NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la udica » 04. 11. 2010. (10:21)

...ajmo ljudi zbonacalo je, idemo u lignje :thumbup:

...bezpredmetna su vrijeđanja, neka moderator malo obriše ova spamanja teme nije lipo da i gosti vide svađe :roll: :wave:

...al stvarno Dabre ako si bija na sajmu moga si se javit Luki (ljudski je i red je) ili ti je već bilo negugodno :oops: zbog i prije napisanih rijeći ;) :D :wave:
udica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Atlantic 560 PH Honda 90VTEC

PostPostao/la porer » 04. 11. 2010. (10:41)

aladin je napisao/la:[Nemoj me krivo shvatiti ali nesta mi nije jasno? Jel to neka nova moda da kupis brod i onda poslije na sajmu stojis na standu od tvrtke od koje si kupio brod?

Istina, to sam se i ja zapitao. Šteta uprskane teme o lijepom brodu. Ni M600 nije loš brod kako je zamišljen ali bjesomučno reklamiranje dovelo je do toga da je na forumu stekao lošu reputaciju. U stvari ne brod kao brod nego prodavci i oni koji ga reklamiraju kao takvi. A sad na kraju i ovo, stvarno, nije mi jasno. U čemu je fora? Lukabubi, kupio si brod i onda s njim ideš po sajmovima i nudiš probne vožnje? Baš i ne kapim previše.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la aladin » 04. 11. 2010. (10:53)

porer je napisao/la: U čemu je fora? Lukabubi, kupio si brod i onda s njim ideš po sajmovima i nudiš probne vožnje? Baš i ne kapim previše.

da se razumijemo... jasno mi je da je normalno da ti firma ponudi brod pod povoljnijim uvjetima uz uvijet da ga prije isporuke izloze na nekom sajmu. To je najnormalnije. Ali jos da kupac stoji na štandu taj aranzman jos nisam cuo
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la sinitram » 04. 11. 2010. (11:11)

aladin je napisao/la:
porer je napisao/la: U čemu je fora? Lukabubi, kupio si brod i onda s njim ideš po sajmovima i nudiš probne vožnje? Baš i ne kapim previše.

da se razumijemo... jasno mi je da je normalno da ti firma ponudi brod pod povoljnijim uvjetima uz uvijet da ga prije isporuke izloze na nekom sajmu. To je najnormalnije. Ali jos da kupac stoji na štandu taj aranzman jos nisam cuo

Ovo mi je prvi post na ovoj temi tako da nikoga ne opravdavam ali...
Da ja kupim brod od firme koja mi spusti cijenu ajmee i da mi je uvjet da ga moram izloziti na nekakvom (najveci na ovom djelu Jadrana :D ) sajmu vjerovatno bi i ja bija dole sa brodom da mi ga ne turiraju likovi koji misle da ga triba ocepit na 100% da vide kako ide kroz valove!!
Ustvari stao bi dole sa letvom :lol:
Ako ovo nije slucaj, sta neznamo 100%, onda stvarno neka se srame!!
Mislim da je unistena stvarno dobra tema, steta jer je pratim od pocetka.
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la josme » 04. 11. 2010. (12:02)

Potpuno se slažem s tobom Sinitram :thumbup:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la bronzin » 04. 11. 2010. (14:20)

potpisujem, a i ovi napadi "ti radiš za tu i tu firmu mi više idu na jetra"... nek se niko ne uvridi
"ko se mača laća...la kukaraća
slika
bronzin
Senior Member

Tip plovila: Adria 500

PostPostao/la josme » 04. 11. 2010. (14:36)

Ne želim nikoga imenovati ali kako i sam Lukalubi kaže ima nekih osoba koje idu od teme do teme samo da bi obavili ispade.Tako se i u ovoj temi javila osoba sa ispadom a to joj je bio ujedno i jedini post u temi.
Nemojte više takve ispade, već pričajte o brodici.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la hrv.ratnik » 04. 11. 2010. (17:53)

Ma neka se dopuste prepucavanja da vidimo dokle je ko spreman otic da obrani svog plasticnog ljubimca.Pomorska bitka murterina,navala i grase 19 pa neka se potapaju onaj koji zadnji ostane taj ima najkvalitetniju plastiku,u svakoj lucici kad se ugleda neprijateljski brod odma se triba zaletit ful gasom u njega,a mi cemo putem dnevne stampe pratit broj potopljenih ujedno nekvalitetnih brodova. :lol:
Poljubi zemlju po kojoj hodas...
hrv.ratnik
Korisnik baniran

PostPostao/la berti » 04. 11. 2010. (18:13)

udica je napisao/la:
Rafter je napisao/la:Ako je netko probao grasu 19 sa hondom 50 bilo bi dobro da napise dojmove
Hvala

