NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la dimulius » 05. 11. 2010. (10:13)

malibrod je napisao/la:Ovaj Naval je dobra kupovina kao i svi brodovi koji su proizvedeni kod nas ne samo zbog karakteristika,kvalitete i ostalog već i zato što novac ostaje u rukama domaćeg čovjeka...

Prije promisljanja sto je dobra kupovina molim pogledati stranu 23 i slike koje je stavio koko.

Nakon sta promotris trup, promotri u kojim uvjetima je ostavljen...
a onda pogledaj vodu koja cuci u njemu...
Sta mislis di ide ona voda?
dimulius
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la lukabubi » 05. 11. 2010. (10:20)

his3on je napisao/la:
lukabubi je napisao/la:... Ja sam započeo ovu temu prije nego sam ga kupio, kako bi čuo mišljenja forumaša o tom brodu...

Laž !
Ali zaključimo. Svejedno mi je. To je tvoj problem, a ne moj.

Ja mladiću nemam problema budi uvjeren, a najmanje s tobom.
Da ti je svejedno ne bi me tako agresivno napadao bez argumenata.
Otkud ti znaš koliko je meni vremena bilo potrebno, do kada sam se ja dvoumio o kupnji, kada sam donio odluku o kupnji u svojoj glavi, kada i koliko je na mene utjecalo mišljenje forumaša, kada sam to dogovorio sa mojom obitelji, kada sam išao u banku po novce, kada sam napravio prvu uplatu Gata Portu, kako su tekli radovi, kada mi je bio isporučen?
I na koncu zašto je to tebi tako bitno?
Pa ni ja se više ne sijećam nekih pojedinosti od prije 4 mjeseca!
Ali je tebi nešto drugo puno bitnije: destruktivno i bez argumenata daviti ovdje na forumu da ja nešto lažem.
A ja neznam gdje je ta laž osim možda u tvojoj bolesnoj mašti?
lukabubi
New Entry

Tip plovila: NAVAL 19

PostPostao/la malibrod » 05. 11. 2010. (10:24)

dimulius je napisao/la:
malibrod je napisao/la:Ovaj Naval je dobra kupovina kao i svi brodovi koji su proizvedeni kod nas ne samo zbog karakteristika,kvalitete i ostalog već i zato što novac ostaje u rukama domaćeg čovjeka...

Prije promisljanja sto je dobra kupovina molim pogledati stranu 23 i slike koje je stavio koko.

Nakon sta promotris trup, promotri u kojim uvjetima je ostavljen...
a onda pogledaj vodu koja cuci u njemu...
Sta mislis di ide ona voda?

Mislio sam općenito na kupovinu svih plovila...
Stvarno žalosno da si "proizvođači"dopuštaju ovakve stvari(ne pratim temu o ovom brodu od početka)....profesionalci polistersko tkanje koje viri iz kalupa režu dok smola još nije stvrdnula(još jedan od detalja "profesionalnosti")
Žmuj vina,žmuj vode!
malibrod
Senior Member

Tip plovila: B-Square 290 gumenjak,motor Parsun 5

PostPostao/la udica » 05. 11. 2010. (10:43)

...par rijeći od mene

...zguza (izgleda da je to ovde obićaj , ko će ga kome)......VEN je davno radija Laste za marinsku zadrugu-izajmljivanje je bilo davno plovi samo 1 kom zato šta je tip opizdija skroz novo dono jer je staro doslovce pojila osmoza, ima meštri u škveru oko mene i to pravih a neki pravi nikad neće postat :!: ............na Navalu san bija, voza se i još jednom kažem koliko para toliko i muzike, brod je šta se plastike tiče naoko čvrst i kvalitetan, ima nekih detalja koji još nisu ušminkani al nije ni čudo za brodicu koja je još u povojima

...ono šta kaže Histrion (statistika) stvara debelu sumju u "plačenu" temu al ja vam živim u Hrvatskoj pa kakvo je to čudo :wtf: ........nebi ja tu ništa zamjerija, jer je Luka stvarno dao truda temi pa da je i sam vlasnik G.Porta šta se to mene tiće, ma glupost, kako sam ja to vido na sajmu (a nisan popija piće u šatoru :D )

