Betina 700

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Betina 700

PostPostao/la josme » 16. 11. 2010. (13:08)

Ja bi malo preuredio betinu u triremu jer mi se ne sviđaju ti motori koji se nude :lol:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la zore70 » 16. 11. 2010. (13:14)

josme je napisao/la:Ja bi malo preuredio betinu u triremu jer mi se ne sviđaju ti motori koji se nude :lol:

Ma najbolje ispilat pa produžit dva tri metra..malo proširit,samo metar i deset...udrit dva stupa od struje i natakarit idra..malo građevinske stolarije,pokoji tokareni stupić za ogradu i moga bi to onda bit zgodan brodić za maškare :lol:
Dalo bi se to i afitat dobro :o
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la ivan3 » 16. 11. 2010. (14:57)

Mali Dabar je napisao/la:Drugi dio tvoje price je važan !

Kad sno vec kod Betine 700,uz nekakve dorade na trupu,brod bi isto mogao biti funkcionalan i dobro voziv na moru s recimo 40-50 ks.
S malo manje đinđirija po brodu tipa inox,televizije.........i razumnim motorom cijena pada pa skoro upola.

nema smisla. pogledaj liniju broda. to je fensi šmensi brod.

i ono sta si reka da nema deplasmanskih brodova- eno ti amiklic u gulla stavija motor od koliko ono 5-6 banki. jel tako?
pa coviku nista ne fali.
meni je u majami 115 ali nigdi mi ne pise da ga moran ložit na 3k điri, mogu na po gasa i vozit 7 milja a necu bit ka na klackalicu. oba broda imaju kus kolumbe i eto mozda nisu tip poludeplasmanca ka betina, ali su taman na sredini.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la josme » 16. 11. 2010. (15:45)

zore70 je napisao/la:
josme je napisao/la:Ja bi malo preuredio betinu u triremu jer mi se ne sviđaju ti motori koji se nude :lol:

Ma najbolje ispilat pa produžit dva tri metra..malo proširit,samo metar i deset...udrit dva stupa od struje i natakarit idra..malo građevinske stolarije,pokoji tokareni stupić za ogradu i moga bi to onda bit zgodan brodić za maškare :lol:
Dalo bi se to i afitat dobro :o

Ma mora biti mjesta i za vesla inače nevalja... :Other19:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la third » 19. 11. 2010. (15:00)

ivan3 je napisao/la:nadoveza bi se na zoru,

kad vec onda oces ic polako sta ce ti betina?
m700 i motor ~50hp pa laganini i imas brod predviden za takve brzine.

nemora bit maestral, ali neki deplasmanski tip broda, a ne "polugliser".

bili u pičuljana stavija motor od 5-6 banki?

Mislim, ovo su već odgovori na koje popi..... Svatko treći čim spomeneš motor manji od 150 KS počne pričat o Maestralu 700....... Pa ljudi, zaboga, smije li se brod kupiti i radi toga što mi se sviđa i dizajn..???
Po meni je Betina 700 jedan od najljepših brodova u svojoj klasi, pa je i to jedan od razloga zašto me interesira. Nadalje, stvarno, ali STVARNO... tražim 8-10 milja putne brzine i 13-ak konačne ako treba bježati pred nevremenom.....
J... me se što ne mogu postići sve performanse koje brod koristi....treba mi za vikend izlete s familijom i ribolov u radijusu 10 milja od kuće.....
third
New Entry

PostPostao/la luc » 19. 11. 2010. (15:29)

Pa ako ti treba to što si nabrojio, onda ti je Betina najbolji izbor. Pri tim brzinama je i najugodnija u plovidbi. A ko hoće brže treba kupiti gliser sa dubokim V dnom. A Betina je svjetlosnim godinama udaljena od gliserskog dna.
luc
Senior Member

Tip plovila: Fantastikus 32 Volvo D3 2x190

PostPostao/la ivan3 » 19. 11. 2010. (15:44)

@third
dobro, ti kupi betinu i stavi motor od 50 konja. tvoje pare tvoj brod.
sta pitas ako ne zelis cut odgovor. jebemu pasa ljudi koji rade sa betinon ti govore da nema smisla, a ti se sad ides svadat. napisa san maestrala jer mi je prvi pa na pamet a da je deplasman i velicine ka betina.
moga san i adriatika i siriusa stavit.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la amiklic1 » 19. 11. 2010. (16:30)

ja san gleda Betinu 700, i nije to brod za manje brzine. I meni se sviđaju neki brodovi na izgled, al' nisu za ono šta ja tražim.

Zapravo, u moru ponude, uistinu je danas najteže nać deplasmanca koji će te služit dobro na recimo 8 čv. brzine ;-)

Nažalost, reklama je u proteklim godinama učinila čuda. Baš poput davne situacije kad je cocaCola promijenila boju djeda Božićnjaka iz bijele u crvenu.

Tako danas imamo situaciju da te ljudi uvjeravaju da nešto što je bilo desetljećim, stoljećima, pa i tisućljećima, danas ne valja jer se ritam života promijenio ;-)

Je moj k...., kako da nije... Zato i imamo toliko brodova koji ne rade ni 10 uri godišnje

Ja tučem cca 300-400 radnih sati misečno privatnog posla, 70000 km godišnje u autu, pa sam dosad otuka (cca od 15.6.) skoro 300 uri ;-)...

