Reklamiranje... Garmin

Reklamiranje trgovina i servisa u vlasništvu forumaša...

Moderatori/ce: dome, tramontana, Moderatori

Reklamiranje... Garmin

PostPostao/la 300rum » 29. 02. 2016. (10:51)

Dragi forumaši
ja sam jedan lonely 40godšnji ribolovac. Sada uglavnom panulajem i malo ronim dok sam prije bio puno aktivnijim i sa ronjenjem apnea/boce vrše parangali itd..(kad se imalo više vremena...)
Sa vam želim podijeliti svoje iskustvo oko izbora ehosondera (fishfindera) pa ću otvoriti novu temu u fishfinderi. Ali evo teksta bez screenshotova odmah ovdje...

Najljepši pozdrav


Dragi prijatelji ribolovci

želim sa vama podijeliti svoje iskustvo oko odabira sondera. Nakon što sam zaključio da je napokon vrijeme da se upgradeam na neki kvalitetni sonder proveo sam vise od mjesec dana surfajući i čitajući razne reviewove i testiranja uglavnom američkih kolega. Jako mi se svidjela opcija postraničnog skeniranja (side scan, sideVu,…). Jer danas kad je riba stjerana u kut odnosno kad su je profesionalci dobro razrijedili kvalitetne pošte se jedino mogu naći na dubinskim izoliranim brakovima za koje malo tko zna. A traženje tih brakova usred prostranih pješčanih ravnina našeg Jadrana klasičnim sonderom je jako mukotrpno jer morate proći iznad braka da bi ga sonder detektirao. A kako se radi o jako usamljenim lokacijama teško da ćemo pukom srećom naletjeti baš preko braka. Trebalo bi nam stotine sati pretraživanja da uspijemo kvalitetno pretražiti desetak milja kvadratnih. Tu mi se strašno svidjela opcija postraničnog skeniranja (side scan-a) jer njome ne samo da skeniram dno ispod broda već i područje lijevo i desno od broda ! Znači višestruko povećavam šansu detektiranja usamljenog braka. Kako je Humminbird imao najviše kvalitetnih prezentacija Sidescan opcije skoro sam se odlučio kupiti njihov najjači uređaj ali sam se u zadnji tren sjetio da prekontroliram snagu i dubinu Sidescana-a! Jer su se svi njihovi testovi izvodili uglavnom na malim dubinama od 10-20 metara i često na jezerima i rijekama. Tada sam zaključio da je njihov sidescan sonder nedovoljno jak za dubine koje su meni zanimljive! A to su dubine od 50 do 120m ! Jer se izolirani brakovi moga akvatorija srednjeg i južnog Jadrana uglavnom nalaze na dubinama od 70 metara pa na dublje! Tada (ožujak 2015.g.) sam odlučio temeljito provjeriti karakteristike i mogućnosti sidescan-a svih dostupnih proizvođača ( Humminbird, Furuno, Raymarine, Garmin, Simrad, Lawrance) I zaključio sam da jedino Garmin nudi sidescan opciju za dubine koje mene zanimaju (50-150m). Štoviše iznenadio sam se kada sam zaključio da jedino Garmin nudi 260kHZ sidescan sondu (GT51). (Nedavno sam doznao da je Raymarine izbacio sličnu sondu CP200 ali ne toliko jaku kao Garminova GT51). Ostale karakteristike mi nisu bile toliko važne. Iako sam i njih uspoređivao i zaključio da su vrhunski sonderi svih ovih proizvođača manje-više izjednačeni kako tvrde i drugi usporedni testovi u većini karakteristika osim Sidescan-a gdje je Garmin najbolji. (O detektiranju ribe i liganja ispod broda na malim i velikim dubinama moglo bi se diskutirati satima, ali to je posebna tema u kojoj ponavljam svi proizvođači imaju zadovoljavajuće podjednake rezultate u svojim najskupljim izvedbama! Jedino je iskustvo i znanje sondiranja ono što čini pravu razliku)
Iako nisam imao baš super uspješno ribolovno ljeto i jesen obišao sam nekoliko lijepih lokacija i uvjerio se u izvrsnost Garminove sonde GT51na GPSMAP 7608xsv uređaju. U kombinaciji sa Airmarovom sondom B260 postizao sam izvanredne rezultate na velikim dubinama. U prilogu vam donosim nekoliko zanimljivih screenshotova u kojima možete vidjeti detektirane stijene bočno od broda na udaljenostima od 100-200metara i na dubinama od 50-100m što je zbilja zadivljujuće… Treba samo provoditi više vremena na moru i uživati u ribolovu daleko od civilizacije….
Još ću dodati iako nisam napravio prave testove da to dokažem. Tvrdim da se sa ovom GT51 sondom mogu detektirati tune bočno od broda do 200! Što, ukoliko se pokaže točnim će predstavljati breakthrough kod big game-a jer nećete morati čekati da tuna prođe ispod broda da bi ste je detektirali. Jednostavnim zakretanjem broda oko svoje osi skenirate područje lijevo i desno oko broda do 200m i dubine od 120m!

