BP 2018 (boravišna pristojba za nautičare)

Zakonske odredbe, uvoz i registracija plovila i motora, sigurnost plovidbe …

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: BP 2018 (boravišna pristojba za nautičare)

PostPostao/la som » 15. 12. 2022. (17:50)

He, he. Kome normalnom trebaju bove, jebate kad god ih love one bize ca.
Dok je sidra na mom brodu bove ne koristim.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la dimulius » 15. 12. 2022. (23:26)

lupis je napisao/la:To se jednostavno riješi,sve vale u koncesiju,zbog reda,prenapučenosti,love i ekologije dozvolit samo vez na bovu,i naplatit

Lupis, ti ono zivis od turista?
Da je mene pitat, triba znacajno ogranicit broj charter plovila, a bar 50% vala koje su prikladne za sidrenje triba ostat bez bova.
dimulius
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la Gec » 16. 12. 2022. (07:59)

som je napisao/la:He, he. Kome normalnom trebaju bove, jebate kad god ih love one bize ca.
Dok je sidra na mom brodu bove ne koristim.

Dođi na Sj. Jadran pa ću vidjeti da li češ mirno spavati na brodu, mene svake sezone potrefi par neverina da ti oči iskoče a o buri da ne pričamo. Kad sam se iz Biograda prebacio na Krk odmah sam prvu sezonu doživio show i pitao se gdje sam ja to došao :D Srednji Jadran je kamilica za Sjeverni. Još kad imaš žensku posadu oko sebe sigurnije je na bovi ili pobječi u neko mjesto i platiti, ne moraš trpiti kvocanje, to najviše boli :)
Gec
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Crownline Bayside 765

PostPostao/la josey » 16. 12. 2022. (09:16)

jaooo,
sad bi ti som reka da triba znat sidrit
a i imas motor, primistis se u zavitrinu
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la som » 16. 12. 2022. (09:38)

Gec je napisao/la:Dođi na Sj. Jadran pa ću vidjeti da li češ mirno spavati na brodu, mene svake sezone potrefi par neverina da ti oči iskoče a o buri da ne pričamo. Kad sam se iz Biograda prebacio na Krk odmah sam prvu sezonu doživio show i pitao se gdje sam ja to došao :D Srednji Jadran je kamilica za Sjeverni. Još kad imaš žensku posadu oko sebe sigurnije je na bovi ili pobječi u neko mjesto i platiti, ne moraš trpiti kvocanje, to najviše boli :)

He, he imao sam brod petnajstak godina na Crnom molu u Crikvenici i kad smo strucnjacima objasnjavali da moraju na Rab oko Krka zbog vitra mislili su da smo otišli na kvasinu. Da vidis kako se bove premjestaju i s kakvom barkom ne bi se nikad vezao na nju. Zasto mislis da je sigurnije pobjeci u neko mjesto i platiti?
Sta ne bjezis u Senjski porat po buri?
Ostavi se ženske posade, ja imam ženu, dvi cure i sina. Sve znaju šta triba, dok je neko od njih na brodu moje je da stanem brodom di triba a one ga vezu, bacaju sidro, bokobran ili šta vec triba. Nisi ih ništa naucio.
Di ima veceg gusta od spavanja na sidru.
som
Old Senior Member

PostPostao/la Gec » 16. 12. 2022. (12:42)

Nasidrio sam se ja, kad je lijepo vrijeme nema večeg gušta ali kad zove na loše vrijeme mirnije spavam na bovi ili u nekoj lučici pa se prošećem po kopnu do nekog restorana itd.
Ljepše je frku gledati sa sigurnog veza nego bacati dva sidra i svašta izmišljati. Kad znaš taj aquatorij onda sigurno znaš i Malu Luku...e tamo su na dnu kamene ploče kao da ih je netko izbetonirao pa sidro baš i nije najsigurnije....žena skoro ostala bez noge tamo kad nas je ulovio neverin. Nisu sve žene za more to vjerojatno znaš i sam :D Ovo mi je treči brod i kupio sam ga na silu bez njezinog blagoslova, još mi samo treba da mi kvoca kako ćemo završiti na škrapama, platim vez i mir u kući, tj. na brodu :)
Gec
Member

PostPostao/la som » 16. 12. 2022. (20:42)

Dva sidra? Kakav ti to brod imas da bacaš dva sidra i gdje? I za loseg vremena u dobroj vali na dobro usidrenom brodu je lipo. Ako je dno kamena ploca po kojoj sidro ore (a to znas) niko normalan se tu ne sidri i ne ceka neverin. Nerazumim kako ti je žena skoro ostala bez noge. Nije valjda drzala brod da ne udri u kraj.
som
Old Senior Member

PostPostao/la som » 16. 12. 2022. (20:50)

som je napisao/la:
Gec je napisao/la:Kad sam se iz Biograda prebacio na Krk odmah sam prvu sezonu doživio show i pitao se gdje sam ja to došao :D Srednji Jadran je kamilica za Sjeverni.

slika
https://ibb.co/nmjWZBd

Vidiš kak je kamilica. Trebao bi znati di je ovo.
Zadnja izmjena: riberer; 16. 12. 2022. (23:15); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: Uvršten BBCode
som
Old Senior Member

PostPostao/la Gec » 17. 12. 2022. (10:24)

som je napisao/la:Dva sidra? Kakav ti to brod imas da bacaš dva sidra i gdje? I za loseg vremena u dobroj vali na dobro usidrenom brodu je lipo. Ako je dno kamena ploca po kojoj sidro ore (a to znas) niko normalan se tu ne sidri i ne ceka neverin. Nerazumim kako ti je žena skoro ostala bez noge. Nije valjda drzala brod da ne udri u kraj.
:) Mala jedrilica 7,5m. Jesi li bio u Maloj Luci...ako jesi onda znaš kako su visoka okolna brda i neverin uslijed ljeta dođe neprimjetno, kad vidiš "cigaru" na nebu već je kasno, vjetar je zapuhao, sidro zaoralo, ja sam stigao samo upaliti motor a žena je krenula dizati sidro, konop je bacala na provu i stala na njega, kad je sidro uhvatilo tako joj je stegnulo nogu, sreća skočile cure pa su ju otpetljale. Ja sam se u zadnji čas vozeči krmom izvukao od škrapa. Prijatelju preplovio sam 3/4 Jadrana, sidrio u bezbroj uvala po svakakvom vremenu pa vjerojatno sam nešto naučio o sidrenju. Ona nasukana jedrilica je vjerojatno u Biogradu sa vanjske strane prema Sv. Filip Jakovu, tamo mi je prijatelju potopilo jedrilicu, neka velika se otkačila i pokupila njegovu. Doživio sam svašta na tom dijelu ali tamo je vrijeme dosta predvidljivo, pratiš prognozu i to je to, zalomi se naravno neki neverin izvan prognoze. Na Sj. Jadranu je nepredvidljivo a neverini češći i žešći, o buri na ovom dijelu ne treba pričati.
Gec
Member

PostPostao/la ab ovo » 17. 12. 2022. (14:33)

som je napisao/la:
slika
https://ibb.co/nmjWZBd

Pa nije ni čudno da za ovo moraš platiti boravišnu :think:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la 4ever » 17. 12. 2022. (14:35)

....ima nas koji i zivimo od takvih :lol: :thumbup:
4ever
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la som » 17. 12. 2022. (15:27)

I to je u redu. Ako se usude plovit a nemaju pojma nek plate.
som
Old Senior Member

Prethodna

Natrag na Ploviti u okvirima zakona, sigurnost plovidbe

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.