Srcolike vrše-dozvoljene ili ne!?

Zakonske odredbe u ribolovu, prijave prelova, prijedlozi ...

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Srcolike vrše-dozvoljene ili ne!?

PostPostao/la Dugi77 » 07. 05. 2013. (19:50)

KORNATAR je napisao/la:pa triba napravit vršu kojoj ce baze biti recimo 20-erokut koji je oblikom srce... nije zakrivljeno nego razlomljeno, pa je prizma, a imati ce isti efekt ko zakrivljena srcolika vrša...

Pa na to san i misli. Kratkin ravnim površinama pratit konturu srca, tj pretvorit to srce u mnogokut. Možda čak nebi ni trebalo 20.

A znan i ja da svi imaju te, i da hitaju te, druge oblike skoro ni nisan vidi, osim one male za škampe. Po oglasniku samo srce, po tržnicama samo srce, a zabranjeno...?
Ma ja, možda i ja kompliciran, nutri s njimi pa ćemo pokle plakat :D
Dugi77
Member

Tip plovila: Elan 495 yamaha 40

PostPostao/la bananko28 » 07. 05. 2013. (20:19)

ajme majko...... ulaz ne smi bit da ga riba prati, tj mreža ne smi navodit ribu u vršu. to "srce" ste bukvalno shvatili..........možeš napravit od milijun čošaka ulaz, ako on navodi ribu unutra to se smatra kao to "srce" što vam nije jasno oko toga?
ne možeš nikako napravit lovniju vršu od ove "srčane"
Pa bačena mreža ne lovi ako je ravno bačena ,nego ako je bačena u krugove i polukrugove. na isti način lovi i ta srcolika vrša. riba zaluta, prateći i tražeći izlaz......

baš zato moramo radit vrše sa direkt ulazima da bi što manje izlovljavali ribu.....
bananko28
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la Pestilence » 07. 05. 2013. (20:27)

bananko28 je napisao/la:ajme majko...... ulaz ne smi bit da ga riba prati, tj mreža ne smi navodit ribu u vršu. to "srce" ste bukvalno shvatili..........možeš napravit od milijun čošaka ulaz, ako on navodi ribu unutra to se smatra kao to "srce" što vam nije jasno oko toga?
Pa bačena mreža ne lovi ako je ravno bačena ,nego ako je bačena u krugove i polukrugove. na isti način lovi i ta srcolika vrša. riba zaluta, prateći i tražeći izlaz......

baš zato moramo radit vrše sa direkt ulazima da bi što manje izlovljavali ribu.....

Kako glasi zakon, pise na pocetku teme... Dopustena je vrsa u obliku prizme...
Nije poanta napravit lovniju vrsu, nego vrsu koja ce bit legalna prema zakonu koji dozvoljava vrsu u obliku prizme...
Ako imas vrsu u obliku prizme, onda je po zakonu sigurno legalna...
Niko ne dovodi u pitanje lovnost, nego legalnost...
Ako imas problem, napravi sve sta mozes da ga rijesis.
Ako ga nemozes rijesit, onda nemas problem.
Pestilence
Senior Member

Tip plovila: pasara Elan 490 + Yamaha F6

PostPostao/la Dugi77 » 07. 05. 2013. (20:56)

bananko28 je napisao/la:ajme majko...... ulaz ne smi bit da ga riba prati, tj mreža ne smi navodit ribu u vršu. to "srce" ste bukvalno shvatili..........možeš napravit od milijun čošaka ulaz, ako on navodi ribu unutra to se smatra kao to "srce" što vam nije jasno oko toga?

