Mali Dabar je napisao/la:Bolje pitanje bi bilo koje smole su stranjski ?
Naši nemaju puno izbora i svi kupuju manje-više kod istoga.
Ove price moja smola je najbolja
,kod drugih ne valja
Isto tako ne mogu si dopustiti veci fuš jer ih se odmah razapne.
Problem je uvoz koji nitko ne kontrolira,a i komeš se žaliti.
Strani me brodovi ovom prilikom ne zanimaju iz nekoliko razloga,jedan bi bio da sumnjam da netko od stranih proizvođača čita ovaj forum i s tim u vezi ne očekujem da se javi ovdje te kaže "mi koristiti samo dobro smola"...,isto tako sumnjam da netko od zaposlenih po tim stranjskim firmama ima želju podijelit s nama "tajne" zanata,dalje razlog što me to ne zanima je taj da naravno da mi brodogradnja po nekim banana-državama neće bit primjer,a što se radi po Zapadnoj i Sjevernoj evropi,Americi itd odavno je regulirano,postoje kontrole i kontrole,postoji mehanizmi koji rade .
Nikog ja ne razapinjem,postavio sam jednostavno pitanje i nastavak teme je Dabre bio do tvog texta jako dobar,čak imamo i jednog proizvođača koji je našao vrimena objasnit neke stvari.
Više puta se ovdje spominjalo da "nas" čitaju domaći proizvođači,u zadnje vrime čitajuć forum o brodovima osim Maestrala na točkice(sagrađenog u tamo nekom nepoznatom škveriću) gotovo da i nema broda koji je nekvalitetan,sve su redom renomirana imena proizvođača koja proizvode kvalitetne brodove više od 30 godina pa sam mislio dat priliku,onako indirektno, tim kvalitetnim i tradicijom bogatim brodograditeljima ovdje se pohvalit s kojim kvalitetnim materijalima rade!
Malo mi je blesavo da se o samom sastavu trupa broda prilikom reklamiranja ne navode nikakvi detalji,nego je važnije napisat koje je vrste inox ograda...,mislim ...kad inox baci ruzinu to se ispolira, zamini itd...,što kad trup broda "baci ruzinu"..??
Na kraju si i sam naveo da uvoz nitko ne kontorlira....,da banaliziramo malo stvar...,zar misliš da jedan Žano treba bit kontroliran od strane naših "kontrolora"...,sva se ta plovila rade pod najstrožim uvjetima isto kao i automobili,ne pričamo ovdje o nekim banana državama niti se s njima imam namjeru uspoređivat!
Mislim da bi svakome trebalo biti u interesu ako već ugrađuje najkvalitetnije komponente da ih i obznani prilikom reklamiranja i prodaje,iz razloga uklanjanja eventualnih sumnji i primjedbi!Pa kakav je to problem napisat uz oglas i tip smole?
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.