Nadam se da sam vam uspio zagolicati maštu i da ću naučiti još puno toga iz vaših kritika i pohvala….
Lijep pozdrav i mirno more ( da bar ova južina prestane…uh….)
Južino umukni....Nebo zatvori se! Sunce pokaži se...
Avatar
300rum
New Entry
 
Postovi: 21
Pridružen/a: 28. 02. 2016. (18:56)
Lokacija: Split-Vis
Lokacija: Split-Vis
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Benetau Antares 6.80

Re: Predstavljanje: Moja bitka sa ehosonderima (fishfinderim

PostPostao/la Miljac » 29. 02. 2016. (10:58)

Nešto mi govori da ipak samo obilaziš forume po internetu i reklamiraš Garmin... :Other12:
Forši sam u krivu... ali pensan da ipak nisam...

Ki će te ozbiljno shvatit kad se niti predstavit ne znaš.... imaš rubriku FF za rasprave!!!

Uostalom koga zanimaju tune... ako pokaže lignju 200m lijevo i desno od broda a može i 200m ispred i još da mi ispiše azimut, dubinu i brzinu kretanja lignje te koju skosavicu stavit baš za tu lignju onda ga kupujem... : Laughing3:

Ovako ću ga zaobići u velikom luku... više mi se sviđa imati wi-fi i gledati sliku na tabletu gdje poželim...

:wave:
Avatar
Miljac
Member
 
Postovi: 495
Pridružen/a: 03. 12. 2013. (22:06)
Lokacija: Karlovac
Tip plovila: Elan T401L + Suzuki DF5

Re: Predstavljanje: Moja bitka sa ehosonderima (fishfinderim

PostPostao/la legi » 29. 02. 2016. (14:10)

Miljac pusti čovika tek je doša na forum,oćeš ban :D ......baš dobra tema.....dobrodoša rum300
Ne lovim lignje
Avatar
legi
Old Senior Member
 
Postovi: 2603
Pridružen/a: 12. 06. 2008. (11:36)
Lokacija: Krk
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

Re: Predstavljanje: Moja bitka sa ehosonderima (fishfinderim

PostPostao/la bananko28 » 29. 02. 2016. (14:19)

Napokon neka dobra tema na forumu... dobro dosao i samo nastavi :thumbup:
Avatar
bananko28
Old Senior Member
 
Postovi: 3795
Pridružen/a: 22. 01. 2011. (12:31)
Lokacija: Jadransko more
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bakan 5 cabin

Re: Predstavljanje: Moja bitka sa ehosonderima (fishfinderim

PostPostao/la Miljac » 29. 02. 2016. (14:24)

legi je napisao/la:Miljac pusti čovika tek je doša na forum,oćeš ban :D ......baš dobra tema.....dobrodoša rum300


Ma je postalo popularno a i zabavno u tom "klubu"...

Tema je OK, vrime će pokazat...

:wave:
Avatar
Miljac
Member
 
Postovi: 495
Pridružen/a: 03. 12. 2013. (22:06)
Lokacija: Karlovac
Tip plovila: Elan T401L + Suzuki DF5

Re: Reklamiranje... Garmin Lik se registrira po forumima sam

PostPostao/la lupis » 29. 02. 2016. (18:10)

300rum je napisao/la:Jer danas kad je riba stjerana u kut odnosno kad su je profesionalci dobro razrijedili kvalitetne pošte se jedino mogu naći na dubinskim izoliranim brakovima za koje malo tko zna. A traženje tih brakova usred prostranih pješčanih ravnina našeg Jadrana klasičnim sonderom je jako mukotrpno jer morate proći iznad braka da bi ga sonder detektirao. A kako se radi o jako usamljenim lokacijama teško da ćemo pukom srećom naletjeti baš preko braka. Trebalo bi nam stotine sati pretraživanja da uspijemo kvalitetno pretražiti desetak milja kvadratnih. Tu mi se strašno svidjela opcija postraničnog skeniranja (side scanI sad će se i taj kut razjebat. ..
Ali naravno, za to će bit krivi proizvođači sondera. :clap:

Danas svatko zna 99% kakvo će sutra biti vrime do kraja dana,svatko može otići na poštu udaljenu 50 milja i vratit se isti dan,sad može i svatko češljati dno...,pa kad još uzmeš u obzir da se uvik nađe neko ko voli poćućati jastoga,di ćeš bolje..
Video:Lov planktona teškom panulom
Avatar
lupis
Old Senior Member
 
Postovi: 9611
Pridružen/a: 05. 06. 2008. (13:04)
Lokacija: Krk
Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

