Dozvola za sportski ribolov - tumacenje

Zakonske odredbe u ribolovu, prijave prelova, prijedlozi ...

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Dozvola za sportski ribolov - tumacenje

PostPostao/la macro » 19. 11. 2022. (12:07)

jel prijatelj moda uvaćen u drugoj vrsti krivolova pa su mu usput i to nakalemili?
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Samonakaradnja 550

PostPostao/la lupis » 19. 11. 2022. (17:11)

zeleni duh je napisao/la:Ima li netko iskustva s držanjem pribora jačeg od 30 lb na brodu, a da pri tome s njim ne loviš i nemaš dozvolu za lov velike ribe. Frenda mi zaustavili (obalna straža?????) nisam ni znao da to postoji u našoj dragoj domovini) i pri pregledu broda mu našli pribor u brodu oduzeli ga i pisali kaznu.

Ako nema "tijela",nema ni zločina...ko da te zaustavi prometna na cesti i kazni trijeznog jer imaš pola boce Đekija...

Šta da ti na brodu nađu 50lb alat bez dozvole,a ti nemaš ni sondera...???
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la lupis » 19. 11. 2022. (17:57)

zeleni duh je napisao/la:Hvala na odgovoru, promaknuo mi je taj stavak za držanje opreme na brodu. Znači ni lampu za lignje ne možeš imati na brodu (ako nije vrijeme kad se smije svijetliti) makar se ista može koristiti za razne svrhe.... Imam dozvolu za lov velike ribe i dozvole za sve alate koje koristim ali je suludo da ja ne mogu ostaviti štap kod prijatelja na brodu u kabini. A organi reda su utvrdili da je štap i rola svaka preko 30 lb i zapečatili i oduzeli. Najlon i upredenicu ne spominju tako da im se ........ na posao, a ne znam kako bi na moru mogli utvrditi jačinu upredenice ili najlona. A pribor za lov velike ribe se sastoji od role, štapa i /ili najlona-upredenice jačine preko 30 lb. Tako da ne znam na temelju čega su utvrdili da je to pribor za lov velike ribe. Isto tako s tim priborom lovim i lignje i običnu kančenicu i sabiki i orade samo što idu predvezi debelo ispod 30 lb, a što vjerujem da radi puno ribolovaca koji nemaju milion štapova ili zbog toga da brod nije zatrpan štapovima

Ako na lampi piše "Lampa za lov liganja",situacija je kao i sa
opremom za ribolov jačom od 30lb.
Svi znamo čemu služi,a sad jel prekršaj držat to na brodu...,koji je prijevozno sredstvo ...

Da imaš led reflektor iz Lidla na brodu,i to je prekršaj?
Po meni veći ako uz to imaš i drugi alat za lovit lignji,nego da imaš "Lampu za lov liganja",a nemaš ostalo potrebno za ulovit lignja.

Lovim samo danju,a lidl reflektor mi je tako.....,jer mislim da trebam imat svitlo ....,jel to čudno?

Sad,da nekom netko brani držanje,a ne spominje korištenje,a nije oružje... to govori samo za sebe dovoljno s kime ili čime imamo posla..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la loko023 » 27. 12. 2022. (10:25)

Pozdrav. Stari štap od 50 lbs, rola deklarirana na 30lbs, jel mora ići dodatna dozvola za veliku ribu?

Preko 30 ili i za 30 mora dodatna. Hvala, pozdrav
loko023
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Kuster 550 cabin

Prethodna

Natrag na Loviti u okvirima zakona

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.