Danas sam kupio navedenu pasaru.
Dužina 4,95
Širina 1,90
Deplasmanski trup. Vrlo dubok kokpit s visokim valobranima na sve tri strane. To mi je čak malo problem, jer nemam namjeru upravljati volanom i sajlom, nego na ruke...
Prvi su dojmovi jako dobri. Iako je koncept i veličina kao istranka, doima se znatno većom. Ležaj u provi je dug 230 cm. To ću skratiti na 180. Mi smo mali ha ha
Na taj će mi način ostati po pola metra nečega u kabini s lijeve i desne strane. Ormar... dio kuhinje... hladnjak... bilo što. Kao u dalmatinki koja je ipak jedan broj veća.
Kokpit ima klupe cijelom dužinom. No, ja ću to malo preraditi, tako da uz pregradu kabine prvih 60 cm na jednoj i na drugoj strani bude kuhinjica. Barka će služiti za kraće đite (4-5 dana) dvije osobe. Iznad kokpita planiram napraviti tvrdi krov na kojem će biti solarni paneli. Tende na sve četiri strane kojima će se cijeli kokpit moći zatvoriti. I kemijski WC. Preko dana će biti u kabini između kreveta, a preko noći u kokpitu. Nemam još ideju kamo smjestiti sunčalište. Ako ga planiram na tom tvrdom krovu iznad kokpita, ne znam kamo ću sa solarima. Koliko mi solara i kojih dimenzija treba da bi mali (što manji) kompresorski hladnjak radio bez brige?