Adriatic 790 Adria 800

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Adriatic 790 Adria 800

PostPostao/la Pape » 25. 11. 2010. (20:27)

Juraj je napisao/la:A mogu uzet još samo dva,nema više.Ionako prednje ne bin stavlja,ekipa koju konsultiram i nisu baš za prednje prozore.Ovi koji su ih i imali,svi skinuli i zaplastificirali.
A ono sa prozorima na natkabini,mislija san naručit od Zadarplasta ali san nekako u premišljanju...Najbliža mi je misao kuput neku brtvu za prozore (Drvoplast) ništa na otvaranje i stavit jedan krovni(ili dva manja)..

...eto uzmi meni ta dva za te nojce...i ja ti dan još za jednog.... 8-)
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Mali Dabar » 26. 11. 2010. (10:42)

Juraj je napisao/la:A mogu uzet još samo dva,nema više.Ionako prednje ne bin stavlja,ekipa koju konsultiram i nisu baš za prednje prozore.Ovi koji su ih i imali,svi skinuli i zaplastificirali.
A ono sa prozorima na natkabini,mislija san naručit od Zadarplasta ali san nekako u premišljanju...Najbliža mi je misao kuput neku brtvu za prozore (Drvoplast) ništa na otvaranje i stavit jedan krovni(ili dva manja)..

Jeftinjava ili izgoreni prozori znaju puštati,zato ih izbjegavaju naprid, ali dušu su dali liti za prozraciti brod na sidru,zeru otvoriš i ne triba ti klima :D
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la opus » 30. 11. 2010. (21:47)

Juraj, koliko ce ti biti motor iznad standarnog otvora? Nekako mi izgleda dosta visoko na slici.
Sto se tice prednjih prozora kabine u pravu si, ja ih imam i najradije bi ih zaplastificirao. Na natkabini si obavezno ostavi bocne otvorive prozore ili barem otvorivi krovni prozor na kormilarnici jer je inace dosta vruce ljeti kada se vozi. Sa kuhanjem neces imati problema tako da ti napa ne treba. Ovo su samo moja iskustva koja bih volio primjeniti na mojem A790.
Puno srece sa uredjenjem i salji slike redovno.

P.S.
Najbolji prozor na barci je na krovu kabine, a najbolje djeluje na sidru. :D
opus
Senior Member

Tip plovila: A790

PostPostao/la Juraj » 30. 11. 2010. (22:29)

Dakle,motor(Merđan 60 ks) nije bio prvi izbor,ali kako sam ga kupio s barkom,a praktično je "nov" nije bilo više dileme.Inače mi je varijanta bio Lombardini ili sole.Ovo je.... vrime mi ne da delat pa sam sav nervožo.Motor i nije baš najniži "u klasi" a neka moja mjerenja kuta osovine su se isprostituirala,jer po nekim mojim računima motor bi triba uć u kabinu za ne prić 6 stupnjeva.Naravno kao i kod svih,motor ću povuć maksimalno do škalin i kalat ća je više moguće i to je to.Zapravo je to i napravljeno,čekan vrime da me pušti sve jušto zmirit,pa da mogu dalje.Nije neki problem s visinom,ali najgore ća more biti je da ću srednji pajol morat dignuti ne više od 4-5 cm(uključena izolacija).A u vezi prozora razmišljam o više varijanti.Na mojoj staroj, prednji ispred timuna je bio na otvaranje,divota..
Ma ta Adrijica je skroz ok,bit će ona ko pupa.Eto,sreća da neke moje ideje mogu još iskorigirati vašim iskustvima.Hvala na tome i na dobrim željama!
Juraj
Senior Member

Tip plovila: Adria 790,Mercedes 60

PostPostao/la Žabar » 03. 12. 2010. (19:32)

Opus,niš od spjlera!
Razgovarao sam se sa ujčom,pa neka bude kako je bilo do sada.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la Juraj » 04. 12. 2010. (23:12)

E Žabar,ti imaš onu inox platformu? A htio si radit spojler po Opusovom kalupu?Ako se miješam u privatne stvari samo recite,isprika slijedi!
Juraj
Senior Member

PostPostao/la Žabar » 05. 12. 2010. (12:48)

Aha,jesam. Ma skoro sve je bilo riješeno,ali mi se ujča "spuntao". Ma i on je bio godinama zagrijan za spojler,samo što su meštri tražili previše. A sada mu se neda zajebavat,kao bolje te novce uložiti u pomoćni motor...
A ovaj Opusov mi je baš pun pogodak.
Ali ujča je ipak kapo :D

Platforma je inox,samo od 70-80 cm. Originalna je bila dosta samo za izići iz vode.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la Žabar » 05. 12. 2010. (13:42)

E,da šta se tiče prozora... Prednji na kabinu nikako! I mi bi ove najrađe zaplastificirali,al tako se prije radilo.A i nekako se više kondenzira voda nego na bočnima.
Četiri ovakva kakve si kupio na bokove i ljubi te majka.Neka bude ladovina u kabini,uvijek možeš upaliti svjetlo.