...doša san na sajam i pita "lika" koji je upravo iskoćija iz Navala 19 tko je Lukabubi kako smo i znali da će bit tamo, on je reka ja a ja sam rekao tko sam ja ;) i odma mene i frenda pozvao na probnu vožnju, brod, motor, plastika , raspored ,......ma ko bi nam ugodija ...........nije se rodija, kažem još jednom definitivno BB uloženo/dobiveno, Luku sam pitao da mi da volan da ga osjetim, početno da se pretvorilo u ne (valjda je zaboravio) ali sam uočio da ga nije cijepio do kraja jer to mu vodi u prilog, zašo bi trao makinju kad je njegova na njegom brodu, a nova je......nema smisla, prijatelj samnom je potencijalni kupac koji je prije par dana kesnuo 29 tE za polovni QS da sam ja netko ko radi u GPorta (što i nije bitno na poslijetku) tra bi motor ko onaj mulac graškića na pentu a ne vozio onako rezervirano ko Luka....ono bitno ovoj temi je rezime utisaka:-

Sviđa mi se:-

...veličina broda, komodan ulaz na prostran špirun u koji je ugrađen rodul za dizanje sidra, dužina i visina pramčane ograde te spoj na špirun, logotipi u protukliznoj podlozi koja je stvarno protuklizna al se zato dobro i prlja, natkabina je svi možemo priznat atraktivna i dala mu je novu dimenziju, rukohvati integrirani su isto dobro uklopljeni samo da su možda "malo" duži, onaj kosi dio natkabine što gleda na krmu gdje je Luka ugradio rasvjetu mu je stvarno legao, jer točno svjetli prema krmi, pa sitna led rasvjeta u krmi za kokpit, vidi se da ga Luka sebi i ribolovu lagano prilagođava, ko to ne misli nek mi posudi 10 000 E vratit ću mu isto možda dogodine :lol: .......pa ona dva boxa klupe na britvele :thumbup: su zakon moš ih imat, nemoraš, makneš ih kako te volja samo je trebalo na njima "ukopat" ručke ko šta se u krmi ukopa komad za sajlu naknadno pa grubo izgleda :thumbdown: bazen za živu ješku je funkcionalan

Ne sviđa mi se:-

...kažem dužina rukohvata ako je uopće moguće bit dulja :!: :?: protuklizna površina daje svoj prilog vatanju šporkice al znam da ima i gorih, ona vratašsa (kupovna na krmi bi napravio veća tako da kad se podignu na britvele tvore stol, vidi se da su krmene"stope" dodatno montirane taj bi dio izmjenio tako da se povežu s kalupom dna koji ni još išao na stranu po boku sve do prove u zajednićki brk mad je to sad malo i teško izvest na rebrestoj oplati kojoj također zamjeram ali zbog nje je brod nešto čvršći šta se tiće onog negativnog pitanja o čvrstoći konstrukcije :silent: ........ko pri 17-18 nm naleti na balvan jebo je ježa bez obzira na snagu i čvrstoću plastije, ne sviđa mi se povezanost s cijevi (mala rupa) za drenažu obe portele dvodna trebalo bi to izvest kanalom ili malo dublje ili veće rupe, kvaliteta đelkota (boje) bi trebala bit bolja vidu se nijanse slično ko u Nautice 650 !?...........kažem vidi se da je brod još u povojima.............valjda će nadoć finese kasnije

...dosta je ovo ako se još ćega sjetim , tipkat ću ;) :wave:

...kalma te :!: .....kažu o sapunicama :lol:
udica
Old Senior Member

Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la his3on » 05. 11. 2010. (10:54)

lukabubi je napisao/la:... Ja mladiću ...
... Pa ni ja se više ne sijećam nekih pojedinosti od prije 4 mjeseca ...

Hvala na komplimentu jer bih ti (pretpostavljam) mogao biti otac.

I ne moraš se sjećati. Ostavio si trag na forumu.
3.7. Pojma nisi imao što bi kupio
Nedavno prije 6.7. prvi si ga put vidio
8.7. već je bio uplaćen
Između "nedavno prije 6.7." i 8.7. ponekad si ga pogledao na 5 minuta.
1.8. trebao si ga preuzeti

Pa zar ti zaista imaš osjećaj da tom slijedu događaja netko vjeruje?
his3on
New Entry

