Smeće zagušilo plaže na Mljetu i Pelješcu

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Smeće zagušilo plaže na Mljetu i Pelješcu

PostPostao/la lupis » 25. 11. 2010. (22:57)

dobro koliko to smeće tamo već leži jel tko počeo skupljat ili svi s rukama u džepovima razvijaju samo teoriju odakle smeće :?:

da se ovo dogodilo negdi na sjeverozapadu evrope već bi staro i mlado to počelo skupljat .. :!:

osim ronioca nikog nije vidit na plaži da se saginje.. :thumbdown:

još je jedan biser negdi osvanuo danas,u stili " dokaz da je dio smeća s broda jesu kanisteri,konopi...",stvarno genijalno primjećeno...,pa nije taj dio smeća sa svemirske postaje heba ga patak,od toliko brodova koji navigaju sredozemljem naravno da će se i nešto smeća skupit na kup zbog kurenta,a majke ti ga koja drama...,nek samo laprdaju i teoretiziraju eto sad još koji dan pa će to more opet uzet sebi.......
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Mali Dabar » 26. 11. 2010. (13:18)

Dobro se zna ko je placen da pokupi smece !

Lipo se uredno naplati ekološka naknada štogod da radiš,svaku bocu koju kupiš platiš zbrinjavanje,odvoz škovace...............slivne vode i ostale.............obnovljivi izvori...........
Uglavnom namet na namet,za kraj zasoli se sve s PDV-om.
Sve se placa...........
E sad kad treba skupit dvi boce nema se...........što bi ja to triba ici pokupiti ?

A tribalo bi još par sedmica to razvuci po novinama i TV ,dobra reklama !
Pa i narod se zabavlja,nema pametnijih stvari.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Rexi » 26. 11. 2010. (14:28)

zna netko sta je s onim Kikijem, sto se ubo u iglu? jel sve ok?
Rexi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Primorka

PostPostao/la mala od kužine » 26. 11. 2010. (15:06)

Rexi to se i ja pitam?
Lupis,slažem se s tobom-puno priče -malo posla :thumbdown:
"Zaletjela se iako je bilo upaljeno crveno svjetlo,prošla između rampe i uzalud sam joj vikao i gestikulirao da se zaustavi jer nije me obadavala nego pun gas nastavila,preletjela most u trenutku dok je bio podignut najmanje dva i pol metra,zaustavila se tek na kopnu i sad sjedi u kafiću."
mala od kužine
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Nautika 600k, yamaha 4t 100k, yamaha 4t 6k

PostPostao/la ordovician » 26. 11. 2010. (15:18)

Ovog ljeta sam bio u Trsteniku 10 dana. Na plazi smo u dva navrata slucajno nasli igle od injekcija, a koji dan kasnije i sprice. Medju kamencicima je bilo puno sitnih plasticnih otpadaka ne vecih od 2 cm. Ocigledno da ovaj medicinski otpad redovno doplovi u Trstenik. Dosta sam i ronio na podrucju od Trstenika do Zuljana i vidio puno plasticnih boca na dnu mora.

Izgleda da cu sljedece godine zaobici cijeli juzni Jadran u velikom luku.

Evo par slika Trstenika koje sam napravio. Predivno mjesto. Steta. :(

slika

slika

slika

slika
ordovician
Senior Member

PostPostao/la surfer » 26. 11. 2010. (15:44)

Prijatelj je radio u Vignju na Pelješcu dvije sezone kao instruktor surfanja, tamo sam i ja dvije godine išao surfat, prve godine se nabo na iglu na plaži, prošao je sto kontrola i kako sve to ide i nije mu bilo niš srečom, da bi došao drugo ljeto i opet na iglu, koji peh, srećom ni drugi put nije nikakvu boleštinu pokupio, ali to je došlo od blizu od nekih narkomana, tad se znalo da ima dosta narkiča dolje, ovo sada je baš too much :thumbdown:
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la surfer » 26. 11. 2010. (15:51)

lupis je napisao/la:
porer je napisao/la:Jebemti lupis ja se već zabrinuo da nešto nije u redu s tobom. Sad mi je lakše.

drago mi je da vodite o meni brigu...

Pa da, več smo mislili da si se unormalio, ustvari si ipak ostao lud kao uvijek, ali ideš na bolje, nekad si kenjuckao po svemu, sad si se ekološki osvjestio pa si skužio da treba malo i pazit prirodu, malo pomalo pa češ doči do nas, ili možda bolje da ideš ča pa da ipak ostaneš svoji :mrgreen:
Sorry na ot-u, nije jedini nego skupljam postove, skoro sam na soma :ugeek:
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

PostPostao/la Buterfly » 26. 11. 2010. (16:01)

Rexi je napisao/la:zna netko sta je s onim Kikijem, sto se ubo u iglu? jel sve ok?

Evo sto jutarnji piše!!!
Kristijan Curavić (36) dobio je liječničke nalaze prema kojima se nije zarazio nikakvom opasnom bolešću nakon što je u akciji čišćenja smeća na Mljetu nogom stao na iglu na kojoj je bilo zgrušane krvi, piše Večernji list.

