Zampieri mare

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Zampieri mare

PostPostao/la borro » 09. 09. 2008. (10:30)

Evo obzirom da smo započeli komunikaciju oko jednog zanimljivog proizvoda (ustvari više njih) jednog davno ugaslog brodogradilišta iz Venecije u Italiji, recite ukoliko imate saznanja ili informacije, slike, zanimljivosti vezane za proizvode proizvođača zampieri.
Vlasnik sam jednog broda Zampieri mare, a pretpostavljam da je model Gipsy 630 iako nisam siguran jer nigdje ne piše.
ujedno molim administratore da postove vezane za ovaj brodić prebace u ovu temu iz teme marušić 21!
Blagodarim!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

Re: Zampieri mare

PostPostao/la Homer » 10. 09. 2008. (11:02)

Ajde opiši malo barku. Šta imaš od opreme? Kako je uređen interijer? Nabaci pokoju sliku! Kakav motor imaš i koje brzine postižeš?
Onda ćemo svi skupa malo prokomentirat i tema će za čas živnut! ;)
Homer
Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la borro » 12. 09. 2008. (06:01)

Ma već je započeta tema ali zapravo u temi "Marušić 21" pa bi trebalo prebaciti postove, no nije mi teško ponoviti.
Barka je proizvođača Zampieri mare iz Venecije koji već ne postoji dugi niz godina, a brod je iz 1975. Ima u originalu brodski motor jednocilindarski, ne znam koje snage ali je pretprošli vlasnik metnuo Volva 2 cil. 15,2 kW.
E sad interijer (slike još nemam, biti će od nedelje) je takav da kad se uđe lijevo je zatvoreni wc, desno kuhinja a napred ležaj! Komotno na krmi može sjediti 8 jačih ili 10 normalnih + kapetan ("šofer"). Težak je 1800 kila, dug 6,5 i gaz mu je 0.77 m.
Sutra ga namjeravam voziti s Krka prema Starigrad-Paklenici.
Kako sam ga nedavno kupio nisam još stiga ni isprobati sve, a moram u kapetaniju još riješiti vlasničku knjižicu. imam sve papire riješena ali to još moram srediti.
Optimalna brzina mu je na 2100-2200 okretaja kad postiže 5,5-6 milja, a max nisam isprobao, ali biti će prilike za vikend, ako vrijeme ne popizdi.
Od opreme ima fishfinder-gps., kompas (veliki lijepi Plastimo - to mi je mrak detalj), sidreni vinč, radio, solarni panel, i ostalo ništa specijalno.
Planiram ugraditi klizna vrata i zatvoriti kabinu, staviti držače štapova, i tako još neke sitnice.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la borro » 15. 09. 2008. (08:19)

U subotu sam bio na brodu! Išli smo ga isprobati malo, jer su predvidjeli jako loše vrifjem za vikend tako da sam odustao od plovidbe do masleničkog mosta (od Njivica na Krku9. Krenuli smo točno u 10 i vozili se laganih 4-5 mila na sat do 15 sati! Valovi od 0,5-1 metar, lagana burica, i pokazalo se da uopće nije bilio tako loše kako su predviđali i da se moglo otići na put. No međutim sad bar znam kakve su mu mogućnosti!
Na karaju je pala i jedna veća skuša tako da je i večera bila odlična! jedino ne sonar zeza! karte rade mrak na gps-u ali sonar i dubinomjer nešto zajebavaju. Moram provjeriti što je!
Brod se lijepo kotrlja, valovi ga ne ljujaju previše, a trag ne ostavlja nikakav! Po tako valovito mje na 2100 rpm išao oko 5,1 milju, a kad ga dignem na max 2500 onda ide neznatno brže, zapravo više vrti u prazno. Sveusvemu zadovoljan sam totalno!
muzikica svira, brod klizi, valovi ne smetaju..piva hladna.... :D
Imam par slika ali ih nisam stiga prebaciti!
Možda sutra ili navečer.
Ako ovakvo vrijeme bude slijedeći vikend idem na put!
Bilo je super vidjeti cijeli Cres u kiši, Rijeka u kiši, bakar u kiši, a iznad nas ne pada! počelo je taman u 3:15 kad smo pristali s brodom, atemperatura je bila 24C, more 22C!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 15. 09. 2008. (08:52)

