luc je napisao/la:Znači kod vas se može nabaviti mlađ orade težine 10 grama u travnju ?
ne... za sada uvoz..
samo velika mrijestilišta vani, koja mogu kondicionirati matice, imaju ranije veću mlađ...
Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
luc je napisao/la:Znači kod vas se može nabaviti mlađ orade težine 10 grama u travnju ?
luc je napisao/la:A di ima u Omišu mrijestilište ?
Sabarakandi je napisao/la:Da, uzgoj ribe je definitivno budućnost za većinu vrsta na ribarnicama....tehnologije za uzgoj drugih vrsta već postoje, ali su skupe pa nisu zaživile u proizvodnji, ali ni to nije daleko...
luc je napisao/la:Pa u lokaciji ti piše Omiš, što drugo zaključiti.
surfer je napisao/la:Sabarakandi je napisao/la:Da, uzgoj ribe je definitivno budućnost za većinu vrsta na ribarnicama....tehnologije za uzgoj drugih vrsta već postoje, ali su skupe pa nisu zaživile u proizvodnji, ali ni to nije daleko...
Ovo mi baš nije jasno, zašto bi uzgoj trebao biti budućnost, već sada ima dosta ribe iz uzgajališta, mislim količinski na orade i brancine, idem rijetko na ribarnicu ali čini mi se da ih ima za kupit skoro tokom cijele godine, ispada kao da je već riješena sudbina nekih ribljih vrsta, nebi bilo bolje da se potiče ulov divlje ribe iz mora, odnosno reorganizacija ribarstva, onakva kakvu je napravio davnih godina ministar ribarstva hrvatsko podrijetla na novom zelandu!?
mala od kužine je napisao/la:Kolika je dopuštena veličina škampa za prodavati na ribarnici?
luc je napisao/la:Talijani će kupiti samo ono što im mi prodamo, i to ako plate više nego domaći. Što do danas nikako nije bio slučaj.
Sabarakandi je napisao/la:ne znam kako su to riješili na Novom Zelandu, ali ćisto sumnjam da će naši političari imati muda "postaviti se" i zaštititi naše more...no, to je druga tema.....
Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora
Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.