Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
som je napisao/la:kyosaki je napisao/la:Sa 50 KS Nanni diesel ide putne 8-9, max 10,5 NM. Provjeravano 5 tjedana. Brod dobro nakrcan. Dobiva pola milje do milju kad se težina premjesti na krmu.
9 putne a kad se težina premjesti na krmu to bi bilo 9.5-10 s Nannijem 50 HP? Trebali ste provjeravati GPS pa ga prebaciti na morske milje.
kyosaki je napisao/la:som je napisao/la:kyosaki je napisao/la:Sa 50 KS Nanni diesel ide putne 8-9, max 10,5 NM. Provjeravano 5 tjedana. Brod dobro nakrcan. Dobiva pola milje do milju kad se težina premjesti na krmu.
9 putne a kad se težina premjesti na krmu to bi bilo 9.5-10 s Nannijem 50 HP? Trebali ste provjeravati GPS pa ga prebaciti na morske milje.
Ha-ha duhovito.
Ljudi provozajte se koj put nekim brodom, nemojte samo pisati o njima......Vjerujte sasvim je drugačiji osjećaj.
marselomm je napisao/la:Stanin brod je očigledno dokaz da bi galeb sa 50 ks moga ići 11 putne, jer ako on ide sa 33 ks, 11.5 max, po nekoj logici bi taj sa 50 ks triba uvatiti 10-11 putne.
Očigledno je da svi mi vozimo brodove kojima motor ili propela(ili oboje) nisu dobro napravljeni.
Ja iden 10 ipo max sa 38 ks, a 7 ipo putne. Sada kada je brod već šporak maximalna mi je 9 ipo a putna je ostala ista.
marselomm je napisao/la:Stanin brod je očigledno dokaz da bi galeb sa 50 ks moga ići 11 putne, jer ako on ide sa 33 ks, 11.5 max, po nekoj logici bi taj sa 50 ks triba uvatiti 10-11 putne.
Očigledno je da svi mi vozimo brodove kojima motor ili propela(ili oboje) nisu dobro napravljeni.
Ja iden 10 ipo max sa 38 ks, a 7 ipo putne. Sada kada je brod već šporak maximalna mi je 9 ipo a putna je ostala ista.
Galun je napisao/la:fali ti još 2.05 kg lignji pa biš i ti išo 9.5 kn,inače provjereno galeb sa 30 tak ks putne ide oko 7 čvora sa potrošnjom oko 3.5 do 4 litre,i mislim da netreba puno više očekivat jer to je slab motor za neke veće brzine.
lupis je napisao/la:ja ne vidim ni u jednom momentu da gps pokazuje 12...,dapače pokazuje 11,4-11,8...,srednja vrijednost 11,6(11 i pol).
Ostaje otvoreno jel to opterećeno svime potrbno za sigurnu plovidbu i dvodnevni boravak(jedna noć) i di je tu kurenat u toj priči?
Ovo pišem zato jer mi je poznat brzinski rezultat opremljenog čistog galeba s 30 ks nanijem(4 cilindra),jednim čovikom i 3 kg liganja.
Maximalna 9 i pol, a putna oko 8.
Dok m700(koji je ipak brod) ide s dva čovika,gajbom pive,tupervareom čvaraka,nekoliko kroasana,6 mandarina(neretvanskih),800 gramskom vrićicom jeftinih keksi,perkinsom 46,5 ks te 0,95 kg liganja i bez spojlera 6,8 putne a 8,1 maximalno.
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.