Re: Reklamiranje... Garmin

PostPostao/la 300rum » 29. 02. 2016. (20:13)

Dragi prijatelji Ribolovci

Žao mi je što je administrator moj post okarakterizirao kao reklamu za Garmin!? :(
Da sam odabrao Simrad ili Raymarine ili neki drugi sonder iz nekih razloga i dokumentirao ga onda bi vjerojatno napravio isto!
Pa nisam valjda mogao kupiti sve te sondere pa ih sve zajedno ispitati?!!? :(

Kada sam ja surfao u potrazi za the best buy sonderom nitko nije objavio ovakve snimke na ovim dubinama pa zato zbilja smatram da zaslužujem da mi se vrati originalni naziv posta:
"zašto sam odabrao Garmin fishfinder"
Molim čitatelje da ako im se moj post sviđa da daju svoj glas da mi se vrati originalni naziv posta! :Help25:

Molim i administratora da mi ukaže povjerenje i usvoji moju molbu za brisanje REKLAMA u nazivu moga posta... (Ako mogu dati neka dodatna obrazloženja stojim vam na raspolagnju) :Help25:

Uglavnom poanta je u zbilja u toj jednoj karakteristici postrainičnog skeniranja (side scan) na velikim dubinama!

I da budem iskren i ja sam se šokirao kad sam vidio da nitko od drugih proizvođača ne nudi to dubinsko side-skeniranje an nižim frekvencijama (260kHz) Ostali su uglavnom usavršili 450kHz no i 800kHz skeniranje na manjim dubinama.

Cijene za ove uređaje su pozamašne ali kako kaže stara , kolko para tolko muzike...


A što se tiče komentara o stjerivanju ribe u još veći kut, dobro je da znamo tko je krivac. Jer profesinalci koćari, plivaričari i tramataši već godinama imaju profesionalne uređaje i oni su zaslužni za našu najveću nevolju-nestašicu liganja i ribe po cijelom Jadranu... ispravite me ako griješim


Hvala na razumijevanju i pomoći
Južino umukni....Nebo zatvori se! Sunce pokaži se...
Avatar
300rum
New Entry
 
Postovi: 21
Pridružen/a: 28. 02. 2016. (18:56)
Lokacija: Split-Vis
Lokacija: Split-Vis
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Benetau Antares 6.80

Re: Reklamiranje... Garmin

PostPostao/la Miljac » 29. 02. 2016. (20:34)

Pa daj onda reci gdje si ga kupio i koliko je cijena tog tvoga Garmina 7608xsv + GT51 + B260 da vidimo zašto ne bi i mi koji nismo profesionalci kupili malo profi hi-tec opreme...
Avatar
Miljac
Member
 
Postovi: 495
Pridružen/a: 03. 12. 2013. (22:06)
Lokacija: Karlovac
Tip plovila: Elan T401L + Suzuki DF5

Re: Reklamiranje... Garmin

PostPostao/la legi » 29. 02. 2016. (20:59)

Koliko ćeš još topica otvorit,ča ni dosta jedan :?:
Ne lovim lignje
Avatar
legi
Old Senior Member
 
Postovi: 2603
Pridružen/a: 12. 06. 2008. (11:36)
Lokacija: Krk
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

Re: Reklamiranje... Garmin

PostPostao/la Miljac » 29. 02. 2016. (21:01)

legi je napisao/la:Koliko ćeš još topica otvorit,ča ni dosta jedan :?:


Sada je samo u 3 na ovom forumu ... a ima ga i na drugima s istim tekstom... ali na pitanja ne odgovara... :thumbdown:
Netko će prečicom u "klub"...
Avatar
Miljac
Member
 
Postovi: 495
Pridružen/a: 03. 12. 2013. (22:06)
Lokacija: Karlovac
Tip plovila: Elan T401L + Suzuki DF5

Re: Reklamiranje... Garmin

PostPostao/la bilo » 29. 02. 2016. (21:19)

Svakih par sati otvoriš topic, ni na jedno pitanje na njima još nisi odgovorio, a ti bi htio da ti dam(o) kao ... podršku!? :thumbdown:
80% SALE on Your Soul (grafit u Mostaru)
Avatar
bilo
Old Senior Member
 
Postovi: 1006
Pridružen/a: 27. 12. 2010. (12:17)
Lokacija: Bilo - Primošten - Podkum
Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Sessa Ocean 650, OptiMax 150

Re: Reklamiranje... Garmin

PostPostao/la legi » 29. 02. 2016. (21:28)

Pitajmo precjednika :D
Ne lovim lignje
Avatar
legi
Old Senior Member
 
Postovi: 2603
Pridružen/a: 12. 06. 2008. (11:36)
Lokacija: Krk
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam


Natrag na Prodaja i usluge - reklamiranje djelatnosti

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.