu rasprsivaca, te ga isperem vodom nakon 5 minuta. Sjaji kao novo.
U biti fosforna kiselina se vezuje za zeljezne okside, te tako skida fleke na inoxu koji u stvari jesu rdja. Koristim Ivarost od Ivasim-a ili Ferrosan.
Nema utjecaja na plastiku, ali mislim da nije dobar za niklovane (mesing) komade.
Cijena tekucine je mizerna.
opus
Senior Member

Tip plovila: A790

PostPostao/la lupis » 24. 12. 2010. (13:59)

Mali Dabar je napisao/la:Ali ako tako održava ogradu,onda je nije trebao ni stavljati na brod.

nisam je ja stavio...,bila je....,ali do sezone je skidam je 100%,i umjesto nje stavljam ogradu od vodovodnih cijevi...,održavanje je daleko jenostavnije i jeftinije,jednom godišnje pituranje s dvi ruke temeljne i dvi ruke piture za željezo..,dopizdilo mi je svakih 3 miseca polirat skupim pastama za poliranje!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 26. 12. 2010. (19:33)

lupis je napisao/la:
Mali Dabar je napisao/la:Ali ako tako održava ogradu,onda je nije trebao ni stavljati na brod.

nisam je ja stavio...,bila je....,ali do sezone je skidam je 100%,i umjesto nje stavljam ogradu od vodovodnih cijevi...,održavanje je daleko jenostavnije i jeftinije,jednom godišnje pituranje s dvi ruke temeljne i dvi ruke piture za željezo..,dopizdilo mi je svakih 3 miseca polirat skupim pastama za poliranje!

:lol:
...mekneš one plastične vodovodne, ne moraš se zaebavat ni sa maščavanjem dok je montiraš...a ni kasnije pokakit brod temeljnom dok pinturaješ...i imaš u dvi boje...zelena i siva....koja ti je god draža...neće zarđat nikad... :wave:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Mali Dabar » 27. 12. 2010. (09:04)

lupis je napisao/la:

Bit ce bolje da staviš dva reda siporex bloketa,barem ti nece polivat po kabini :lol: :lol:
Lipo zagletaš i prova ka u remorkera :lol:
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 27. 12. 2010. (13:16)

eto čitaš mi misli....,to se zove mrtva banda....,malo od nekog pjenastog proizvoda oblikovat pa od plastike napravit .....,ali brod mi ionako izgleda superiorno u odnosu na druge pa da još podignem bandu na provi 30 cm..
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la aladin » 27. 12. 2010. (13:25)

lupis je napisao/la: malo od nekog pjenastog proizvoda oblikovat pa od plastike napravit

hm.... deja vu
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la Trogiranin » 27. 12. 2010. (13:42)

lupis je napisao/la:eto čitaš mi misli....,to se zove mrtva banda....,malo od nekog pjenastog proizvoda oblikovat pa od plastike napravit .....,ali brod mi ionako izgleda superiorno u odnosu na druge pa da još podignem bandu na provi 30 cm..

Siporeks je visok 25 cm. Šta još misliš po vrhu zašalovat jedan mali vijenac armiran sa dvi šipke rebraste "8" i izbetonirat. Vidiš to nije ludo da se ipak sve to malo ukruti i poveže u jednu cjelinu, jer kad po moru "4" prođeš kroz val ... :Other8: :Other9: Ma nema šta znamo se zajebavat i na svoj račun ... slika
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.