Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori
ab ovo je napisao/la:http://morski.hr/2018/04/03/capelli-jahte-ne-odlaze-iz-hrvatske-pristojbe-su-i-nakon-poskupljenja-200-eura-jeftinije-od-grckih/
Kaže naš ministar Gari (ne Cooper nego Capelli):
Jahte ne odlaze i nemamo pad uplate boravišne pristojbe. Upravo suprotno, za prva tri mjeseca možemo govoriti o rastu – izjavio je ministar i pojasnio da se za brod prosječne duljine 12 metara do sad godišnje plaćalo 1100 kn, a za mjesec korištenja 500 kn. Po novom obračunu mjesečna naknada za isti brod iznosi 1200 kn. S obzirom da nautičari prosječno koriste brod 30-60 dana, ministar je uvjeren kako povećanje cijena boravišnih pristojbi za jahte, platežno najmoćniji turisti neće ni osjetiti.
lupis je napisao/la:Naš aparat više nalikuje vibratoru nego aparatu za kokice..,tu nema rasprave...,za to smo sami krivi..
Ali turizam nije socijalna kategorija.Pritisak na more nikad veći.Radnička odmarališta su socijalistički izum.Svi koji žive od turizma,svugdje u svijetu,više vole vidjet 5 punih Bavaria 50 u svojem portu ili vali,na kojoj se svakih 7-15 dana minja 8 debelih takujina,nego 15 Adriatica790,Maestrala 700 ,ili Jeanneuoua iz 1975te,koji po misec-dva u komadu skupljaju na trupu travu,a vlasnici se hrane robinzonski svojeručno ulovljenim morskim plodovima..
Spavat u nekoj jadranskoj vali je svjetski doživljaj,i kao i plovit Jadranom.I to treba platit,i izvuć maximum.
Mi bi trebali bit s obzirom na geografski položaj prema evropi 300 eu skuplji od grčke,a ne 200 jeftiniji.Samo to treba pratiti i ponuda.
plavnik je napisao/la:
Isao danas do Krka tankat. Slikao sam te divlje kampere koji su hvatali zrake sunca ko gusteri. Mozda jer sam nekad davno radio u kampu i jesam ovako lud na njih. Kazes nista ne oduzimaju pa brate nista ni ne daju. Sve nose sa sobom, a nama ostavljaju smece. Da vidis koje fore imaju. Udju u kamp kao razgledat pa isprazne fonjare i otusiraju se. Kad sve obave, kao ne svidja im se kamp... Kad se sjetim kad sam kao mladji po sumicama bario turiskinje, kad ono odjednom eto ti kampera i ubije ti romantiku 200 m od ovih divljaka je otvoren kamp koji je btw bio pun kampera. Ti su ocito budale, a ovi pametnjakovici. To se sve lako rijesi. Naplacivanje vinjete po ulasku u drzavu i rijesen problem. .
A tim strancima o kojim pricas je netko prodao zemlju, nekretninu... Po prirodi nisam pesimista. Al sve polako ide bespovratno u pm
Natrag na Ploviti u okvirima zakona, sigurnost plovidbe
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.