Zakonske odredbe, uvoz i registracija plovila i motora, sigurnost plovidbe …
Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
Postao/la Pendula » 14. 09. 2011. (18:26)
Ovo je dobro znat da ne bi kasnije bilo nemoj po glavi druže plavi

Jer ploviti se mora...
-

Pendula
- New Entry
-
Postao/la surfer » 14. 09. 2011. (19:06)
Može policija ili ribarska inspekcija, kapetanija nema više ništa sa time...
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
-

surfer
- Old Senior Member
-
- Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40
Postao/la emils » 14. 09. 2011. (20:06)
Pendula je napisao/la:Smije li kapetanija i/ili policija pretresti brod u potrazi za ribom iako se imaju sve potrebne dozvole?
Ovo smo imali na nekoj drugoj temi... Ne smije ti ni policija, ni kapetanija, ni inspekcija pretražiti brod ako im ti to ne odobriš ili u slučaju da im ti ne odobriš oni nabave sudski nalog. Bez naloga smiju pregledati samo ono što je okom dostupno.
-

emils
- Moderator
-
- Vrsta ribolova: rekreativni
- Tip plovila: Bez plovila
Postao/la teo_ribar » 14. 09. 2011. (21:52)
a dali smiju naredit da otvoriš ovaj pretinac.....digneš pajoli, pokažeš ča je va vrićicami i tako to....ko ča naprimjer na kopnu naredi da izvadiš sve iz džepa
jer sam par puta kad su po noći došli na mene je bilo tako......pa pitan da znan za sljedeći put
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo
˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo
˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
-

teo_ribar
- Old Senior Member
-
- Vrsta ribolova: profesionalni
- Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T
Postao/la gonič zmajeva » 14. 09. 2011. (21:57)
Lipo je Emils napisa
emils je napisao/la:... Ne smije ti ni policija, ni kapetanija, ni inspekcija pretražiti brod ako im ti to ne odobriš ili u slučaju da im ti ne odobriš oni nabave sudski nalog. Bez naloga smiju pregledati samo ono što je okom dostupno.
Ako nemaju nalog

. Ako imaju nalog

.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe

by Šešula
-

gonič zmajeva
- Old Senior Member
-
- Tip plovila: Boston 13, mercury 25
Postao/la 4ever » 14. 09. 2011. (22:06)
a kad nabave nalog platit ces nesto sigurno jer neces tek tako otic ako ih nisi pustia. Bila tako kontrola goriva i pajdo ih nije pustia ali kad se vratia na vez ceka ga kapetan i dosli decki sa nalogom pa se brod odslepa u split pod carinski nadzor,pa se zva ovlasteni servis za motor koji brod ima da izvade malo goriva a bia plavi dizel i platia sve te troskove i globu da se mozak zavrti
-

4ever
- Old Senior Member
-
- Vrsta ribolova: sportski
- Tip plovila: adriatic790 m 34T
Postao/la gonič zmajeva » 14. 09. 2011. (22:15)
Jasno da će te ćapat ako su se namečili na tebe i ako nisi čist. Ali ako im ne želiš otvarat purtele i jaceru ne moraš. Osim ako imaju nalog.

by Šešula
-

gonič zmajeva
- Old Senior Member
-
Postao/la 4ever » 14. 09. 2011. (22:20)
gonic, niko nije cist jer ako oce nace ti bilo sta od opreme a ako si uredan ne vidim zasto im ne otvorit
-

4ever
- Old Senior Member
-
Postao/la gonič zmajeva » 14. 09. 2011. (22:28)
Jasno da ćeš in ti ili ja otvorit. S rogatima se ne valja bost. Ljudi su pitali jel moraju otvorit. Ne moraju ako nema naloga

.

by Šešula
-

gonič zmajeva
- Old Senior Member
-
Postao/la Pape » 14. 09. 2011. (22:34)
gonič zmajeva je napisao/la:Jasno da ćeš in ti ili ja otvorit. S rogatima se ne valja bost. Ljudi su pitali jel moraju otvorit. Ne moraju ako nema naloga

.
...to znači da moraju...

-

Pape
- Old Senior Member
-
- Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236
Postao/la 4ever » 14. 09. 2011. (22:42)
znaju i oni di su poste i kad te tamo nade zna sta trazi

-

4ever
- Old Senior Member
-
Postao/la emils » 15. 09. 2011. (06:13)
teo_ribar je napisao/la:a dali smiju naredit da otvoriš ovaj pretinac.....digneš pajoli, pokažeš ča je va vrićicami i tako to....ko ča naprimjer na kopnu naredi da izvadiš sve iz džepa
jer sam par puta kad su po noći došli na mene je bilo tako......pa pitan da znan za sljedeći put
Smiju ti narediti... ali opet ako ti ne želiš otvoriti oni bez naloga sami ne smiju. E sad, normalno je da će oni na kraju ipak doči do načina da dobiju ono što traže tako da ti je najbolje dati im pristup svemu. Ako ne kršiš nikakav zakon, nema problema, ako kršiš valjda imaš broj odvjetnika na mobitelu...
-

emils
- Moderator
-
Postao/la Pendula » 15. 09. 2011. (07:04)
Sve ovo gore napisano ovisi od ljudi na policijskom brodu. Neki dan su došli do mene dok sam rastavljo motor. Pitali ima li problema i imam li dokumente. Reko sam da imam i pošo po njih, a oni meni da je ok i pošli dalje.
Kako je netko reko, ne valja se s rogatim bosti. Ja sam samo pito ovo za pretres broda jer sam sudjelovo u nekoj raspravi pa sam samo htio ovdje provjeriti od ljudi koji imaju više iskustva.
Jer ploviti se mora...
-

Pendula
- New Entry
-
Postao/la emils » 15. 09. 2011. (07:25)
Pendula je napisao/la:Sve ovo gore napisano ovisi od ljudi na policijskom brodu.
Ništa ne "ovisi" o ljudima na policijskom brodu. Pitao si za pretres a jedini odgovor je da oni ne smiju pretresti brod bez sudskog naloga ili tvog odobrenja. I to bi prije bio pregled nego pretres.
-

emils
- Moderator
-
Postao/la teo_ribar » 15. 09. 2011. (09:11)
emils je napisao/la:teo_ribar je napisao/la:a dali smiju naredit da otvoriš ovaj pretinac.....digneš pajoli, pokažeš ča je va vrićicami i tako to....ko ča naprimjer na kopnu naredi da izvadiš sve iz džepa
Smiju ti narediti... ali opet ako ti ne želiš otvoriti oni bez naloga sami ne smiju. E sad, normalno je da će oni na kraju ipak doči do načina da dobiju ono što traže tako da ti je najbolje dati im pristup svemu. Ako ne kršiš nikakav zakon, nema problema, ako kršiš valjda imaš broj odvjetnika na mobitelu...

˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo
˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo
˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
-

teo_ribar
- Old Senior Member
-
- Vrsta ribolova: profesionalni
- Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T
Natrag na Ploviti u okvirima zakona, sigurnost plovidbe
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.