Juraj,spojler je prava stvar.Da sad idem u neku ozbiljniju rekonstrukciju,sigurno bih ga stavio.Pa i kada bi dobio pola milje š njim,osjeti se to na dužim đitama.Nabere se to kroz godinu.Da ne govorim o još jednom skladištu.Normalno,krmeni prolaz je obavezan.
Prozore bih sve zaplastificirao i stavio po dva na bok,baš nekve takve kakvi su tvoji.Treba biti dobar propuh po ljeti.
Prednje nikako. Imam dva mala okrugla na ovom pleksiju šta je sada gore,pa kada je neka nagla promjena temperature,rose se na okvirima ko da puštaju. A cijeli kondenzat fino završi na provenom krevetu.Po zimi se spužva obavezno nosi doma.
Sada bih tako napravio da ga ponovo radim.
Moji prozori na natkabini su u hrastovim letvicama i to sve fino pliva u siki,i ne puštaju do dana današnjeg,fala bogu. Bokoštitnice su isto hrastove.
Ovi prednji na otvaranje su dobra stvar (ako ne puštaju,svakako) ,samo fora je što ispod njih imaš ogroman prostor na koji nemožeš odoliti da nešto ne odložiš da ti bude pri ruci,pa se nakon dva dana na điti nabere kojekakvih pizdarija,da jedva vidiš naprijed.Bar je tako kod mene,pa mi takvi prozori nebi imali svrhu
Gledaj si napraviti hardtop,kada več radiš sa plastikom.I pojačaj bočne poklopce na podu,ak ti se več nisu "iskoritali",moji su ko turska sablja.
Ak se još nešto sjetim šta bih ja napravio u tvojoj fazi razmišljanja,napisat ću.