Postao/la peroLA » 28. 06. 2023. (15:13)
ne griješiš, generalni stav je takav, plus priče distributera honde, suzukija, tipa da unutarnji su skupi i smrde... jednostavno je tako, bez obzira što takva plovila ne postoje... osim ugradnje brodskog motora nitko me neće uvjerit da je održavanje unutarnjeg skuplje, sve ostalo je skuplje i nikako kompliciranije.... isto tako meni kutija motora ne smeta, a smeta mi da je zauzeta 1/3, krme... ja jesam dakle ljubitelj unutarnjih... ali eto do sad sam vidio na jednom jedriličarskom videu kako yamaha 9.9 gura katamaran na oceanu, isto tako nedavno sam sa hondom 8 prebacio jedrilicu od 9m od Medulina do Raškog Zaljeva... od plovit se udaljavamo da, i nedavno smo spomenuli u temi krstarenja, loše prognoze manjak godišnjeg odmora itd, što dodatno otežava plovit sporo...ali moguće je svakako.... bilo tražiti priliku u svim oglasnicima i dobro odabrati, ili napraviti projekt kao Rexi, i maštat kao Ivek... nekako je moguće... spomenu sam da je lani prijatelj kupio iz rente Adriu 590 od metalplasta i stavio novi motor honda 20 i zadovoljan je, plovi po kvarneru
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj