Yamaha,Mercury,Tohatsu,Suzuki,...40Ks 4t??????

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Yamaha,Mercury,Tohatsu,Suzuki,...40Ks 4t??????

PostPostao/la lošinj » 29. 11. 2010. (21:07)

Imao sam Yamahu,imam Yamahu i imat ću Yamahu.Ne kvare,jeftini dijelovi i servisi i troše malo više od upaljača.Moja 60 ks ima 900 h i radi i radi.Od prijatelja ima preko 3000 h i nema problema.
lošinj
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la slot » 30. 11. 2010. (23:27)

lošinj je napisao/la:Imao sam Yamahu,imam Yamahu i imat ću Yamahu.Ne kvare,jeftini dijelovi i servisi i troše malo više od upaljača.Moja 60 ks ima 900 h i radi i radi.Od prijatelja ima preko 3000 h i nema problema.

super :thumbup: ,ma inače više manje o yamahi sve najbolje mislim...i o hondi također....čuo sam da je i tohatsu super
....nego cijene mi nisu super :D :D :D ...npr yamaha 30ks i 40ks razlika minimalna
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la dome » 30. 11. 2010. (23:34)

I u čemu je problem?
Držiš li da bi 40-ka tribala biti skuplja?
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la slot » 01. 12. 2010. (11:46)

dome je napisao/la:I u čemu je problem?
Držiš li da bi 40-ka tribala biti skuplja?

briga mene za to....njihova stvar...nego sam primjetio da kod yamahe ide redom cijena i onda 30 i 40ks ista....i nije stvar u 40ks nego bi 30 ks penta trebala biti malo niža.Mislim bar što se tiče konjaže ....jedino ako nije po srijedi u pitanju kvaliteta
pente 30ks naspram 40ks :wave:
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la dome » 01. 12. 2010. (14:15)

To su isti motori.Razlika je u bregastoj i softveru.Dakle isti dijelovi koji jednako koštaju pa nema razloga za veću cijenu.
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la Rexi » 02. 12. 2010. (02:47)

a 40 i 50 su isto isti?

jel ima smisla kupovati manju konjazu kod takvih slucajeva i kakva je mogucnost teoretska i u praksi ovog slabijeg otkljucat na stepenicu vise tj. u mom primjeru 50, a prethodnom 40?
Rexi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Primorka

PostPostao/la dome » 02. 12. 2010. (09:09)

Postoje dvije verzije 40-ke.trocilindrična i četverocilindrična.trocilindrični dijeli bazu sa tridesetkom a četverocilindrični sa pedesetkom i šesdesetkom.oznaka ovog što dijeli bazu sa pedesetkom je F40D.Razlika između njega i pedesetke je samo u softweru te bi povećao snagu instalacijom pedesetkinog softwera.
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la aladin » 02. 12. 2010. (10:00)

Ne znam kako je sada i moze li se jos nabaviti ali verzija F40BET je bila trocilindricna ali bez elektronskog ubrizgavanja. Prvi slijedeci model je vec bio sa elektronskim ubrizgavanjem... pa eto samo podatak ako netko kupuje stare modele
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la st1111pe » 02. 12. 2010. (13:34)