...mi smo probali, ali mislim da je ta Honda na njemu od 50 ks podignuta još 10-tak,

Honda 50 se ne može "podignut" jer je 60 ks već drugi motor po svim karakteristikama.
40 i 50 su isti motori s drugacijom elektronikom i granom usisa. ne znam sta je s bregastom osovinom, ali mislim da je ista

MArko
berti
Member

Tip plovila: Beneteau 27

PostPostao/la lukabubi » 04. 11. 2010. (19:52)

hrv.ratnik je napisao/la:Ma neka se dopuste prepucavanja da vidimo dokle je ko spreman otic da obrani svog plasticnog ljubimca.Pomorska bitka murterina,navala i grase 19 pa neka se potapaju onaj koji zadnji ostane taj ima najkvalitetniju plastiku,u svakoj lucici kad se ugleda neprijateljski brod odma se triba zaletit ful gasom u njega,a mi cemo putem dnevne stampe pratit broj potopljenih ujedno nekvalitetnih brodova. :lol:

Ma ne treba se uopće prepucavati, dobro je Udica prije napisao, svaki od ta tri broda ima neke svoje specifičnosti, možda su Grašo 19 i Murterino koncepcijski sličniji i spretniji za usporedbu, no nekom paše jedno nekom drugo, a nekom treće. Lijepo je imati mogućnost usporedbe, izraziti svoje stajalište, pa i konstruktivnu dobronamjernu kritiku nečega što je manje uspjelo i moglo bi bolje, siguran sam da svi podržavamo.
Ali podmuklo izazivati i primitivno tražiti svađu bez razloga razara kvalitetu razmjene pravih informacija među nama, a i ntko od toga nema nikakve koristi, osim sitnih duša koji su jedino sretni kada nekog ili nešto omalovažavaju, podcjenjuju, diskreditiraju.
Nadam se da velika večina nas na forumu to zna prepoznati i ocijeniti. No ti koji to čine jedanput moraju biti prepoznati kao takvi i onemogućeni da to čine.
Ja sam započeo ovu temu prije nego sam ga kupio, kako bi čuo mišljenja forumaša o tom brodu. Jednako tako i kritike i hvala svima koji su se uključili u moju temu jer su mi ta promišljanja bila itekako bitna, prije odluke o kupnji. Kako je malo ljudi imalo informacije uopće da Naval postoji, i ja sam mnogima vjerojatno pomogao sa svojim informacijama s obzirom da sam ga naručio i imao priliku ga upoznati i gledati ga kako se rađa iz bačve smole i rola staklopl. mata.
lukabubi
New Entry

Tip plovila: NAVAL 19

PostPostao/la hrv.ratnik » 04. 11. 2010. (20:14)

E kad si ga gleda dok se rada iz bacve smole sad su mi jasni tvoji osjecaji prema tom brodu,probudija je u tebi roditeljski nagon,ako ne bude dobar na moru dobro ga :Angry53: !
Poljubi zemlju po kojoj hodas...
hrv.ratnik
Korisnik baniran

PostPostao/la lukabubi » 04. 11. 2010. (20:51)

aladin je napisao/la:

Budući da vas obojicu cijenim po vašim postovima u ovoj temi, ne vidim razloga objasniti vam i to, iako smatram da je to dio privatnosti koji nije niti bitan niti nužan za ovu temu.

Za Navala sam prvi puta čuo igrom slučaja negdje u veljači, buduči da mi je brodogradilište takoreči u kvartu, otišao sam tamo čisto da vidim što je to uopće tamo. Možda mi je bila takva sudbina, no naišao sam tamo na cijeli niz dragih i divnih ljudi, intersantnih tema, duhovitih viceva i tisuća sitnica koja nas ispunjavaju i čine nas sretnima. Uz to s većinom iz Gata Porta sam blizak po godinama, a i odrastali smo u istom gradu, slušali istu glazbu, izlazili na ista mjesta, imamo zajedničke poznanike, prijatelje, djecu sličnog uzrasta itd.
Malo pomalo razvijala se obostrana ljudska naklonost, povjerenje, radost druženja, zajednički ribolovi, nepresušne priče o propelama, motorima, đelkotima, ukrutama itd. Dakle, sasvim prirodna ljudska aktivnost, još uvijek, na sreću, uobičajena za našu generaciju. Tokom vremena, osijetio sam da i ja mogu aktivno pomoći oko prezentacije Navala s obzirom da se spramalo s njim otići na sajmove u Rijeku i Biograd, a na proljeće vjerojatno i u Zagreb. Dakle, nisi ti ništa propustio, nego sam ja imao sreću upoznati i imati divne ljude koje cijenim i volim i drago mi je imati ih blizu sebe. To je moja sreća, jer kada mi društvo ne odgovara jako brzo reagiram i budi siguran da ne bih išao po nikakvim sajmovima s mojim Navalom. No to nije slučaj, veselim se već sada slijedećem vikendu kada idemo brati masline i naravno u lignjolov. Da mi društvo ne paše sigurno se ne bi toliko veselio, a i da ja njima ne odgovaram isto bi bilo. Eto, to je moja priča. Kako će ići dalje neznam niti mogu proricati budućnost, no nadam se da sam vam obojici dovoljno s ovim razjasnio moj odnos s Gata Portom, iako to je manje bitno. Bitna je barka Naval 19 i o njoj pišemo u ovoj temi, a ne o meni.
lukabubi
New Entry