Liječnici su mu priopćili da je slana voda ubila sve viruse, a nakon uboda, Kike je primio samo injekciju tetanusa. Nakon pola godine će obaviti drugi pregled na kojem će se sa sigurnošću moći utvrditi je li se zarazio.

Curavić je već u srijedu popodne nastavio s čišćenjem otpada s obala Pelješća, Mljeta i Korčule.

http://www.jutarnji.hr/ronilac-kristija ... li/906865/
Pametni ljudi uce na tudjim greskama, budale na vlastitim!!!
>Peliška jedra<
Buterfly
Member

Tip plovila: Antares 800 Nanni T-4 200

PostPostao/la Rexi » 26. 11. 2010. (16:03)

Buterfly je napisao/la:Nakon pola godine će obaviti drugi pregled na kojem će se sa sigurnošću moći utvrditi je li se zarazio.

netko se tu sali, jel tako? :think:
Rexi
Old Senior Member

Tip plovila: Primorka

PostPostao/la surfer » 26. 11. 2010. (16:08)

Rexi je napisao/la:
Buterfly je napisao/la:Nakon pola godine će obaviti drugi pregled na kojem će se sa sigurnošću moći utvrditi je li se zarazio.

:wtf: I meni se čini??
surfer
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 29. 11. 2010. (08:23)

Rexi je napisao/la:

Ne šali se nitko. Moj kum živi u kući čije je dvorište zidom odvojeno od dvorišta centra za liječenje ovisnosti u Puli. Jednom prilikom čistio je travu i nabo se na iglu. Procedura je isto toliko trajala, znači jedan pregled i dijagnoza odmah (u stvari dijagnoza za par tjedana) pa isto to ponovo nakon 6 mjeseci.

Druga je stvar što naš farmer/superman/pišekšetač/megastar/znaronitialineznasparama Kike dobija dijagnozu odmah. Malo mi to smrdi, da se baš on tako nesmotreno nabo na iglu... PR za takvog lika u stanju je napraviti svašta.

Disklejmer - od sveg srca volio bih da sam u krivu..
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la mala od kužine » 29. 11. 2010. (09:56)

Jel ja to njušim ljubomoru ? :angel:
Tip dobro roni(čak i ispod leda),dobro izgleda,dobre komade šeće,čak se nabo na iglu i opet ide čistiti....
Šalu na stranu,treba proći par mjeseci da se sa sigurnošču može reći da nije pobro ništa(HIV).
Držim fige :thumbup:
"Zaletjela se iako je bilo upaljeno crveno svjetlo,prošla između rampe i uzalud sam joj vikao i gestikulirao da se zaustavi jer nije me obadavala nego pun gas nastavila,preletjela most u trenutku dok je bio podignut najmanje dva i pol metra,zaustavila se tek na kopnu i sad sjedi u kafiću."
mala od kužine
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 29. 11. 2010. (10:53)

Nije ljubomora, mala, nego je lik po novinarima postao jedini koji roni u Hrvatskoj. Toliko je exponiran po medijima, isto kao i ovi ribari iz Savudrije i slični tako da u startu svaku vijest o njemu primam s velikom rezervom bez obzira je li je objavljuje Dnevnik 2 ili Red Carpet. Uostalom tako tretiram svakoga o kome je bar jednom bila vijest u RC-u a farmu da i ne spominjem. Iskreno ne vjerujem da se ubo na iglu. Ako stvarno jest, želim mu sve najbolje!

P.S. Da pojasnim. Više će udariti u ekološku svijest građana vijest da se Curavić ubo na iglu nego vijest da je očistio 200 km obale i 300 tona smeća. Pogotovo ako PR kreiraju 24 sata i slični kakvi su nam zavladali svim medijima...
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Pape » 29. 11. 2010. (11:02)

porer je napisao/la:Nije ljubomora, mala, nego je lik po novinarima postao jedini koji roni u Hrvatskoj. Toliko je exponiran po medijima, isto kao i ovi ribari iz Savudrije i slični tako da u startu svaku vijest o njemu primam s velikom rezervom bez obzira je li je objavljuje Dnevnik 2 ili Red Carpet. Uostalom tako tretiram svakoga o kome je bar jednom bila vijest u RC-u a farmu da i ne spominjem. Iskreno ne vjerujem da se ubo na iglu. Ako stvarno jest, želim mu sve najbolje!

P.S. Da pojasnim. Više će udariti u ekološku svijest građana vijest da se Curavić ubo na iglu nego vijest da je očistio 200 km obale i 300 tona smeća. Pogotovo ako PR kreira 24 sata i slični...

...a eno novi lik na Red Carpetu sinoć....i sutra ćemo vodit brigu jel mu puka noktić ili nije.... bože me sačuvaj....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la mala od kužine » 29. 11. 2010. (11:23)

:Other14:
Yes,ti tepisi,te farme,big brotheri :Drunk38:
mala od kužine
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 64 gostiju.