Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
amiklic1 je napisao/la:Moje su Osculati Scandinavian:
dužina 254 mm
visina 57mm
pričvršćene vidama 12mm
taman provučem konop 24mm kroz otvor, a na provi imam tri konopa pa da su manje ne bi stalo...
Uglavnom, prezadovoljan.
amiklic1 je napisao/la:Pape je napisao/la:sinitram je napisao/la:Moze jedno pitanje vezano za ovu temu, jeli vam konop sklize sa ovih bitvi, meni izgledaju preglatke za motat osmice!
Zasto ih ovako poliraju, bolje da su hrapavije...
... ....najbolje ih napravit da su na čičak traku...ko je vidija učit vezivat grope...
Još da se konop na bitvu veže gropom ;-)
amiklic1 je napisao/la:Pomorski čvorovi
Područje ljudske djelatnosti u kojem su se čvorovi ponajviše rabili jest vjerojatno pomorstvo, naročito u doba jedrenjaka kada je na brodovima sve vrvilo od konopa. No, u našoj terminologiji tada govorimo o uzlovima; čvorovi su tek jedna podvrsta uzlova, dok su ostale npr. vojevi, pašnjaci, grljci, kučevi, zapori, rasponice, upletke, pletiva, opleti, itd. Svaka od tih podvrsta sadrži na stotine, možda i tisuće, različitih uzlova, na koje se postavljaju mnogi uvjeti, ovisno o namjeni. Svakako, najvažniji uvjeti jesu jednostavnost vezivanja i sigurnost, a za neke uzlove i mogućnost brzog odrješivanja. O vještini vezivanja često je ovisila, a i danas u doba rekreativne nautike i "vikend kapetana", ovisi sigurnost broda i posade. Mnogo je života izgubljeno nestručnim vezivanjem uzlova, ili uporabom nekog uzla za pogrešnu namjenu.
ivan3 je napisao/la:A sta ce ti vece od ovih na leidi?
brod od 6 metri i koliko, bice 2 tone. neboj se ako mogu drzat majamu od 8 (priko trupa) i 3t i kusur drzat ce i malu leidi
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.