PostPostao/la bronzin » 05. 11. 2010. (13:19)

meni je ovi brodić sasvim ok i u užem mi je izboru, samo mislim da bi zbog stabilnosti iša na ugradnju brkova tj skija, ako uvatim venovu akciju uzet ću dalmatinku pa malo više prerađivanja a ako ne onda mi je ovi brod u užem izboru.
e da i meni se ka i udici sviđaju one klupe na britvele a i natkabina je stvarno pogođena.
e sad pitanje za iskusnije u kupnji novog broda... dali se može dogovoriti sa proizvođačem da ja recimo nadoplatim da mi nabace recimo jio dva sloja plastike ili recimo dodatna uzdužna i okomita ukručenja :?:
i da se osvrnem na ovu gore po meni nepotrebnu svađu;
ja ne vidim u čemu bi bija problem sve da je luka i sam vlasnik gata p. ...pa na ovom forumu imamo par dilera vanjskih i unutarnjih motora pa nikom ništa (a motor je često i skuplja stavka od plastike) dapače ljudi su dali tolko dobrih savjeta i recimo meni zbilja pomogli kroz svoje postove da skužim šta mi treba da im mogu reći samo HVALA. a ako bi i neko od njih nešto laga i bezrazložno hvalija nešto šta nije dobro siguran da bi ih brzo dosta ljudi demantiralo ali činjenica je da se to još nije dogodilo.
Pa stoga ja bi volija da su članovi ovog foruma i grašo i ljudi iz damora, leidi, i svih ostalih proizvođača pa doznamo neke stvari iz prve ruke a ne čula kazala šta se nažalost često sada zna dogoditi.
peace brothers :thumbup:
"ko se mača laća...la kukaraća
slika
bronzin
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Adria 500

PostPostao/la Rafter » 05. 11. 2010. (14:10)

bronzin je napisao/la:meni je ovi brodić sasvim ok i u užem mi je izboru, samo mislim da bi zbog stabilnosti iša na ugradnju brkova tj skija, ako uvatim venovu akciju uzet ću dalmatinku pa malo više prerađivanja a ako ne onda mi je ovi brod u užem izboru.
e da i meni se ka i udici sviđaju one klupe na britvele a i natkabina je stvarno pogođena.
e sad pitanje za iskusnije u kupnji novog broda... dali se može dogovoriti sa proizvođačem da ja recimo nadoplatim da mi nabace recimo jio dva sloja plastike ili recimo dodatna uzdužna i okomita ukručenja :?:
i da se osvrnem na ovu gore po meni nepotrebnu svađu;
ja ne vidim u čemu bi bija problem sve da je luka i sam vlasnik gata p. ...pa na ovom forumu imamo par dilera vanjskih i unutarnjih motora pa nikom ništa (a motor je često i skuplja stavka od plastike) dapače ljudi su dali tolko dobrih savjeta i recimo meni zbilja pomogli kroz svoje postove da skužim šta mi treba da im mogu reći samo HVALA. a ako bi i neko od njih nešto laga i bezrazložno hvalija nešto šta nije dobro siguran da bi ih brzo dosta ljudi demantiralo ali činjenica je da se to još nije dogodilo.
Pa stoga ja bi volija da su članovi ovog foruma i grašo i ljudi iz damora, leidi, i svih ostalih proizvođača pa doznamo neke stvari iz prve ruke a ne čula kazala šta se nažalost često sada zna dogoditi.
peace brothers :thumbup:

Slažem se s tobom u potpunosti i čak mislim da su na ovom forumu ljudi iz svih firmi koje si naveo pa i šire... dapače ..meni to i ne smeta jer kao i u ovom slučaju možeš dobiti informaciju iz prve ruke i dosta slika ...pa ako ti se sviđa odi i probaj pa kupi a ako ne reci svoje mišljenje dali ti se sviđa ili ne i šuti :shh: ... sad su se svi razvezali kao da se brodovi..ribolovna oprema i sve vezano za nautiku i ribolov kupuje na forumu ...sto puta se reklo da ako imaš 20, 30 , 50 tE.. ćeš valjda prvo otići u živo i pogledati za što daješ pare i točka kupi ili nemoj... ja sam osobno kupio Opelov automobil i nebi to više nikad napravio u životu dok pola vas koji možda vozite isti takav opel ste oduševljni s njim ..a ja ću reć da su ga meni podvalili i ić sad pisat po svim živim i neživim forumima da je auto s oproštenjem sr@**e ..moš mislit da mi se da gubit pola dana da govorim cijelom svijetu da neš nevalja ... tako je i ovdje ... trup nije dobar...nema ukrute ..nema ovo nema ono ..ali zato ovaj ima ili onaj tamo..i ja bi htio da je u opela plastika puno bolja ali jebiga nije ...

ugl. da skratim priču ako ti nije dovoljno krut ukruti si ga sam :mrgreen:
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la bronzin » 05. 11. 2010. (14:17)

Rafter je napisao/la:ugl. da skratim priču ako ti nije dovoljno krut ukruti si ga sam :mrgreen:

