Kontrola izlova i prodaje ribe - ima li rješenja?

Zakonske odredbe u ribolovu, prijave prelova, prijedlozi ...

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: TKO ZAPRAVO KONTROLIRA IZLOV RIBE

PostPostao/la porer » 02. 02. 2013. (20:24)

Ceko smiješan si s takvim razmišljanjem. Marin je ispravan i po zakonu, Goran mu pravi dvostruku štetu - em mu Marin plaća mirovinu em mu ide ispod cijene za isti posao.

To što bi vi htjeli Zorica je ovdje opisao:

viewtopic.php?p=258004#p258004

zorica je napisao/la:bilo je i nas takvih pokusaja. ni taljani ne obestecuju kako kome prne nego na temelju prihuda u proteklih x godina, madjutim kad mati sa hvara ili jozi iz senja kazes da ne ribari nego ce dobit ove godine prihod u visini zadnja tri onda eto pobune jer su mate i jozo zadnje tri godine zajedno prijavili da mogu kupit kesu cokolina i vricicu krasexpresa

Isto se može vidjeti i pri dodjeli kvota za tune, nama, talijanima i francuzima. Čudimo se ko pura dreku zašto nama par tona a njima par stotina?!?!?

Svi bi htjeli bit Goran po obavezama a Marin po pravima. E j e b i g a , ne može...
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la ceko » 02. 02. 2013. (20:31)

Porer, ja pričam o ribolovu, ti očito ne..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la ab ovo » 02. 02. 2013. (20:32)

Ako zimi besposleni onaj Lupisov Mile Peti vidi da može ubrat lovu od ribarije onda ilegalno ribari i prodaje ribu susjedima, u restoran ili na otkup. Legalno ne može, jer može jedino kupit povlasticu za koćarenje u zoni na Mjesecu. Mora kupit i koću u raspadnom stanju. Love nema, jer da ima ne bi morao prodavat ribu. Sasvim je svejedno da li ima sportski, rekreacijski, mali, profi ili ništa.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la porer » 02. 02. 2013. (20:40)

Ceko ja pričam o prodaji ribe ulovljene od strane sportskih i rekreacijskih ribolovaca i kako se boriti kontra toga. Vezano je to i sa 'obradom' prometa u kafićima koja je postojala ranije a i sa igrankama oko fiskalnih računa koje se tek zahuktavaju.
Sve ukupno društvo nam je trulo i to je smisao svega što sam pisao. Dok jedni krvare drugi se zajebavaju. Tako od ribolova do servisa računala. I ne vidim nikakav nagovještaj da će ići na bolje. Samo još na gore, vjeruj mi. Za par godina kad se zaželiš pojesti ribe ići ćeš je kupiti kod Gorana. Ne pitaj od kud mu povlastica...
porer
Old Senior Member

PostPostao/la ceko » 02. 02. 2013. (20:42)

Da razjasnimo.. Misliš da to šta Goran ulovi i proda susjedi, penzionerki sa 1500 penzije ruši Marinu posao. Pa ne znan, ako mu je ovaj sa 100 udica ili panulom konkurencija onda tu nešto ne štima, a i da ja ne proda nego - nek je da - opet ta baba neće kupit u Marina i opet mu ruši posao.. Ma nek je neda, opet Marin tu ribu neće ulovit (jer ju je već ulovio Goran), znači - Goranu treba zabranit ribolov, a ne prodaju, tek tada bi Marin bio sretan (ma nebi - jer baba nema para)..
Nego, Marin ima vrt, a Goranov tata je poljoprivrednik i ima štand na mrkatu..
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 02. 02. 2013. (20:47)

Ma otišlo je ovo u qrac odavno, kako ja vidim. Stani ti meni dobro i pozovi Gorana kad ti reba, Marine ne diraj. J ebote razmišljanja...
porer
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 02. 02. 2013. (20:49)

biće belaja kad se Riberer torna iz maškara...,bižmo svaki na svoju bandu...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la ab ovo » 02. 02. 2013. (20:51)

Evo sad došla susjeda, pita imam li jednog zubaca, treba joj za doktora, jer muž ide na operaciju. Zdravlje nema cijenu. Da li da spašavam muža ili :oops:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la lupis » 02. 02. 2013. (20:56)

ma uvali joj odmah i jednog nek joj mali odnese na faks..,dok jednom se smrkne drugom ne svane...,zašto bi od bolesti imala korist samo farmaceutska industrija,a od škole ovi što štampaju skripte
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la riberer » 02. 02. 2013. (21:01)

lupis je napisao/la:biće belaja kad se Riberer torna iz maškara...,bižmo svaki na svoju bandu...