Na natkabini se nebi zahebavao sa bočnima na otvaranje,ko šta veli opus,zna biti vruće,ali jedan krovni bi bio taman da istjera vrući zrak. Imam ga i ja godinama,ali u garaži :lol:
Neće se sam montirati :lol:
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la Juraj » 05. 12. 2010. (20:29)

A mene vrag tenta napravit taj spojler,znam da neću dobiti na brzini ali me nije ni briga.Godinama sam s famejon preko lita na elanu 431,tamo nema brzine priko 7.Ali ima kraljevski spojler,lipo je s njega uć u more,oprat sude,istuširat se,toćat noge...
Za prozore ipak mislim da neću stavit sva 4,nego dva ali si mi sad opet poremetio koncepciju?!A za natkabinu mi je čak palo na pamet,da na plastiku upasan mahagoni okvire i napravim prednje na otvaranje.Volim drvo pa mi padaju svakakve piz... na pamet,a znam kako je poslije sa lakiranjem.Ipak probaću iskemijat da ima neki retro stil...
Juraj
Senior Member

PostPostao/la bronzin » 05. 12. 2010. (20:45)

Meni je kum na gradacu napravija mahagoni okvire na natkabini i puštaju mu-pretpostavljamo zato jer drvo radi kod promine fibre, zato pripazi :wave:
"ko se mača laća...la kukaraća
slika
bronzin
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Adria 500

PostPostao/la Žabar » 06. 12. 2010. (12:13)

Juraj,spojler je prava stvar.Da sad idem u neku ozbiljniju rekonstrukciju,sigurno bih ga stavio.Pa i kada bi dobio pola milje š njim,osjeti se to na dužim đitama.Nabere se to kroz godinu.Da ne govorim o još jednom skladištu.Normalno,krmeni prolaz je obavezan.
Prozore bih sve zaplastificirao i stavio po dva na bok,baš nekve takve kakvi su tvoji.Treba biti dobar propuh po ljeti.
Prednje nikako. Imam dva mala okrugla na ovom pleksiju šta je sada gore,pa kada je neka nagla promjena temperature,rose se na okvirima ko da puštaju. A cijeli kondenzat fino završi na provenom krevetu.Po zimi se spužva obavezno nosi doma.
Sada bih tako napravio da ga ponovo radim.
Moji prozori na natkabini su u hrastovim letvicama i to sve fino pliva u siki,i ne puštaju do dana današnjeg,fala bogu. Bokoštitnice su isto hrastove.
Ovi prednji na otvaranje su dobra stvar (ako ne puštaju,svakako) ,samo fora je što ispod njih imaš ogroman prostor na koji nemožeš odoliti da nešto ne odložiš da ti bude pri ruci,pa se nakon dva dana na điti nabere kojekakvih pizdarija,da jedva vidiš naprijed.Bar je tako kod mene,pa mi takvi prozori nebi imali svrhu :mrgreen:

Gledaj si napraviti hardtop,kada več radiš sa plastikom.I pojačaj bočne poklopce na podu,ak ti se več nisu "iskoritali",moji su ko turska sablja.
Ak se još nešto sjetim šta bih ja napravio u tvojoj fazi razmišljanja,napisat ću.
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la Juraj » 06. 12. 2010. (20:42)

Hvala na savjetima.Ništo si pensan,ako su i drugi žabari takvi, evo nama ljudima od mora, opake konkurencije...
Juraj
Senior Member

PostPostao/la Žabar » 06. 12. 2010. (21:23)

Ma imam dva ujaka pomorca. Imao sam od koga učiti :thumbup:
Žabar
Old Senior Member

PostPostao/la 4ever » 07. 12. 2010. (22:36)

pozdrav svim ljubiteljima starog adriatika,imam takav brod prepravljen po svome gustu i tia bi se ukljucit
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la teranavis » 07. 12. 2010. (22:37)

4ever je napisao/la:pozdrav svim ljubiteljima starog adriatika,imam takav brod prepravljen po svome gustu i tia bi se ukljucit

...neznam sto cekaš ....za pocetak da vidimo slike :thumbup:
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Tip plovila: damor 800 fjaka

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.