: Laughing4: : Laughing4: : Claping5:
slika
bronzin
Senior Member

PostPostao/la dome » 05. 11. 2010. (22:50)

lukabubi prvi žuti ......
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la hrv.ratnik » 05. 11. 2010. (23:19)

naval 19 60.000kn s nadkabinom osnovna oprema ,nautika 650 60.000kn visoki kit,stavit pleksi prozore,bitve,sredit osnovnu struju to bi bila osnovna oprema ka kod navala znaci jos cca 4000kn,ja mislim da tu nema dileme sta bi kupija,puno veci i bolji brod koji sa 40ks ima putnu 10milja.
Poljubi zemlju po kojoj hodas...
hrv.ratnik
Korisnik baniran

PostPostao/la sinitram » 05. 11. 2010. (23:32)

hrv.ratnik je napisao/la:naval 19 60.000kn s nadkabinom osnovna oprema ,nautika 650 60.000kn visoki kit,stavit pleksi prozore,bitve,sredit osnovnu struju to bi bila osnovna oprema ka kod navala znaci jos cca 4000kn,ja mislim da tu nema dileme sta bi kupija,puno veci i bolji brod koji sa 40ks ima putnu 10milja.

Prvo mislim da bi to izaslo malo vise od 4000 kn, mozda se varam. A drugo staviti na Nautiku pentu od 40ks je isto kao kupiti Citroena C5 sa 1.0 motorom.
Uvik bi patija da je vise konja itd, a i kod malo mora u provu isa bi mozda 6 cvorova. Jednostavno neide.
U jednome si u pravu, nautika je veci i komodniji brod ali i zahjeva velike motore.
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la hrv.ratnik » 06. 11. 2010. (00:26)

Sa jedrilicom sam isa 5milja pa sam obisa s njom cili jadran,bitno mi je da na brodu ima mista a ne zuri mi se nigdi.Od splita do visa cca 7h ostanem 1 dan tamo,onda do zirja za 6h,ostanem dan,do salija za 6h pa lagano nazad tako sam do sada obisa od mljeta do losinja skoro sva mista a sve brzina 5milja,koja zurba kad gustam plovit,a potrosnja ka upaljac,neko nema vrimena pa ga razumin da mu je brzina bitna,ali liti uvik iman misec dana za ic okolo a zimi koji vikend pa mi kljusad od 150ks koja loce 30l ne triba i ne mislin se oce li mi ko od obitelji ispast u more kad naletim na val sa 20 milja,kad sam na moru niti dane ne brojim a kamoli sate,a sad mi triba jos neki glisercic sa malo kabinice jer na jednom otoku radim nesto kuce pa da imam i tamo brod,neka stoji kad se zaletim koji dan priko zime,neki dan sam popizdija radija sam u kuci oko vode i pofalija mi ventil,a na otoku nema ducana a vapor prema kraju ide tek uvecer a vraca se ujutro,tako da kupujem nesto za potribu i da ima kabinicu da mi ne pokisnu stvari ako kupin vricu cimenta i sl.mislija sam na bakana ali je skupo meni triba nesto da mogu nakrcat stvari i da ne gledam ocu li ga skorcat,ako ima ko sta tako povoljno i motor 2takta nek se javi.
Poljubi zemlju po kojoj hodas...
hrv.ratnik
Korisnik baniran

PostPostao/la sinitram » 06. 11. 2010. (02:10)

hrv.ratnik je napisao/la:Sa jedrilicom sam isa 5milja ...... a ne zuri mi se nigdi .............a sad mi triba jos neki glisercic kad se zaletim.... .

:D :D :D
Prika koja si ti legenda!!

P.S. nisi isa 5 milja nego cvorova, mala ispravka.
:wave:
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la bronzin » 06. 11. 2010. (08:03)

Ratnice sve šta si napisa stoji i ja ti iman taj problem da volim sporije i laganini a zbog udaljenosti otoka di imam bokun kućice mi triba nešto brže pa sad pokušavam napravit neki kompromis (šta i nije tako lako s obzirom na ograničen mi budjet) .... Zato mi je naval i zanimljiv....
Samo od Visa do Zirja si putova sigurno vise od 6 sati ako si plovija 5 bilo milja il čvorova :thumbup:
slika
bronzin
Senior Member

PostPostao/la josme » 06. 11. 2010. (08:14)

sinitram je napisao/la:
P.S. nisi isa 5 milja nego cvorova, mala ispravka.
:wave:

1 čvor = 1 nautička milja/sat = 1,852 km/h. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Dakle svejedno kako se kaže..................
Uglavnom za daljinu se koristi milja kao mjera a za brzinu čvor.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.