Postao/la samoborček » 31. 10. 2008. (15:36)
Da malo preciziram.
Brod je dužine 5,75 m (preko svega 6,20 m) i proizvođač preporuča motor 60-90 KS. Nabrojat ću razloge zbog kojih mislim da je za moje potrebe to prihvatljiva kupovina, a vrlo ću rado vidjeti Vaše komentare prije nego što se na tu kupovinu odlučim.
Brod bi služio za god. odmor i nekoliko produženih vikenda. Najčešće dva sina (danas 8 i 11 god, za koju godinu vjerojatno krupni i visoki) i ja (prekrupan i visok), ponekad i supruga. Brod ima manju kabinu u kojoj se može prespavati i to bi koristili (1, max 2 noći). Služio bi i za ribolov; puška, panula, štapovi, koji sitniji parangal i zimi lignje. Dimenzije su takve da ga mogu staviti na prikolicu i držati u dvorištu (imamo nešto na moru).
Cijena novog s opremom da može isplovit mi je prihvatljiva, postoji mogućnost opremanja do sitnih detalja koju bi možda kasnije po etapama koristio (praktično je što mi je proizvođač blizu). No, cijena s motorom od 60-90 KS više nije tako prihvatljiva pogotovo što u slučaju greške u izboru puno gubim na prodaji.
E, sad ta greška u izboru je ono što me muči pa mi se čini ovog trenutka da je ovaj izbor najmanje loš.
Naime, motor od 20 KS (možda čak i 10 KS) može poslužiti sezonu-dvije kao glavni, a tada ako shvatim da mi je to presporo, a da me brod po drugim karakteristikama zadovoljava kupim preporučeni, a ovaj postane rezervni. Sigurno, odličan za panulu. Ako pak shvatim da je dovoljan (ovog trenutka ne mislim žuriti na pošte, no ne bih stavio ruku u vatru da neću poželjeti jednom biti brži) mogu za neko vrijeme upotpuniti opremu, a da se nisam financijski preopteretio.
Hvala unaprijed za Vaše savjete i komentare na moja razmišljanja.