Meni se osobno čini jako uspjela prerada staroga Marušićeva pa Jugoplastikina pa Damorova Gradca 5,80 . 1983. sam je novu kupio i uredio . Prvo s Albinom 5 KS , pa onda s DMB 9 KS . Akvatorij od Molunta preko Elafita , Mljeta , Pelješca , Korčule , Brne , Prižbe i do Lastova s njom po nekoliko puta . I uvijek mi je linija ove pasare nekako bila oku ugodna . Krma je sada potpuno promijenjena i više sliči u krmi na M600 , što je sigurno dobro za stabilitet . Razma je podignuta za nekih cca 10 cm , koliko se na slikama može vidit. Samim tim bi i visina u kabini bila veća , što je opet dobro . Nadkabina mi se sviđa , jedino evo čisto subjektivno , možda je trebala bit pomaknuta malo više naprijed . Zapravo možda bi bilo zgodno da je kabina imalo kraća ( cca 0,30) , samim tim i nadkabina za toliko naprijed , dobilo bi se više mjesta u kokpitu . . za tih 30-tak cm se mogla kabina pomaknut , a da unutra opet ima saaaasvim dovoljna dužina za ležaje . Kabina ima ljepše , više ukošene linije nego prije , a i nadkabina jednako . "brkovi" i platforma sa manjim poravnanjem dna , će na ovu barku sjest ko budali šamar . Mogla bi ona podnijet i jači motor . 50-tak KS i 20 NM garantirano

. Živi bili pa vidili

.
Sve u svemu , meni jako zanimljiva barka , samo da i cijena ostane pristojna . Arta je već na prodaju , a najprije bi je ova mogla zamijenit