Ma možda te nisam dobro shvati ali mislin da si u krivu. Po temu nijedna vrša nebi smila imat vršnjak.
Ne pokušavan ja napravit lovniju vršu od srcolike već zadržat tu lovnost a da bude u skladu sa zakonon.
Dugi77
Member

PostPostao/la bananko28 » 07. 05. 2013. (21:14)

Dugi77 je napisao/la:

Ma možda te nisam dobro shvati ali mislin da si u krivu. Po temu nijedna vrša nebi smila imat vršnjak.
Ne pokušavan ja napravit lovniju vršu od srcolike već zadržat tu lovnost a da bude u skladu sa zakonon.

ne možeš zadržati lovnost srcolike vrše a da vrša nije srcolika :D :D
svaka vrša ima vršnjak, ali bitno je kakav put vodi ribu do vršnjaka. kod recimo bačvaste vrše niti jedan put ribu ne vodi do vršnjaka, nego riba treba pogodit u vršu direkt, odnekud iz vana....
neznam kako bi mogao napravit vršu da ju oblik iste dovede u ulaz? isto tako riba kad uđe u vršu one želeći van prate unutarnju stranu mreže, i onaj oblik (sada kontra srca) ju zavrti u krug.... naravno da riba upspije izaći van iz srcolike vrše, ali puno teže nego da je vršnjak direkt......
nadam se da me sad razumiš...
što god kemijali i izmišljali, ni jednim oblikom nećemo zadržat lovnost srcolike vrše a da je u skladu sa zakonom.
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la Pestilence » 07. 05. 2013. (21:50)

Ako je dozvoljen oblik bilo kakve prizme onda je moguce zadrzat pribliznu lovnost, bar ja mislin, jer ces dobit vrsu oblika skoro istog kao srcolika vrsa, a bit ce prizma...
Pestilence
Senior Member

PostPostao/la Dugi77 » 07. 05. 2013. (22:05)

bananko28 je napisao/la:
Dugi77 je napisao/la:

ne možeš zadržati lovnost srcolike vrše a da vrša nije srcolika :D :D
svaka vrša ima vršnjak, ali bitno je kakav put vodi ribu do vršnjaka. kod recimo bačvaste vrše niti jedan put ribu ne vodi do vršnjaka, nego riba treba pogodit u vršu direkt, odnekud iz vana....
neznam kako bi mogao napravit vršu da ju oblik iste dovede u ulaz? isto tako riba kad uđe u vršu one želeći van prate unutarnju stranu mreže, i onaj oblik (sada kontra srca) ju zavrti u krug.... naravno da riba upspije izaći van iz srcolike vrše, ali puno teže nego da je vršnjak direkt......
nadam se da me sad razumiš...
što god kemijali i izmišljali, ni jednim oblikom nećemo zadržat lovnost srcolike vrše a da je u skladu sa zakonom.

Ma ja mislim da se ipak more. Zvat će se degenerična srcolika vrša. Degenerična vrša za degenerični zakon. :D
Nacrtaj srce i onda uzmi ravnalo i po tom obodu srca vuči crte i crtice tako da pratiš liniju. Što su ti crtice kraće imaš više kuteva i srce je pravilnije. Teoretski bi bilo moguće napravit skoro savršenu srcoliku, a da bude u skladu sa zakonom. Čak bi i smišno bilo koliko bi sličile jedna na drugu, a jedna bi bila u skladu sa zakonom dok druga ne.
U praksi bi to bila pi.darija za izradit pa treba broj kuteva svest na neku razumnu meru.

Ok, mislin da san dobi odgovore na svoja pitanja, hvala svima :)
Dugi77
Member

PostPostao/la Thomy » 08. 05. 2013. (07:00)

Dugi77 je napisao/la:Ma ja mislim da se ipak more. Zvat će se degenerična srcolika vrša. Degenerična vrša za degenerični zakon. :D
Nacrtaj srce i onda uzmi ravnalo i po tom obodu srca vuči crte i crtice tako da pratiš liniju. Što su ti crtice kraće imaš više kuteva i srce je pravilnije. Teoretski bi bilo moguće napravit skoro savršenu srcoliku, a da bude u skladu sa zakonom.

srcolika vrša = nepravilna n-terostrana prizma
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la Dugi77 » 08. 05. 2013. (07:16)

Nego kad smo već kod loviti u okvirima zakona, da sad ne otvaram novu temu, još jedno pitanje ako niki zna.
Dela se o zbrajanju alata. Jedanput san bi naleti na to, ali sad više nemoren nać.

