NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la nostromo » 23. 11. 2010. (14:18)

Prevergulast, 40 ks previše za dalmatinku s nepogođenin izravnanin dnon, pod gason u okretu se naginje za pop... (you tube),ore more-potriban spojler i strujnice da baca more u stranu a ne ovako, sigurno puno i troši jer ne glisira a motor će radit koju godinu pa u škovace.
Tu triba stavit spojler, strujnice i lipo preuredit dno pa će onda bit nešto od ovog svega, e i ugradit 40 ks Yanmara - onda će valjat, ali ovako ljudi moji-isplativiji je ven + 20 ks na krmi i lagano vozi i svugdi stigni :angel:
E sad će uslidit pljuvanje... :crazy: :think:
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la veliki amater » 23. 11. 2010. (15:13)

Koliko ja znam postoje samo tri napravljena Navala 19. Kako sam bio na tri probne vožnje na dva sajma, meni se ne čini da su sve tvoje primjedbe točne, tim više što sudiš po snimci na internetu.Kako sam i ja budući vlasnik jednog takvog nadam se da si u krivu. :sick:
Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.
veliki amater
Member

Tip plovila: NAVAL 19 / HONDA 50

PostPostao/la bronzin » 23. 11. 2010. (15:19)

veliki amater je napisao/la:E sad će uslidit pljuvanje... :crazy: :think:
Koliko ja znam postoje samo tri napravljena Navala 19. Kako sam bio na tri probne vožnje na dva sajma, meni se ne čini da su sve tvoje primjedbe točne, tim više što sudiš po snimci na internetu.Kako sam i ja budući vlasnik jednog takvog nadam se da si u krivu. :sick:

pa sa onim dilom da ore more je u krivu totalno, po tome je leidi 600 Tomo Vinković (jadranko i mikulamoli leidi mi se jako sviđa :thumbup: ) tako poludeplasmanci plove pa komu se sviđa sviđa a komu ne...
"ko se mača laća...la kukaraća
slika
bronzin
Senior Member

Tip plovila: Adria 500

PostPostao/la veliki amater » 23. 11. 2010. (15:22)

bronzin je napisao/la:pa sa onim dilom da ore more je u krivu totalno, po tome je leidi 600 Tomo Vinković (jadranko i mikulamoli leidi mi se jako sviđa :thumbup: ) tako poludeplasmanci plove pa komu se sviđa sviđa a komu ne...

Imaš đir :thumbup:
Zadnja izmjena: Administrator; 23. 11. 2010. (15:38); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: NAUCI SE CITIRATI POSTOVE, SVE JE ODAVNO OBJASNJENO!
veliki amater
Member

PostPostao/la teranavis » 23. 11. 2010. (15:27)

nostromo je napisao/la:Prevergulast, 40 ks previše za dalmatinku s nepogođenin izravnanin dnon, pod gason u okretu se naginje za pop... (you tube),ore more-potriban spojler i strujnice da baca more u stranu a ne ovako, sigurno puno i troši jer ne glisira a motor će radit koju godinu pa u škovace.
Tu triba stavit spojler, strujnice i lipo preuredit dno pa će onda bit nešto od ovog svega, e i ugradit 40 ks Yanmara - onda će valjat, ali ovako ljudi moji-isplativiji je ven + 20 ks na krmi i lagano vozi i svugdi stigni :angel:

.....potpisujem :thumbup:
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la bronzin » 23. 11. 2010. (15:32)

a ja bi najviše volija imat koju kunu više pa ven-a 590 i kod teranavisa na doradu dna (spojler) i šminkanje ;) al hebiga fali šoldi pa ako bude i bez dorade bi će puna šaka brade :P ... šalu na stranu da je ovi naval moga bit bolji moga je al nije to ni blizu strašno ko šta noš. piše (moje mišljenje), jedino šta mislim da bi možda zbog trajnosti bilo bolje stavit jači motor ...
slika
bronzin
Senior Member

PostPostao/la teranavis » 23. 11. 2010. (15:37)

ma što se tiče navala ...ja bi to nazvao jako dobar redizajn dalmatinke .....jer promjene na koverti, kabini,krmi ....sve pohvale ...odlican posao i odlicna riješenja ...znaci jedena zamjerka s moje strane gledano je trup .....mislim (znam) da se je mogao napravit bolji posao ...ali i dalje siguran sam da ce brod imat svog kupca
2) koristi “Pretražnik”
5) citiranje postova
teranavis
Old Senior Member

PostPostao/la veliki amater » 23. 11. 2010. (15:41)

teranavis je napisao/la:ma što se tiče navala ...ja bi to nazvao jako dobar redizajn dalmatinke .....jer promjene na koverti, kabini,krmi ....sve pohvale ...odlican posao i odlicna riješenja ...znaci jedena zamjerka s moje strane gledano je trup .....mislim (znam) da se je mogao napravit bolji posao ...ali i dalje siguran sam da ce brod imat svog kupca

