cao ekipa,
evo da ne mislite da spavam.. malo sam se odmorio od svega, a i posao (pravi) mi je malo bio naporan pa me nije bilo niti na forumu.
prije nego sto pohvatam sve sto sam napravio i odradio i natipkam, imam jedno brzinsko pitanje... zapravo trebam savijet.
radi se o ispustu tj samopraznjenju.
dakle, promjenio sam ventile. uzeo sam mesing, iako je alternativa bila plasticni kojeg isto imam, ali bit ce uzemljenje preko tog ventila pa je ipak stavljen metal (svi metali idu na uzemljenje).
- izvadio stari,
- stavio novi, stavio dosta silikona 292i tako da mi je gore izbio oko ventila, a dolje je trebalo jos vise jer je izbio po cijevi ali ne bas previse po onim rubovima koji se priljube na oplatu.
Zato sto je odvod probusen taman na rebro pa treba ekstra popuniti.
- sa gornje strane je plastika bila izgrebana i u neredu od vađenja staroga, pa sam oko ventila nalio plastiku i par slojeva vune (nakon sto je stegnuo sika).
- silikonirao sam sa sikafex 291i gornju stranu rubove, te dolje podvodni dio, ono sto sam spomenuo da treba popuniti.
to je bilo prije par mjeseci. nedavno kako sam krenuo opet sa radovima, vidio sam da se sika 291i nije stegnuo gore ali niti dolje, te krenuo to sve demontirati.. planirajuci staviti bostika ovaj puta.
e da, moš mislit.
plastika je to stegla da ne ide van, iako sam odvidao sve.
prilikom pokusaja demontaze vidim da je ovaj 292i stegnuo, dakle on je ok. radilo se o ovom povrsinskom koji nije odradio svoje.
Sto da radim? dali da to sve dobro silikoniram i to je to, ili cu opet morat pilat...