Torpedo pumpa ulja

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Torpedo pumpa ulja

PostPostao/la deni » 26. 09. 2010. (08:51)

Pozdrav mislim da je na torpedu najbolnija točka pumpa ulja, uglavnom su dotrajale, lufti veliki među zupčanicima, bilo aksijalno ili radijalno, stoga me zanima tko u Hrvatskoj ima dobro rješenje za pumpu ulja, mislim na reparaturu ili nabava nove pumpe?
Drugo na početku je volvo koristio klipne pumpe ulja a kasnije zupčaste, ima li neko iskusstva sa ovim klipnim, meni se činu bolje od zupčastih?
deni
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Gib Sea 660 , Perkins M80t

Re: Torpedo pumpa ulja

PostPostao/la pećine » 26. 09. 2010. (20:55)

Reparature radi Motomariner u Rijeci.Neznam tel. ako ti treba nabavit ću.Ja sam prije 7-8 godina nabavio novu ,rekli su mi da ih više nema u prodaji.
pećine
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Primorka-torpedo 18/24

PostPostao/la deni » 27. 09. 2010. (09:58)

pećine je napisao/la:Reparature radi Motomariner u Rijeci.Neznam tel. ako ti treba nabavit ću.Ja sam prije 7-8 godina nabavio novu ,rekli su mi da ih više nema u prodaji.

hvala, čuja san da oni to preko nekog rade ali mi se jedan lik žalio da baš nije uspilo a da je platija jako puno!
deni
Member

PostPostao/la Mali Dabar » 27. 09. 2010. (12:47)

deni je napisao/la:
pećine je napisao/la:Reparature radi Motomariner u Rijeci.Neznam tel. ako ti treba nabavit ću.Ja sam prije 7-8 godina nabavio novu ,rekli su mi da ih više nema u prodaji.

hvala, čuja san da oni to preko nekog rade ali mi se jedan lik žalio da baš nije uspilo a da je platija jako puno!

Ne radi to Motomariner, covik samo radi u toj firmi prijepodne,a posljepodne kuci popravlja pumpe,ako nekom treba broj mogu poslati na pp.
Ali nema se tu sto puno reparirati,pumpa radi ili ne,prije ce biti da je radilica ili bregasta u banani.
Pumpu moze svatko rastaviti 3 vide,ako su zupcanici dobri vidit ce odmah,moze se igrati samo s brtvama !
Ako su zubi istroseni ili sto polomljeno onda neka je salje !
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la deni » 22. 10. 2010. (06:25)

deni je napisao/la:Pozdrav mislim da je na torpedu najbolnija točka pumpa ulja, uglavnom su dotrajale, lufti veliki među zupčanicima, bilo aksijalno ili radijalno, stoga me zanima tko u Hrvatskoj ima dobro rješenje za pumpu ulja, mislim na reparaturu ili nabava nove pumpe?
Drugo na početku je volvo koristio klipne pumpe ulja a kasnije zupčaste, ima li neko iskusstva sa ovim klipnim, meni se činu bolje od zupčastih?

dali ko zna dali se rotaciona pumpa ulja koja se koristila na starim motorima volvo i torpedo od 6 -7ks može ugradit na torpedo 18 -24 umjesto zupčaste pumpe ulja koja se koristi na 18-24.
ja sam je pokušao stavit ali mi tlak ulja ide na 10 bara iz razloga jer kanal kroz koji pumpa kroz rišlag ventil propušta višak ulja je na bloku blokirana tako da ne može propustit višak tlaka.
razmišljam se da tu prosječem pumpu tako da višak pritiska spojim u tlačni vod. tako je nekako tiješeno kod zupčaste pumpe, ako neko ima iskustva zahvaljuljem
deni
Member

PostPostao/la deni » 22. 12. 2010. (06:55)

deni je napisao/la:
deni je napisao/la:Pozdrav mislim da je na torpedu najbolnija točka pumpa ulja, uglavnom su dotrajale, lufti veliki među zupčanicima, bilo aksijalno ili radijalno, stoga me zanima tko u Hrvatskoj ima dobro rješenje za pumpu ulja, mislim na reparaturu ili nabava nove pumpe?

dali ko zna dali se rotaciona pumpa ulja koja se koristila na starim motorima volvo i torpedo od 6 -7ks može ugradit na torpedo 18 -24 umjesto zupčaste pumpe ulja koja se koristi na 18-24.
ja sam je pokušao stavit ali mi tlak ulja ide na 10 bara iz razloga jer kanal kroz koji pumpa kroz rišlag ventil propušta višak ulja je na bloku blokirana tako da ne može propustit višak tlaka.
razmišljam se da tu prosječem pumpu tako da višak pritiska spojim u tlačni vod. tako je nekako tiješeno kod zupčaste pumpe, ako neko ima iskustva zahvaljuljem

Ima li itko da zna dali se pumpa ulja rotaciona koja se koristila na 7ks, može upasat umjesto ove zupčaste koja ide na 9 i 18 ks, pozdrav - problem je sa rupom viška tlaka ulja?
deni
Member

PostPostao/la ceko » 22. 12. 2010. (11:01)

Mislim da pumpe sa krilima (od 7 ks) nisu bolje od zupčastih. Ja sam imao problema sa njom (ispustila bi ulje, nije dizala pritisak, rastura mi manometre-kazaljka "škativa") pa sam razmišljao o ugradnji zupčaste :mrgreen: ... No nabavio sam drugu, polovnu i za sad je ok, ali i dalje mi kazaljka pleše (dok je manometar novi još je ok, ali nakon nekog vremena totalno ga rasturi - ako ko zna zašto se to događa neka napiše :oops: ). Rađe nabavi drugu ako je do nje. Napiši koji su "simptomi"..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la pećine » 22. 12. 2010. (19:12)

Čul san da se ta pumpa more napasat na torpedo 18/24.Rekal mi je mehaničar ki je delal va bivšoj tvornici Torpedo ,tel. neznam .
pećine
New Entry

Tip plovila: Primorka-torpedo 18/24

PostPostao/la ceko » 26. 12. 2010. (14:44)

Vjerojatno može, ali zašto?
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la deni » 26. 12. 2010. (14:52)

ceko je napisao/la:Vjerojatno može, ali zašto?

pašu rupe za vijke m8, međutim na rotacionoj pumpi postoji rupa kroz koju vrača višak tlaka i ona se poklapa sa rupom na bloku koja direkt vraća u karter (tako je na 7 ks blok) međutim te rupe na 9 i 18 ks nema tako ako su ležajevi na motoru dobri digne tlak ulja i na 10 bara , jer nema višak ulja di otič.
iako sam ja takve pumpe zateka na 18 konja. neko ih stavio i nije bilo problema jer su motorii bili u lošijem stanju pa nije dizalo tlak preko 2-3 bara , tako da je motor godinama radio.

zupčasta pumpa ulja vrača višak opet u tlčni kanal
deni
Member

PostPostao/la Ivica DU » 01. 07. 2012. (20:02)

moli bi kontakt tog čovjeka koji reparira pumpe, unaprijed zahvaljujem???
Ivica DU
Member

Tip plovila: Starfisher 840

PostPostao/la neli27 » 01. 07. 2012. (22:06)

Momentalno ti taj u Rijeci ne može reparirati pumpu ulja jer je ostao bez novih zupčanika i dati su u izradu.
neli27
Member

Tip plovila: gradac perkins 28

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.