Imate li saznanja od koje su smole sagrađeni vaši(naši domaći) brodovi,brodići i kaići?
Postoji li negdje na nekom dokumentu koji ste dobili od proizvođača taj podatak?
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
lupis je napisao/la:Pustimo rekla- kazala...,postoji li pismeni dokaz o tome koja je smola ugrađena u koji brod?
Ven je napisao/la:Svaki odobreni proizvođač brodova od HRB dužan je prijaviti SVE materijale koje koristi u proizvodnji. Svaki materijal pojedinačno MORA DOBITI ODOBRENJE OD HRB.
Pri kupnji broda proizvođač je DUŽAN priložit odobrenja materijala ukoliko kupac to zatraži.
Trenutno najniža cijena odobrene smole iznosi oko 2,5 EUR . Na crnom tržištu se prodaje i nekvalitetna smola po cijeni od 1 EUR. Nažalost znatni dio brodova je rađen ovom smolom.
Kontrolirat kvalitetu proizvođača je vrlo lako na način da se utvrdi količina smole koja je ušla u firmu te se izračuna koliko se brodova moglo napravit iz tog materijala. Nažalost ovo sve često svrši kao "hrvatska priča".
sa štovanjem VEN
gonič zmajeva je napisao/la:Kad se već spominje znatni dio brodova, interesira me da li se tu misli na samogradnje. Ili je možda riječ o nekom hrv. proizvođaču. Ako se radi o nekom ko nam prodaje muda za bubrige ,bio bi red da nam se ukaže na tog prevaranta. Nije u redu da ljudi troše svoj teško stečeni novac na nekvalitetna proizvode. Ako gospodine Ven imate kakva saznanja ko se koristi jeftinim smolama mislim da bi bio red da nas upozorite.
šetač pasa je napisao/la:Pozdravljam postupak proizvođača koji nam je dao informaciju da se tako nešto uopće može i tražiti. Sve ostalo mislim da bi bilo nerealno očekivati, a ne bi bilo ni korektno. Prema tome, cjenim što nam je, kao potencijalnim kupcima dao takvu informaciju, a na nama je da s tom informacijom vladamo prilikom odabira broda između više proizvođača.
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.