hidraulika ili puž sa sailom

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: hidraulika ili puž sa sailom

PostPostao/la Kiana » 09. 12. 2010. (22:46)

Šaruneeee,...ma kakva te sajla spopala,...biži ća od puža i sajle :wave:
Radio ne radio svira ti radio...
Kiana
Member

Tip plovila: Adria 1002 - 2x Iveco Aifo 80 Ks

PostPostao/la mikula moli » 10. 12. 2010. (00:07)

ja planiram stavit VM 140hp, definitivno cu stavit hidrauliku....
sta bi mi preporucili, kojeg proizvodjaca, teleflex, vetus, scam????? :?: :?: :?:
kakve su scamove hidraulike za pente?
mikula moli
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PostPostao/la Trogiranin » 10. 12. 2010. (06:00)

Scam je sasvim u redu i ja još nisam nikoga čuja da ima problema, bar šta se tiče ovih manjih brodova do 15-ak metri. Neznam trenutne cijene, ali je onda bija jeftiniji od Vetusa i Telefleksa, a u ostalom hrvatski proizvod pa je lakše i dio dobavit ako slučajno zatriba, mada ponavljam: neznam da je kome crklo . :thumbup: Znači ispada da ja ipak neću morat minjat ulje ili bi ga možda tribalo frknit ća radi starosti ??? :?: :!: :?:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la madi » 10. 12. 2010. (07:14)

Pred malo me je oprao jedan naše renomirani brodograditelj. U smislu, "... koji će ti ku...hidraulika, evo moj vanbrodski motor je težak bliže 250kg i ja nemam niti ugrađivam hidrauliku, ti imaš mali list korila i stavljao bi je .... nema smisla ..."
S obzirom da sam u fazi uređenja barke svakako stavljam hidrauliku, ali više po onoj narodnoj "što i mali Mujo to i ja" ali .....
madi
Old Senior Member

Tip plovila: GULL 745 // Nanni 175ks

PostPostao/la kalafat » 10. 12. 2010. (08:52)

zore70 je napisao/la:
kalafat je napisao/la:e sugrađanine, odakle ti ovo da ATF ide u sistem hidraulike kormila, nit ATF navodi proizvođač niti se inače stavlja u hidraulicne sisteme drugih namjena ???

Hidraol 15 ili 12 koji bi iša u taj sistem nema kupiti nego u pakovanjima od 10 litara,ne drži ga niko jer se ne koristi često...
Ja san 10 dana čeka iz INE kantu plaćenu unaprid...
ATF ulje bio kojeg proizvođača je ustvari hidraulično ulje koje potpuno odgovara toj namjeni,ima ga na svakom koraku i u pakovanjima od litre,i nije skupo..i paše z aneke kopče :thumbup: :wave:

Ako ti je baš napeto ovo od INE,ti lipo kupi kantu pa bratski podili sa braćom forumašima :lol:

Pape je napisao/la:...definitivno hidraulika...

...kalafat , aj ako uzmeš...tribat će i meni... :lol: :wave:

a da uziman i da mi ostane podilija bi (i onako je puna garaža kantic di je ostalo dec ulja , 4 kapi piture , žaj mi bacit pa se samo kupi), al san lani nabavija tribalo mi litra pa od jednoga meštra kupija litru ipo refužo, jer znan da ovi pakuju po 10l kante ....
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la baraba » 10. 12. 2010. (17:10)

mikula moli je napisao/la:ja planiram stavit VM 140hp, definitivno cu stavit hidrauliku....
sta bi mi preporucili, kojeg proizvodjaca, teleflex, vetus, scam????? :?: :?: :?:
kakve su scamove hidraulike za pente?

postoje i ultraflex hidraulike. ;)
cijene vetusa su od ove godine osjetno niže nego preko prijašnjih zastupnika.

ja i dalje preporučam da ugrađujete hidraulike za koju imate pismenu granciju i preporuku meštra koji vam je ugrađuje.
bez obzira na proizvođača. on (meštar) vjerovatno ima uhodane dobavljače koji odmah (ili u razumnom roku) može riješiti poblem ako dođe do njega.
što se tiče dijelova, svi brendovi su dostupni gotovo na svakom koraku, a kvarovi su izuzetno rijetki kod ispravne dimenzioniranosti i montaže.

scamove i vetusove hidraulike imaju mogućnost rezanja cijevi prilikom montaže, pa se spajaju sistemom spojnica sa čahurama, nije komplicirano kada se napravi par komada.
ultraflex hidraulike se kupuju sa cijevima odrezanim na mjeru (u koracima po pola metra) i dolaze sa uprešanim spojnicama na cijevima kod kojih je mogućnost krive montaže spojnica i puštanja ulja svedena na minimum. sve pumpe i cilindri se tlače u tvornici i tek nakon testiranja idu u distribuciju.

za brodice za gospodarske namene pripazite da dobijete sve potrebne certifikate koje su vam potrebne za hrb.
posebni certifikati su potrebni za cijevi, posebni za pumpe, posebni za cilindre itd...
baraba
Member

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.