Utješno.... :sick:
veliki amater
Member

PostPostao/la bronzin » 23. 11. 2010. (15:44)

ma ne brini amater teranavis je perfekcionist u tom dilu posla i on bi to do savršenstva doveja... al dobro je i ovako... hebiga da je savršeno i cijena bi bila puno savršenija.
služit će to tebe, uvjeren sam, dobro
slika
bronzin
Senior Member

PostPostao/la Jadranko » 23. 11. 2010. (15:54)

bronzin je napisao/la:... tako poludeplasmanci plove pa komu se sviđa sviđa a komu ne...

najbolji upis ove teme!
:thumbup:
Jadranko
Senior Member

PostPostao/la teranavis » 23. 11. 2010. (15:55)

bronzin je napisao/la:ma ne brini amater teranavis je perfekcionist u tom dilu posla i on bi to do savršenstva doveja... al dobro je i ovako... hebiga da je savršeno i cijena bi bila puno savršenija.
služit će to tebe, uvjeren sam, dobro

hehe ....problem je sto se tu cijena ne mjenja i nema tu nikakvog troška kad se vec nesto prerađuje ....ipak je tu problem znanja naših brodograditelja :shock:
2) koristi “Pretražnik”
5) citiranje postova
teranavis
Old Senior Member

PostPostao/la nostromo » 24. 11. 2010. (17:53)

teranavis je napisao/la:
nostromo je napisao/la:Prevergulast, 40 ks previše za dalmatinku s nepogođenin izravnanin dnon, pod gason u okretu se naginje za pop... (you tube),ore more-potriban spojler i strujnice da baca more u stranu a ne ovako, sigurno puno i troši jer ne glisira a motor će radit koju godinu pa u škovace.

.....potpisujem :thumbup:

Fala meštre :clap:
nostromo
Old Senior Member

PostPostao/la nostromo » 24. 11. 2010. (18:06)

teranavis je napisao/la:ma što se tiče navala ...ja bi to nazvao jako dobar redizajn dalmatinke .....jer promjene na koverti, kabini,krmi ....sve pohvale ...odlican posao i odlicna riješenja ...znaci jedena zamjerka s moje strane gledano je trup .....mislim (znam) da se je mogao napravit bolji posao ...ali i dalje siguran sam da ce brod imat svog kupca

Nadgrađe, interijer za 5, podvodni dija i motorizacija ne da kažen loše - nije to loše, dapače ok je, ali nije to "to".
Ne mislin da je Naval loš kaić, evolucija dalmatinke-ako se to more tako nazvati, ali šta kaže Teranavis-fali znanja i očito im je bija prevelik zalogaj sredit trup kako triba, bojali su se da nešto ne zaj...
Veći Naval je Elan a manji Dalmatinka, pa slijedom navedenog dolazimo do zaključka da nemaju stručnu osobu -projektanta za nešto svoje (ili im je preskupo ili misle da smo balkanci pa da ćemo kupit svakakvo sr@**e sta se ponudi-bitno da je jeftino-to nije ključ uspješne prodaje a ljudi će se na kraju i sami uvjeriti u to).
nostromo
Old Senior Member

PostPostao/la vedranpuhar » 28. 11. 2010. (14:18)

Pa mi jesmo Balkanci i nažalost moramo kupovat ono šta je jeftinije a ne ono šta želimo i šta nan je potriba ali u svakom slučaju Naval 19 iako je redizajn Dalmatinke definitivno je korisniji ,kvalitetniji, bolje osmišljen i završno obrađen nego Murterino 21 koji mi izgleda u svakom segmentu kada je greza plastična igračka iz kinder jaja.
vedranpuhar
New Entry

Tip plovila: plovid mv16

PostPostao/la bronzin » 28. 11. 2010. (21:51)

vedranpuhar je napisao/la:Pa mi jesmo Balkanci i nažalost moramo kupovat ono šta je jeftinije a ne ono šta želimo i šta nan je potriba ali u svakom slučaju Naval 19 iako je redizajn Dalmatinke definitivno je korisniji ,kvalitetniji, bolje osmišljen i završno obrađen nego Murterino 21 koji mi izgleda u svakom segmentu kada je greza plastična igračka iz kinder jaja.

a nije ti baš neka usporedba... ni dužina ni širina ni visina ni oblik krme kao i cilog trupa nisu za usporedbu, a i ne potpiruj vatru ponovo sa hvarinjom :D :lol: :D
slika
bronzin
Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: BEREKIN i 9 gostiju.