Npr. ja iman kompanjona za na ribe, frend od djetinstva, i stalno smo skupa na ribe, 90% slučajeva. Zet ću opet vrše za primjer. Mi skupa imamo pravo na 6 vrši. E sad ja iman barku, on ne. Kad se tako potrefi da ja ne moren, on zame moju bez problema.
Sad mi znači potopimo svaki po tri vrše, uredno ih označimo sa brojen moje barke i stoje tako 2 dana u moru. Sljedeći put ja gren sam, počnen dizat svoje vrše i doleti policija.
Vrše ok, dozvola ok, barka ok, kad ono 10 metri dalje još tri senjala sa istin brojen, istin špagon i sad pita ča je to. A ja nene to su vrše od frenda i nabacin jedan glupi kes jer i sam znan da priča zvuči bedasto a sve je istina.
Ista stvar se more desit s parangalon. Dali neki zna kako se na to gleda.

Možda je glupo pitanje, ali zadnje vrime su kontrole poli nas dosta česte. I ribarska inspekcija i policija( i neka su) i more se desit npr. baš to...
Dugi77
Member

PostPostao/la Pestilence » 08. 05. 2013. (11:30)

Thomy je napisao/la:
Dugi77 je napisao/la:Ma ja mislim da se ipak more. Zvat će se degenerična srcolika vrša. Degenerična vrša za degenerični zakon. :D
Nacrtaj srce i onda uzmi ravnalo i po tom obodu srca vuči crte i crtice tako da pratiš liniju. Što su ti crtice kraće imaš više kuteva i srce je pravilnije. Teoretski bi bilo moguće napravit skoro savršenu srcoliku, a da bude u skladu sa zakonom.

srcolika vrša = nepravilna n-terostrana prizma

Po tome je i valjak prizma... Pravilna n-terostrana prizma...
n->beskonacno...
Pestilence
Senior Member

PostPostao/la Thomy » 08. 05. 2013. (12:39)

Pestilence je napisao/la:Po tome je i valjak prizma... Pravilna n-terostrana prizma...
n->beskonacno...

Ukoliko je baza prizme krug dobiješ valjak.

:geek:

Ukoliko je baza prizme srce dobiješ srcoliku vršu. : Laughing3: : Laughing3:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

PostPostao/la Pestilence » 08. 05. 2013. (12:51)

Thomy je napisao/la:Ukoliko je baza prizme krug dobiješ valjak.

:geek:

Baza prizme mora bit poligon...
Inace to nije prizma... ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Prism_(geometry)

Thomy je napisao/la:Ukoliko je baza prizme srce dobiješ srcoliku vršu. : Laughing3: : Laughing3:

:lol: :thumbup:

EDIT: U biti, kad bi policajci znali geometriju, moga bi ic na to da kostur vrse nikad nije idealno zakrivljen, i da je samin time prizma... :D Al sumnjan da bi ti proslo... A i uvodit termin "beskonacno" bi izazvalo cudne poglede... :D
Pestilence
Senior Member

PostPostao/la Thomy » 08. 05. 2013. (13:06)

Pestilence je napisao/la: A i uvodit termin "beskonacno" bi izazvalo cudne poglede...

Cilj je zbuniti organe reda ;)
Thomy
Old Senior Member

PostPostao/la Dugi77 » 08. 05. 2013. (13:20)

:D :D

A dobro jel bi onda ovo bilo po zakonu? Vjerujem da bi opet bilo lovno...
slika
Dugi77
Member

PostPostao/la Pestilence » 08. 05. 2013. (13:23)

A sad, necemo pretjerivat... :lol:
E, da ti odgovorin na pitanje: neznan! :lol:

btw, lipo crtas... :D
Pestilence
Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Loviti u okvirima zakona

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.