Fora je da ona priča o po ire do Brača pa malo lovit uru i nazad po ure ne drži vodu. malo ko će ić u ribu uru vrimena ;-)
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la som » 19. 11. 2010. (17:12)

amiklic1 je napisao/la:ja san gleda Betinu 700, i nije to brod za manje brzine. I meni se sviđaju neki brodovi na izgled, al' nisu za ono šta ja tražim.

Zapravo, u moru ponude, uistinu je danas najteže nać deplasmanca koji će te služit dobro na recimo 8 čv. brzine ;-)

Nažalost, reklama je u proteklim godinama učinila čuda. Baš poput davne situacije kad je cocaCola promijenila boju djeda Božićnjaka iz bijele u crvenu.

Tako danas imamo situaciju da te ljudi uvjeravaju da nešto što je bilo desetljećim, stoljećima, pa i tisućljećima, danas ne valja jer se ritam života promijenio ;-)

Je moj k...., kako da nije... Zato i imamo toliko brodova koji ne rade ni 10 uri godišnje

Ja tučem cca 300-400 radnih sati misečno privatnog posla, 70000 km godišnje u autu, pa sam dosad otuka (cca od 15.6.) skoro 300 uri ;-)...
Fora je da ona priča o po ire do Brača pa malo lovit uru i nazad po ure ne drži vodu. malo ko će ić u ribu uru vrimena ;-)

Moj Amiklic nešta ne štima.Ako tučeš 300-400 radnih sati posla to ti je cca 2,5 (dva i po) prosječna radna vrimena
pa malo 100 uri na brodu. Da ti nisi Superman?
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la amiklic1 » 19. 11. 2010. (17:31)

A moj frende, evo zadnja 3 dana odradio skoro 60 uri, pa ti računaj ;-)...
Bio 2 dana u Parizu, rađa od 9 ujutro do 8 navečer, i danas evo skoro 12 sati, pa računaj dokle mo'š doć..., šta sidenja, šta pisanja, šta vožnje, sastanaka, terena po planinama i brdima... skupi se toga...

Kad vozim polazim u 4 ujutro, a vraćam se najčešće po teškom mraku. Između je uvik hrpa sastanaka... Spavanje? rijetko prije 2 ure, buđenje u 7, i odmah udarno...

Nisan prisra, nego stvarno govorim kako ide. Vodim 2 firme, posla priko glave, ali nađe se vrimena za dosta toga. naravno, ne kao kad radiš 8 sati negdi, al' zato ih možeš kvalitetnije iskoristit jer si jednostavno prisiljen. Inače pucaš za 2 tjedna...

I kad mi triba godišnji samo uzmem kad i kolio mi triba. tjedan, dva ili četiri, svejedno..

ideal? možda. meni svakako je, inače se ne bih bavio svim ovim...

U današnje vrime jednostavno ne ide drukčije... bar meni...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 19. 11. 2010. (17:32)

Da se nadovežem na ovo iznad, evo još sidin i neman pojma do kad ću. Sutra vodin dicu u ZG gledat cirkus, pa moram završit dosta toga...
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la betinaši » 07. 12. 2010. (23:03)

Dugo nisan ništa pisa ali san zato čita tuđa razmišljanja.
Ima nas svakakvih. Moj prijo prije dva miseca kupija đipa. Voli čovik imati. Di vozi. Nigdi, od piz.. do guzi...
Sad bi izvadija zadnje sice da može krcati robu za dućan. Ima i kombi ali.....možda bi njega sad proda ..!!!??
Ljudi moji , nemoš biti jeb..i pošten.
Brod se kupuje prvo prema lovi , a onda i prema potribama,
Betina??!! Ajme ima kašun, nema kašun,stol nizak,platforma mala.....ide brzo, ide sporo..
Od 19.06 napravija san 170 sati. Iša na ribe , tuka more, vozija po mirnom, bija s familjon, sam, s prijateljima.
Tija san poludeplasmanca, 15,16 milja, komod, stabilnost,širok ležaj, zahod za ženu ( meni ne triba), kužinicu, lipi špirun za izač vanka, bokun platforme, široku bandu i dobija san šta san tija ALI to san kupija za ići na more a ne da me drugi vide. Ima san ja i manje i veče brode. Najgori mi je bija oni s kojin nisan plovija( ili zbog posla ili zbog kvara motora...)
a i danas bacin oko na remontovu pasaru s kojon san ka mulac proša sve.
Vanka jugo luduje. Po četvrtku orkanska bura. Moglo bi u nedilju biti dobro.
Neka bude koja lignja i odlično.
Betino, eto me...........
betinaši
Member

Tip plovila: betina 700

PostPostao/la betinaši » 30. 12. 2010. (19:47)

Vama koji volite more ,brodove i sve šta uz to ide
želim sritnu Novu godinu. :clap:
betinaši
Member

PostPostao/la betinaši » 30. 12. 2010. (20:31)

I vama majstori iz Manikele , svako dobro i posla priko glave......
betinaši
Member

PostPostao/la 4ever » 11. 03. 2011. (22:36)

da vratim malo i ovu temu na pocetak, danas sam se vozia u jednoj novoj betini i mogu rec da je brod cudo.Putne 17 mijla a na fulu 27 ,ureden i opremljen glava boli.Imam i slike ali nemogu ih stavit,tribam pomoc
4ever
Old Senior Member

Tip plovila: adriatic790 m 34T

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.