Od kuda da se vratim? :D
Pa najbolje maškare su ovdje ... slika
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la legi » 02. 02. 2013. (21:01)

ode gledat film :D
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

Kontrola izlova i prodaje ribe - ima li rješenja?

PostPostao/la ceko » 02. 02. 2013. (21:59)

porer je napisao/la:Ma otišlo je ovo u qrac odavno, kako ja vidim. Stani ti meni dobro i pozovi Gorana kad ti reba, Marine ne diraj. J ebote razmišljanja...

:thumbdown: Pjeniš se bez veze.. Ovo je samo diskusija.. Tvrdiš da ovaj ovome ruši posao, pa ruši mu samim time šta ide na more, a ne kupuje ribu od njega.. Pa nisi valjda za zabranu svega osim profesionalnog? Ili se ljutiš da ovaj ne plaća porez ili šta? Vidi, prije je bio dopunski i šta recimo tome fali? Evo, moj stari je živio od poljoprivrede i dopunskog, pa se neka budala sjetila da profi treba biti profi pa su napravili kategoriju malog ribara, nije nam trebala povlastica jer nam je ovo bilo dosta, sada ukidaju mali ribolov, za povlasticu nemamo para i šta sad. Šta si stavio da je ovaj mlad i u penziji (a morao bi se odreći mirovine da otvori obrt - to bi trebao znati), šta nisi stavio da je nezaposlen i da ima ženu isto tako i malo dijete, šta, onda bi bilo opravdano?
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 02. 02. 2013. (23:09)

ceko je napisao/la: sada ukidaju mali ribolov, za povlasticu nemamo para i šta sad.

Sad lipo tunju u ruke i gas na pučinu :lol:
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la porer » 03. 02. 2013. (07:45)

Ne pjenim bez veze. Glas dižem protiv neplaćanja poreza. Od tog poreza plaća se doktor kojem i ovaj koji radi na crno vodi svoje dijete a i ti si do nedavno dobijao plaću iz istog izvora. Dižem glas protiv ugostitelja, recimo jednog poznajem i koji ima 7 ljudi u smjeni u restoranu koji je na udarnom mjestu a u pola sezone prijavljivao je promet 1700 kuna dnevno i slično.
Znači ne radi se samo o radu na crno nego i o nefunkcioniranju države.
A ovo što vi tu govorite da se dozvoli malo otvorilo bi lavinu novih nepravilnosti.
Moj je otac umirovljenik i ima pčele. Član je pčelarske udruge i preko njih legalno proda svoj med i namiri sve državi. Isto plati i paušal za kotal za rakiju, sve po pravilu. Zašto se ne bi takvo nešto napravilo i za ribare? Znam odgovor ali želim ga čuti od tebe ;)

P.S. Od nove godine nonaj mladi umirovljenik ne mora se odreći mirovine da može otvoriti svoj obrt. Prijateljev otac upravo to registrira, ako baš hoćeš mogu pitat detalje.
porer
Old Senior Member

PostPostao/la ceko » 03. 02. 2013. (09:24)

porer je napisao/la:Ne pjenim bez veze. Glas dižem protiv neplaćanja poreza. ..
...Moj je otac umirovljenik i ima pčele. Član je pčelarske udruge i preko njih legalno proda svoj med i namiri sve državi. Isto plati i paušal za kotal za rakiju, sve po pravilu. Zašto se ne bi takvo nešto napravilo i za ribare?

Pa i ja sam za to.. Samo se očito nismo razumili.. Po meni država treba omogućiti svima da plate, u tome je stvar. More je kao veliki kotao za rakiju, ja bi isti platio paušal i prodao baš po pravilu.. Samo u to u ribarstvu ne postoji i u tome je problem, prije je bio dopunski i to je bilo lijepo riješeno.. Smetalo je samo pojedincima kojima ionako sve i svak smeta. Smeta im to da neki rade i imaju obrt, smeta im mali, sportski i svaki drugi - ingordija prijatelju, ingordija je to..
ceko
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Loviti u okvirima zakona

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.