evo prvi vikend sa familijom na brodu prošao

), nije se previše plovila... prvi dojmovi dobri, onaj hlad za kuliranje u podne koji me je najviše brinuo bila je zabluda... bimini i jedna strana se zatvori i zraka i hlada koliko hoćeš... u plovidbi će biti vjerojatno druga priča ali ovo za sad je super, mjesta ko u priči, malome ne dosadi... mana koju sam primjetio je previsoko postavljena platforma i visoki šklalini... za odrasle super ali za djecu i starije nije baš... u plovidbi predpostavljam da je motor prejak, rekao mi je kolega da sa spojlerom i 18ks piči 7.5 čak do 8.... ja sam probao do 7.5 mislim ali krmeni val bude ogroman veći puno nego na primorki dok nisam stavio spojler.... do 7 mogu nekako a n na 6-6.5 je puno ugodnije jer je skoro na pola gasa to... glizi i niš ne čuješ... isto kod pristajanja sad kad je čisto baš ima zalet tako da dosta ranije moram usporit jer recimo da ne usporiš i ideš po konop na provu, okrene se kormilo i onda baš krene full u stranu.... manevar u krmu je bolji nego na primorki i nešto mogu, ali ponekad mi ipak ne uhvati... valjda ću to još naučit... kad sam isprobavao na amonu sa spojlerom, čovjek je plovio u šiju kao da ima vb....
bayboat je hm, lagan za nosit ali mislim da je bivši po težini bio isti a tubusi puno jači ovako je dosta nebično i negdje ulaazi voda pa me živcira... mašina je honda 2.3, donio je doma za servis, pa skužio da je to zračno hlađenje ko tomosaki i nema implera.. pa se nadam da će bit ok... još pitanje za macerator dali održavat? ja saminače ručnu wc pumpu koja je radila na teško i kad je nova bila, olakšavao tako da sam biljno ulje ubacio u školjku da podmaže... dali ima smisla to ovdje.. ne čujem ja da se muči ali recimo po noči kad je puno svijetla upaljeno vidi se pad napona kad radi...