Pozdrav!
Ja na tvom mjestu nebi samo i iskljucivo razmišlja o četvorotaktnim motorima nego bi u obzir uzeja i dvotaktni tohatsu a pogotovo Evinrude e-tec 40.Moj kum ima takav motor na bostonu 15" i brži je od svih četverotaktnih 50ica podjednak sa 60cama.Po njegovim rjecima potrošnja mu je oko 7 litara i on koristi motor već 4-5 godina i super je zadovoljan.Ja sam prošlo lito uzeja gumija i na njegov nagovor se odlučija za evinrude Eteca doduše 115 ks i za sad je sve ok mada motor ima svega 40ks.Evo navest ću ti jedan razlo zašto evinrude e-tec.Kod sebe u dvoru imam jedan brod od gosta sa jamahom 150 ks,čovik je prvi servis radija nakon 10 sati i Kata (serviser u Splitu inače odličan čovik i meštar) mu je to naplatija 2000 kuna.Reka mu je da mora radit servis svakih 100 sati.Kako gost koristi brod samo liti nakon 40 sati rada ga je izvuka i doveja Katu da mu ga konzervira za zimu i pripremi za drugo lito.To ga je koštalo još 1600 kn.dakle zasada već 3600 kn a ja na svom e-tecu prvi servis imam nakon 300 sati i taj za 40 ks e-teca košta 650 kn u gospodina Omrčena u Kaštel Sućurcu.Šta se tiče zimskog konzerviranja tuje e-tec daleko ispred svih(neznam dali to imaju drugi dvotaktaši ali četverotaktni motori nemaju).Naime ja sam sam konzervira svoj motor i to u 10 minuti.potrebno je upalit motor spoit mu hlađenje preko slušalica da se motor ispere od mora i tad preko putnog kompijutera(nešto slično kao kod auta) samo aktivirat opciju Winteraizing tj.konzerviranje preko zime.Tad se na dispeju pokaže komanda da podigneš okretaje na pola a zatim da je winterajzing in progres nakon 2--3 minuta se motor sam ugasi i ispiše na displeju winterajzing finiš.sve skupa traje 10 ak minuta,motor sam sebe zamasti uljem iz tanka i to je to.Drugo lito samo pali i vozi.Neznam dali je tebi ovo bitno,možda nije ako koristiš motor tjekom cjele godine ja ga koristim samo par miseci pa mi je i ovo jako botno.Eto nekažem daje Evinrude E-tec najbolji ali zasigurno zaslužuje epitet jednako dobar kao i gore navedeni proizvođači na tebi je samo da vidiš kako ćeš i koliko koristit motor i onda se odlučit za jedan mada mislim da nećeš pogriješit šta god da uzmeš bit ćeš zadovoljan.
LP
st1111pe
New Entry

PostPostao/la Bullitt » 02. 12. 2010. (14:34)

Novi sam na forumu ali jako me zanima ova tema i htio bi se uključit s sličnim nedoumicama kao i autor ove teme.

Kupljena je Nautika 500k2 poludeplasman,to je izbor mog starog,(nisam mogao puno utjecati) jer je i on vlasnik i financijer istog,iako ću ja vjerujem bit ćešći korisnik brodice nego on :mrgreen:.

Treba sada kupit i motor s dalj.komandama,proizvođač je naveo kao idealnu snagu 30ks,iako smo mi došli do zaključka kako bi s 40ks možda lakše i rentabilnije/neopterećenije plovio s 40ks kada se nakrca opreme i ljudi.

Što se njega tiče najviše bi je koristio za priobalno more,lignje,možda tunja i ljeti neke kupačke đite do otoka.,za takvu namjenu sam nekako došao do zaključka za 2T motor kao optimum i to klasični Tohatsu 30ks(radi suženog odabira klasičnih 2T motora) radi održavanja,mase,nabavne cijene itd.

E sad,ako/kad se ja uhvatim broda ture bi mogle bit više ribolovne,panula,kančanica,parangal a virujem i podvodni onako lagano.,pa malo do Maknare,Molat,Dugi itd.,znači više radnih sati pa će bit bitnija potrošnja a tu se nameće 4T.,namjera mi je sačekat sajam u Zg u 2 mj pa vidit ko što nudi,Brodomerkura sam već kontaktira,Tohatsu 2T 30ks bi doša 25 000kn,iako kažu da će u narednoj cijene nešto porasti radi jena.,Yamaha 4T EFI na sajmu u Biogradu (Pribudić-Borćić)se nudila po 32 000kn s komandama i trimom,godište 2009.,masa Tohatsua 2T je 50kg uz deklariranu potrošnju od 12l pri max gasu a masa Yamahe je 90kg a potrošnju nisam nigdi naša deklariranu iako znam da mora bit nešto niža.

