Dakle, ekipa uopće nije normalna. Dva prijatelja su finskim motorsajlerom Nordic 81 otplovila iz Poljske i Baltikom, Sj morem,kroz Kanal, preko Biskaja i Mediteranom, doplovila u Stari Grad. Prošlog ljeta. Nikada nisu imala brod. Imaju po 70 godina. Brod su ostavila u dvorištu mojeg prike i avionom se vratila doma. Tamo su kupili brod od 15 metri i plove svijetom.
Javili su mu da ga proda za bilo što jer ih više ne zanima. Jasno i zašto. Bankari u penziji. Prije puta su ugradili novi Volvo 35 a kupcu poklanjaju isti motor rabljeni koji su izvadili. Ja sam kupac. Prika me odma zvao jer zna da sam prije imao frhunski motorsajler 8,5 m kojeg sam prodao i nikada prežalio. I zna da mi je oduvijek želja opet imati MS. Zapravo, ovo je prekrasni, retro stil, skandinavskog motornjaka sa dubljom kobilicom i jarbolom. Može se uguglati i pogledati. Još se nemogu sastaviti.
Nekidan sam bio pogledati jednu Tortugu 28 , vrhunsko stanje, ali mi nije legla. Središnji kokpit mi se definitivno ne sviđa.
Čekam papire da ih provjerim u kapetaniji i ako je sve OK brod je kupljen. Cijena? 8000E!!!
Bude li to realizirano neću žuriti sa porinućem jer imam neke stvari za preurediti u interijeru po mome guštu. Dati ću si godinu dana da sve upicanim.
To će biti brodić za đite a Primorka ostaje za ribolov i kraće izlete.
Ipak, moj stari Saphir 26 je bio bolji a ovaj je ljepši.