Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
zeleni duh je napisao/la:Ima li netko iskustva s držanjem pribora jačeg od 30 lb na brodu, a da pri tome s njim ne loviš i nemaš dozvolu za lov velike ribe. Frenda mi zaustavili (obalna straža?????) nisam ni znao da to postoji u našoj dragoj domovini) i pri pregledu broda mu našli pribor u brodu oduzeli ga i pisali kaznu.
zeleni duh je napisao/la:Hvala na odgovoru, promaknuo mi je taj stavak za držanje opreme na brodu. Znači ni lampu za lignje ne možeš imati na brodu (ako nije vrijeme kad se smije svijetliti) makar se ista može koristiti za razne svrhe.... Imam dozvolu za lov velike ribe i dozvole za sve alate koje koristim ali je suludo da ja ne mogu ostaviti štap kod prijatelja na brodu u kabini. A organi reda su utvrdili da je štap i rola svaka preko 30 lb i zapečatili i oduzeli. Najlon i upredenicu ne spominju tako da im se ........ na posao, a ne znam kako bi na moru mogli utvrditi jačinu upredenice ili najlona. A pribor za lov velike ribe se sastoji od role, štapa i /ili najlona-upredenice jačine preko 30 lb. Tako da ne znam na temelju čega su utvrdili da je to pribor za lov velike ribe. Isto tako s tim priborom lovim i lignje i običnu kančenicu i sabiki i orade samo što idu predvezi debelo ispod 30 lb, a što vjerujem da radi puno ribolovaca koji nemaju milion štapova ili zbog toga da brod nije zatrpan štapovima
Natrag na Loviti u okvirima zakona
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.