Tip plovila: NAVAL 19

PostPostao/la aladin » 04. 11. 2010. (21:09)

lukabubi je napisao/la: nadam se da sam vam obojici dovoljno s ovim razjasnio moj odnos s Gata Portom, iako to je manje bitno. Bitna je barka Naval 19 i o njoj pišemo u ovoj temi, a ne o meni.

sve 5. Slazem se da ne treba opterecivati temu o lijepom brodu sa glupostima. Sudjelovao sam konstruktivno koliko sam znao i koliko sam osjecao potrebu nesta reci, ali mi je bilo malo cudno da u kratko vrijeme cujem dvije slicne situacije. Nije u pitanju nepovjerenje nego znatizelja. Potpuno mi je jasna tvoja prvrzenost brodu kojeg si pratio od bačve. Imam istu situaciju sa svojim brodom.
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la dimulius » 04. 11. 2010. (23:03)

Upravo sam pogledao temu od pocetka do kraja.
Iako zavrsni uradak izgleda ok, nekoliko slika nespojenog trupa ne pokazuju nista dobro (pogotovo slike koje je koko stavio) :thumbdown:

Mislim da je teranavis stavio slike kako bi trebalo izgledati korektno pojacano dno (graso?) i to je razlika nebo zemlja.

Naknadno se moze kupit i gps, stavit novi motor, tendu, ali da ces skidat kuvertu za ojacat trup, bogami neces. Jednostavno, ovde su temelji losi i toga treba biti svjestan.

Kad se na to naslozi jaci motor i malo veca brzina (koja je u stvar jedina prednost ovog broda), onda ce to nuzno rezultirat ostecenjem trupa: dno ce plesat po par centimetri, gelcoat ce ispucat, laminat se shebat, a ovo je blaza varijanta. Gora varijanta je da ce se na malo vecem valu otvorit velika rupa :cry:
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la Lando » 04. 11. 2010. (23:22)

lukabubi je napisao/la:Ma ne treba se uopće prepucavati, dobro je Udica prije napisao, svaki od ta tri broda ima neke svoje specifičnosti, možda su Grašo 19 i Murterino koncepcijski sličniji i spretniji za usporedbu, no nekom paše jedno nekom drugo, a nekom treće. Lijepo je imati mogućnost usporedbe, izraziti svoje stajalište, pa i konstruktivnu dobronamjernu kritiku nečega što je manje uspjelo i moglo bi bolje, siguran sam da svi podržavamo.
Ali podmuklo izazivati i primitivno tražiti svađu bez razloga razara kvalitetu razmjene pravih informacija među nama, a i ntko od toga nema nikakve koristi, osim sitnih duša koji su jedino sretni kada nekog ili nešto omalovažavaju, podcjenjuju, diskreditiraju.
Nadam se da velika večina nas na forumu to zna prepoznati i ocijeniti. No ti koji to čine jedanput moraju biti prepoznati kao takvi i onemogućeni da to čine.

Ja sam započeo ovu temu prije nego sam ga kupio, kako bi čuo mišljenja forumaša o tom brodu. Jednako tako i kritike i hvala svima koji su se uključili u moju temu jer su mi ta promišljanja bila itekako bitna, prije odluke o kupnji. Kako je malo ljudi imalo informacije uopće da Naval postoji, i ja sam mnogima vjerojatno pomogao sa svojim informacijama s obzirom da sam ga naručio i imao priliku ga upoznati i gledati ga kako se rađa iz bačve smole i rola staklopl. mata.

To je očito problem koji se ne želi riješit . Nažalost takve "sitne duše" ostaju i dalje na forumu , a zbog njih odlaze oni koji vrijede . Malo pomalo , ali odlaze . Ako i ne odu , onda ništa ne pišu . Što je za zaključit ? - da takvi odgovaraju Forumu i zato i dalje ostaju tu i redovito blate , provociraju i zaseravaju svaku do boga temu :thumbdown: :thumbdown:
Lando
Old Senior Member

Tip plovila: Arta mala

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.