Što vi velite :mrgreen: :?:
Bullitt
Member

Tip plovila: Nautika 500K2 poludeplasman,VB 2T 15ks

PostPostao/la dome » 02. 12. 2010. (16:35)

Ja velim da imaš kokoši i u svom dvorištu te nije nužno po piletinu ići kod susida osim, ako je tebi iz nekog razloga susidova slađa ............
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la Bullitt » 02. 12. 2010. (18:01)

dome je napisao/la:Ja velim da imaš kokoši i u svom dvorištu te nije nužno po piletinu ići kod susida osim, ako je tebi iz nekog razloga susidova slađa ............

Dome.,ne znam jel sam te razumia baš najbolje ako se odnosi ovo na mene..,oćeš reći da ima ovdi prodavača koji će ponudit dobru cijenu?

Neznam,ono što sam gleda niko mi nije baš spušta cijene od onih navedenih u standardnim cijenicima a ja se napravim lukav :mrgreen: pa tražim oklolo ko će ponudit bolje.,sajam nautike mi se čini kao dobar tajming za kupnju ali ne ograničavam se dapače,ako mi imaju ponudit bolju cijenu.,super još bolje,ne moram dalje ići :) .
Bullitt
Member

PostPostao/la Kapo » 02. 12. 2010. (18:12)

Bullitt je napisao/la:
dome je napisao/la:Ja velim da imaš kokoši i u svom dvorištu te nije nužno po piletinu ići kod susida osim, ako je tebi iz nekog razloga susidova slađa ............

Dome.,ne znam jel sam te razumia baš najbolje ako se odnosi ovo na mene..,oćeš reći da ima ovdi prodavača koji će ponudit dobru cijenu?

Neznam,ono što sam gleda niko mi nije baš spušta cijene od onih navedenih u standardnim cijenicima a ja se napravim lukav :mrgreen: pa tražim oklolo ko će ponudit bolje.,sajam nautike mi se čini kao dobar tajming za kupnju ali ne ograničavam se dapače,ako mi imaju ponudit bolju cijenu.,super još bolje,ne moram dalje ići :) .

Pozdrav

Rijecki zastupnik Tohatsu motora na ovogodisnjem sajmu nautike u Zg davao 20% popusta.
Ja kupio Tohatsu 9.8 KS KO za 9600 kn.
Brodomerkur,stand pokraj nudio 5% za iste motore (??!!)...
Preporuka : ako nije presa svakako se strpiti do sajma
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Bullitt » 02. 12. 2010. (18:22)

Kapo je napisao/la:
Bullitt je napisao/la:

Pozdrav

Rijecki zastupnik Tohatsu motora na ovogodisnjem sajmu nautike u Zg davao 20% popusta.
Ja kupio Tohatsu 9.8 KS KO za 9600 kn.
Brodomerkur,stand pokraj nudio 5% za iste motore (??!!)...
Preporuka : ako nije presa svakako se strpiti do sajma

E vidiš,vidiš.,to se traži.,iako mi je to malo čudno jer kao Brodomerkur je kao glavni ili..,svejedno.,nije problem skočit do Zagreba,obaći sajam,pasat malo oči na hostesama,pogledat malo brodove i opremu i na kraju dobro tržit :D .
Bullitt
Member

PostPostao/la Bullitt » 02. 12. 2010. (18:48)

Preša s kupnjom nije, može se čekati,bitno je da bude sve sređeno do proljeća kada brodica ide u more.,nego nisam još načisto koji motor odabrati,to me muči a ja sam zadužen i ovlašten za traženje i odabir.,ajde se malo raspišite o kvaliteti,trajnosti,servisima i potrošnji.,vidim po nekim postovima da su dome i windstar tu jači ali me zanimaju i iskustva korisnika..

Nekako čitajući ovo sve,sveo bi to na neki zaključak i rang listu:

4T:
1.Honda,Yamaha,Suzuki
2.Mercury,Tohatsu..?

2Tklasični:
1.Tohatsu i samo Tohatsu :mrgreen:

2T Direktno ubrizgavanje
1.Envirude
2.Tohatsu

Komentari su dobrodošli :thumbup:
Bullitt
Member