Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
chomli je napisao/la:Meni je tu nešto čudno. Pa na tako sporoj putnoj vožnji mu je potrošnja 1.3L/nm
soso je napisao/la:Ma ljudi nemojte se zanosit sa tim brzinama,ima ga moj prijatelj i često sa njim idemo na more,ima volvo pentu 130 ks turbo diesel,ni u ludilu ne more uvatit 20 milja na for gasu,ide negdi 16-17 milja i to je to, za uvatit 20 milja i koju priko 20 triba motor od najmanje 200 ks,ako ne i jači.Osim ako vi ne pričate o potpuno praznim brodovima koji nisu opremljeni onda je možda to i moguće.
Galun je napisao/la:arausa 25 sa nanni 100 ks ful opremljena ide 17 čvora na ful gasu,vozio se i oduševio,a sa 140 bi to trebala bit putna a max oko 20.bar mislim tako.
soso je napisao/la:Ma ljudi nemojte se zanosit sa tim brzinama,ima ga moj prijatelj i često sa njim idemo na more,ima volvo pentu 130 ks turbo diesel,ni u ludilu ne more uvatit 20 milja na for gasu,ide negdi 16-17 milja i to je to, za uvatit 20 milja i koju priko 20 triba motor od najmanje 200 ks,ako ne i jači.Osim ako vi ne pričate o potpuno praznim brodovima koji nisu opremljeni onda je možda to i moguće.
Pri kojoj brzini full opremljen brod izlazi iz deplasmanske plovidbe. Dali je 100ks dovoljno za 13 putne???
Mali Dabar je napisao/la:soso je napisao/la:Kad ga vozi na nekih 2.200 do 2.300 okretaja brzina je oko 7-8 milja i potrošnja je oko 10 litara to je naj ekonomičnije,a na for gasu troši preko 30 litara.
Ne vidim racunice čemu onda trpati tolike konje u taj brod,kad se isto dobije s duplo manje konja,duplo manje šoldi i duplo manja potrošnja.
soso je napisao/la:Pa neki ljudi ne kupuju brod radi računice nego da bi u njemu uživali,a od viška konja glava nikad ne boli pogotovo na moru.A ako ćemo iskreno motor od 130 konja za taj brod stvarno nije prevelik ni prejak,posebno kad se na njega ukrcamo nas tri od 100 i nešto kila +6 boca za ronjenje i cila oprema(to je skoro tona)nije mu lako.
soso je napisao/la:I arausa nije galeb niti ima dno ka galeb.Tako da se ta dva broda ne mogu uspoređivat ni po dužini ni po ničemu drugom.
kyosaki je napisao/la:soso je napisao/la:I arausa nije galeb niti ima dno ka galeb.Tako da se ta dva broda ne mogu uspoređivat ni po dužini ni po ničemu drugom.
????
Slušaj, reci ovom jaranu koji ti proda priču da oma dođe do mene. Triba bi prodat neka ...uda pod bubrege, a vidim da taj ima iskustva.
marselomm je napisao/la:Da ali zato se mogu sa arausom usporediti amiklicev gull 745 koji je sa 50 ks dobija slične rezultate, a to da na moru triba 50 ks više jer od viška glava ne boli vridi jedino ako neko za sobon oće vući još jednu arausu.
I ta priča da ako se ukrcaju tri stokilaša isto ne drži vodu jer na mom *malom* galebu kad se ukrcaju 7 ljudi(ne stokilaša ali ipak 7) putna brzina se smanji za 1 milju na istim okretajima.
marselomm je napisao/la:Za sada super zadovoljan odradija san 60-ak sati i zasad nema greške.
Vidit ćemo kako će se ovaj lomatec pokazati. Zasad nisan ima nikakvih problema, osim šta su mi se molale vide koje drže karter pa mi je malo kapalo ulje dok nisan skužija di kapa i pritega vide i sada je sve ok.
soso je napisao/la:I arausa nije galeb niti ima dno ka galeb.Tako da se ta dva broda ne mogu uspoređivat ni po dužini ni po ničemu drugom.
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.