Ovaj tvoj ima jaaako sličan trup ovom što je u Krku,ako nije i isti!
Znam kad ga je čovjek dovukao u Krk,ljudi su se smijali,i provocirali kakvo je ovo jaje od broda!
A tip je profesionalac,i taj brod je izrauban koliko možeš zamislit.Za "more" je 100%,je da je malo smišan i spor,ali kvalitetan i stabilan!
I sad pred malo ga je taj prodao drugome liku(gospodinu),čovjeku od 75 let koji je cijeli život na moru,po ribarskim brodovima,između ostalog i kapetan!I on ne skida ni puretić,nit ga jebe previše vremenska prognoza!Taj zampieri ako je očuvan i ako ti je 6 milja dosta je pravi brodić!!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la borro » 16. 09. 2008. (07:12)

Bome je stabilan, nema šta! Ma ne patim od neke brzine, uvijek sam vozio neke sporije i slabije stvari pa sam se valjda naviknuo. dobo je što mu je optimalna brzina čak i dobra za povući panulu pa odmah imaš ugodno s korisnim. (meni je plava riba zakon, naravno da nemam ništa protiv bijele, a nju možeš i brže loviti).
Dok smo plovili uopće se nismo ljuljali previše, niti se brod baš propinje, ništa specijalno. Teka kad sam vidio par sličnih u prolazu pored mene, mislim da je jedan bio neki manji Arvor sam skužio kako se ostali ljuljaju, a išli su sličnom brzinom.
Za sada sam vrlo zadovoljan, ima par sitnica koje ću doraditi po svom guštu, ali nije za glavu. Razmišljam o stavljanju brodskog wc-a, sad je kemijski i da zatvorim kabinu s kliznim vratima. Za sada. (ajd mi reci što je puretić jer mi ovdje nemamo taj izraz pa ne znam što znaći, nažalost)
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 16. 09. 2008. (07:17)

Puretić je univerzalno ima i svugdi ga na hrvatskoj strani jadrana zovu isto. Po našem čoviku šta ga je izumio je stavljena i slika na novčanice. Izum koji je reformirao i olakšao život ribrima cilog svita ! Pogledaj malo po internetu...
pozdrav
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la lupis » 16. 09. 2008. (07:21)

To je onaj vinč na provi veliki ili visoki preko kojeg se dižu mriže!To tebe ne zanima!
Ovaj u Krku se natukao mora i preko tog puretića je prošao "koji" kilometar mriža,zato ti govorim da je taj brod oduvjek pa do danas u rukama profija koji zna ča mu treba a prod je i danas u jakodobrom stanju!

Ne može se na svakoj kanti od broda stajat na provi po malo više mora i dizat mreže!A na Zampieriu može,to ti je dovoljno da znaš koliko je stabilan u odnosu na druge!

To je ono ča nas nakoliko ovdje tvrdimo samo nemaš kome:netko ko može birat kad će na more ni ne zna kako mu se brod ponaša,to što oni 7 dana na godinu plove po bonaci i misle da im je brod stabilan...,neka misle!

Ovaj Zampieri tu je bio a ne znam sad ,20 i više godina u rukama profesionalca,svaki dan se izlazi,SVAKI,a ovaj što ga je kupio preklani je još veći pacjent od prvog!A imaju love i jedan i drugi,mogu kupit šta žele.
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la borro » 17. 09. 2008. (06:15)

HE, HE Lupis! Strašan si! Baš čovjeku uljepšaš dan! Sami hvalospjevi, ako se ikad daj bože sretnemo plaćam cugu, a klopu pripremam sam! Ima li taj brod uopće mane? Mreže me zaista ne zanimaju za sada, ali nikad ne znaš što život ponudi, no ne vidim se u tome. Panula me najviše veseli! Ma veseli me i kad lovim sitniš na ruku, veseli me more i brodovi općenito...
Ovaj moj se isto čini u besprijekornom stanju, a motor je još i najbolje od svega (bar bi trebao biti), jedino je jedna maala pukotinica na lijevom boku kod ove gume što ide ukrug, ali ne doima se ništa strašno niti tragišno, srediti ću to. Valjda mu se netko zabio u bok. Ma ništa!

