ja kao amater cu reci da je puno ugodnije raditi sa epoxijem ukoliko ne zahebes omjer. Ako zahebes omjer onda ces sastrugat sto se nije stvrdnulo i radit opet.
Ukoliko novac nije problem, rekao bi bez dileme epoxy.
Međutim poly oprasta greske.
Radim upravo to sto ti planiras. I dno mi je puno rupica nakon pjeskarenja. Pisem u temi Limun primorka pa baci oko jer stavljam fotke pa ces imat ideju sto ocekivati.
Ukratko, ostecenja veca saniram polyem. Rupice budem light primer da u manje uđe jer je rijeđi. Nakon toga high protect jer je gusti pa ce vecinu toga pokriti. Zatim kitanje epoxy fillerom pa opet light primer i underwater primer.
Sa epoxijem sam radio spoj trupa i palube nakon micanja bokostitnika. Izabrao sam epoxy iz dva razloga - da ga isprobam te zato sto je jaci i cvrsci od poliestera, a to je mjesto na kojemu zelim dodatnu cvrstocu.
Cak je ideja bila da premazem podvodni dio sa njime ali sam odustao jer koga sam god pitao nisam cuo niti jedan DA.
Iako nekako zvuci logicno ono podvodno - otpodno na vlagu. al ok.
Kasnije u radu sam shvatio da je lakse kasnije krpanje, dogradnje, saniranje sa poliesterom. znas ono rupice, rupe, nesto..Poliester se brze zamuti, odradi, pristupacniji je, jednostavniji je. Kit od poliestera je kajgana za napraviti a od epoxija špagete bolonjeze.
Hocu reci, sve ok, samo ti duze treba, pipljivo je, dozatori, mjerice itd.
Evo rubove (14-15m) sam kitao 4x i sad idem jos jednom i mislim da sam gotov. Sa poliesterom bi to bilo puno brze. Kombinacije su zeznute jer ubuduce nesmijem na ovo koristiti poly jer ce otpast.
Sa druge strane kit od epoxy-a je odlican, a od westa epoxy je fantastican.Kvaliteta svakako na strani epoxy-a, uz dodatnu cvrstocu. Kolicina koja se koristi je skoro duplo manja, aj 1/3 da budemo tocniji u odnosu na poliester prilikom koristenja vune, rowinga.
Cijena... Potrosio oko 30l poliestera i 5l epoxija (jos ostalo 5l). Cijenom je to tu negdje u ovom odnosu