Koje su prednosti gumenjaka?

Sve o gumenjacima...

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Koje su prednosti gumenjaka?

PostPostao/la miljacc » 01. 09. 2008. (14:29)

ima li još tko kakvo mišljenje o gumenjacima?
koliki ve procjenjeni vijek trajanja gumenjaka?
miljacc
Member

Tip plovila: Marstral 420,AD brodovi, mercury 40

PostPostao/la NOŠTROMO » 01. 09. 2008. (23:01)

Zavisi kako koja marka. Uz pažljivo održavanje tubusi traju od 10-12 kod osrednjih, pa sve do 20 godina kod najboljih
NOŠTROMO
Member

PostPostao/la miljacc » 02. 09. 2008. (08:50)

NOŠTROMO je napisao/la:Zavisi kako koja marka. Uz pažljivo održavanje tubusi traju od 10-12 kod osrednjih, pa sve do 20 godina kod najboljih

hvala. to je pravi odgovor. to bi u prijevodu bilo da stakloplastični brodovi traju duže od gumenjaka. Molim te u koju bi skupinu spadali u prvom postu navedeni?
miljacc
Member

PostPostao/la primorac » 02. 09. 2008. (10:56)

Miljac, pogledaj cijene gumenjaka pa će ti sve biti jasno. Ovi prvospomenuti su srednja kategorija. Ne kupuj brod po sistemu -e,ovo mi se sviđa,nego fino probaj jer bi se mogao gadno razočarat, ne bi bio prvi. Brzo jurcanje po moru dobro je samo po bonaci, ako misliš vozit ženu i malo dijete. Razmisli o nekom 4,5 do 5 metara otvorenom brodiću sa cca 10 do 15 ks vanbrodskim i konzolom, za prvi brod.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la ab ovo » 02. 09. 2008. (11:04)

primorac je napisao/la:Ne kupuj brod po sistemu -e,ovo mi se sviđa,nego fino probaj jer bi se mogao gadno razočarat, ne bi bio prvi. Brzo jurcanje po moru dobro je samo po bonaci, ako misliš vozit ženu i malo dijete. Razmisli o nekom 4,5 do 5 metara otvorenom brodiću sa cca 10 do 15 ks vanbrodskim i konzolom, za prvi brod.

Tako je!! Uzmi i ženu sa sobom na probnu vožnju, jer bi se moglo dogodit da na drugu vožnju odeš sam ili da ne odeš više nikako (ovisi o ženi).
:?
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la raptor » 02. 09. 2008. (11:29)

Kupi takav brod da žena nikad neide sa tobom :mrgreen:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la primorac » 02. 09. 2008. (13:07)

Lako je tebi RbR dok te mater ašesti :twisted:
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la raptor » 02. 09. 2008. (13:19)

primorac je napisao/la:Lako je tebi RbR dok te mater ašesti :twisted:

Je istina,priznam,kriv sam i taj sam :mrgreen:
raptor
Korisnik baniran

PostPostao/la miljacc » 02. 09. 2008. (14:59)

dobri ste dečki. kad sam i nešto natuknuo krivo dobio sam obrisanac od forumaša. Moja je žena ok. čak i pecamo zajedno, a i netko treba držati dijete dok vozi čamac inače će biti kao i ono nedavno djete palo u more pa otac skočio za njim čamac otišao a on na izmaku snaga plivao sa djetetom 2 sata.
primorac - mislim da govoriš dobro . teško mi je nešto isprobati ovdje na kopnu a na moru ne poznam dovoljno ljudi da bi mogao na probnu vožnju.
miljacc
Member

PostPostao/la lošinj » 02. 09. 2008. (20:32)

Od svih naših gumenjaka ja bih najradije u toj cijeni uzeo Novomara(slovenac).Jako dobro napravljeni,kvalitetni i dobro podnose more,a ako misliš staviti gore 70 ks moći ćeš bez problema jurnuti preko 30 čv sa više osoba.A ako imaš malo više para onda Sacsa ili ja se nadam ubrzo Mar Sea (bivši Marshall) koji slovi za jako dobre i čvrste gume.Vijek trajanja gume je teško procijeniti jer ne rade se svi od istog materijala.Niti se svi jednako koriste ili (ne)skladište,ali po meni jedan kvalitetan gumenjak ako ga se redovito čisti i premazuju gume može bez problema izdržat 15g.Prije će popucat spojevi sa plastikom nego sama guma ili ti sada već skoro kod svih proizvođaća Hypalon koji je skuplji ,ali daleko kvalitetniji.
lošinj
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Marlin 16, Yamaha 40/70.

PostPostao/la dezgracija » 03. 09. 2008. (01:34)

ab ovo je napisao/la:
primorac je napisao/la:Ne kupuj brod po sistemu -e,ovo mi se sviđa,nego fino probaj jer bi se mogao gadno razočarat, ne bi bio prvi. Brzo jurcanje po moru dobro je samo po bonaci, ako misliš vozit ženu i malo dijete. Razmisli o nekom 4,5 do 5 metara otvorenom brodiću sa cca 10 do 15 ks vanbrodskim i konzolom, za prvi brod.

Tako je!! Uzmi i ženu sa sobom na probnu vožnju, jer bi se moglo dogodit da na drugu vožnju odeš sam ili da ne odeš više nikako (ovisi o ženi).
:?
preseli se ti lipo negdi va gorski kotar i zaboravi motorna plovila, na jezero bajer mozda kaic na vesla
dezgracija
New Entry

PostPostao/la borro » 03. 09. 2008. (06:55)

Ja imam jedan gumenjak koji sam obečao pokloniti prijatelju jer imam i plastičnu barku i brod. A taj gumenjak je proizvodio Sport beograd ili kako se već zvalo, i star je oko 30 god (kao ja) i eno ga još je prilično često u upotrebi, stalno stoji napuhan (dopuhujem ga malo jednom tjedno, samo lijevu stranu) i ne sječam se da sam ga baš puno prao i slično. Dva puta sam usuo puder u njega i napuhao ga usisavačem da se to fino rasprši. Al tubusi su još uvijek dobri i nigdje se nije ništa razljepilo. Jedino su ventili možda malo prošli i totalno su debilni,a li ne znam da bi se to uopče dalo zamijeniti kakvim novima i dali uopće ima gdje rezervnih.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la miljacc » 03. 09. 2008. (10:08)

borro je napisao/la:Ja imam jedan gumenjak koji sam obečao pokloniti prijatelju jer imam i plastičnu barku i brod. A taj gumenjak je proizvodio Sport beograd ili kako se već zvalo, i star je oko 30 god (kao ja) i eno ga još je prilično često u upotrebi, stalno stoji napuhan (dopuhujem ga malo jednom tjedno, samo lijevu stranu) i ne sječam se da sam ga baš puno prao i slično. Dva puta sam usuo puder u njega i napuhao ga usisavačem da se to fino rasprši. Al tubusi su još uvijek dobri i nigdje se nije ništa razljepilo. Jedino su ventili možda malo prošli i totalno su debilni,a li ne znam da bi se to uopče dalo zamijeniti kakvim novima i dali uopće ima gdje rezervnih.

Bio sam u ris-u i kažu mi isto da dolaze stari gumenjaci , njihovi, 18- najstice i da su stari po 30 g te da su u voznom stanju. Naglašavaju da oni imaju vlastitu proizvodnju materijala koji koriste i danas uz dodatak sloja neoprena dok drugi kupuju to negdje vani pa ne znaju kakva je kvaliteta. Također mi je rekao da ljudi dovoze gumenjake drugih proizvođača na popravak po vjerujem da ti mogu bez problema zamijeniti ventile. Tim više što vjerujem da je materijal upravo isti kao i rizov jer je tada samo firma u Gradačcu proizvodila takav materijal.
miljacc
Member

PostPostao/la ab ovo » 03. 09. 2008. (10:21)

Ja baš nemam dobra iskustva sa RIS-om. Nekoliko puta mi se probušio. Ostalo mi dvoje djece :mrgreen:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la miljacc » 03. 09. 2008. (10:30)

ab ovo je napisao/la:Ja baš nemam dobra iskustva sa RIS-om. Nekoliko puta mi se probušio. Ostalo mi dvoje djece :mrgreen:

ova ti je dobra :lol:
miljacc
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Gumenjaci

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.