Unije, pa nije bilo tako strašno opisati što je puretić, mi u karlovcu ne dižemo mreže, a na moru sam 30 god, međutim tamo gdje ja ljetujem nisam nikad čuo da to tako zovu, zapravo tamo samo jedan ribar i ima puretić na brodu. no nema veze, nisam htio gledati na netu, nego pitati jer volim komunicirati s ljudima. Hvala kakogod!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la unije » 17. 09. 2008. (06:30)

borro ti i taj ribar možete to zvati i traktor ali se to zove puretić i to ne možeš promijeniti :D šala mala. pogledaj na wikipediji ili otvori novu temu pod ribolovna oprema pa možemo detalje. ovdje je tema ovaj zampieri. za Lupisa ti nisam siguran da li je govorio o m700 ili o zampieriu. provjeri :lol: :lol:
pozdrav ! :D
unije
Korisnik baniran

PostPostao/la borro » 17. 09. 2008. (13:08)

I opet ja planiram ovaj vikend na put, ali vidjeti ćemo, opet najavljuju neku buru i slično neugodno vrijeme za plovidbu, ali sad bar donekle znam mogućnosti ovog broda pa više ne strepim, ako bude bilo što umjereno i more 2-3 idem sigurno!
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 17. 09. 2008. (13:19)

Čekaj malo,da te ne budem ja nosio na savjesti!
Trojka ne bi trebala predstavljat nemoguću misiju,ali to ovisi o tebi koliko znaš upravljat brodom a i o motoru!
Jer znaš što se kaže...:"dok makina dela...."

Motor i tvoja prosudba vlastitih mogućnosti je najvažnija!

Reci koje boje je kabina,da li je čisto bijela ili "slonova kost"!
Ja sam našao negdje po oglasima prije pola godine,možda malo više jedan Z u Istri,Poreč ili Rovinj,taj je bio tamnoplavi i nadgrađe slonova kost,a vlasnik je isto bio kontinentalac ZG ili KA,a motor mislim Volvo ili manji Yanmar,ne sjećam se više!
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la mrak » 17. 09. 2008. (13:32)

I ča se tiče prošle subote neznam do kud si bil vani ali priko senjskih vrat popodne poslije 4 ne bi baš lako prošal. Refuli su bili do 40 uzli .Jedno je šotovento a drugo su vrata. :)
more je veliko jer ne podcjenjuje ni najmanju rijeku
muškarac bez trbuha je kao nebo bez zvjezda
mrak
Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Meteor 8 Lombardini

PostPostao/la borro » 18. 09. 2008. (06:05)

Evo ucrtao sam na kartu kamo sam plovio prošlu subotu. Trup broda je tamno plavi a kabina je (ja bi rekao ) čisto bijela, nije slonova kost. Kad sam zvao u subotu ujutro lučku kapetaniju Senj rekli su mi kad sam im opisao brod da nema problema proći kroz Senjska vrata, ali nisam htio ništa riskirati, biti će i ljepših dana, nije da sam nesiguran ili neiskusan, imam barku 30 godina i dobro poznajem situaciju, osobito oko starigrad-Paklenice i onog dijela tamo. Tako da mi niti bura nije strana, niti jaki maestrali pa ni jugo. Znam, ne može se to baš uspoređivati sa boljim brodom, ali ne mogu vam opisati kako sam se sigurno osjećao na ovom. A ugrađen je naknadno (prijašnji vlasnik) Volvo penta 2 cil. mislim da je model MD2002, i kaže da je motor nov, a inaće tako i djeluje, ne troši ni kap ulja, ne dimi i radi k'o sat!
More je bilo i u nedelju 2-3 ali išlo je to bez problema. Inaće bi se Kraj Senja držao bliže obali.
Lupis, možeš kako doći do tog gospodina koji ima Z. možda ima kakve papire od broda ili nešto, interesira me sve što se može sakupiti ili pročitati. na netu nisam našao apsolutno ništa.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

PostPostao/la legi » 18. 09. 2008. (18:33)

znam taj brod i tog ribara,što moj lupis govori je istina,brod je za tuć more samo takav,koliko puta smo,po buri i tramuntani pičili po kanalu,čas vidiš barku a čas je ne vidiš,ma brod ti je dobar samo za moj ukus malo grd,nemoj se ljutit :D .....samo ovaj ribar ima jači motor,skoro da glisira......
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

Sljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.