Molim za pomoc oko duzine sajli. Imam istranku i motor Honda 8ks 4t 2013god. Koja bi bila trebala da bude duzina sajli za gas i menjac , a koja sajle upravljaca. Hvala unapred
Ja sam kupovao sajle u trgovini nautičke opreme Wasi. Tamo su imali sheme za procjenu duljine sajli za daljinsko upravljanje. Ako ne uspiješ, javi mi, pa ću ja pokušati izmjeriti na mom motoru. Imam komande negdje u garaži, ali teško mi je doći do njih da izmjerim. Najkasnije do nedjelje ću saznati.
Sajle gasa i mjenjača su duge 3 do 3,5 m. One izlaze iz krmenog spremnika kroz rupu 3 cm koja je na sredini kade ispod motora, a od gornjeg ruba 10 cm. Višak sajli se smjesti u krmeni spremnik (saviju se). Tako se i sajla kormila, prije izlaska kroz kuglasti ležaj savine u krug. Pogledaj kako su to napravili drugi, pa se snađi. Sajle moraju biti duže nego što ti se u prvi mah čini. Kroz rupu za sajle gasa i mjenjača, možeš poslije provući i cijev spremnika za gorivo. Kolo kormila mi je smješteno na desnoj strani kabine, a odmah desno i jednoručni mjenjač.
Milanp je napisao/la:Problem je sto ne znam koliko te sajle smeju da se savijaju.
Mora bit dosta lufta, ne smiju se lomit. Rađe radi veći luk. Stavi u jednu manžetu sajlu timuna, a u posebnu sajle s komandi da mekše idu. Ako imaš mogućnosti i crivo goriva stavi zasebno.
Pitagorin poučak: 24 riječi
Molitva Oče naš: 66 riječi
Arhimedov poučak: 67 riječi
10 zapovijedi: 179 riječi
Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi
Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi
Imam dve rupe kod kadice sa desne strane taman za dve manzete. A videcu da napravim i trecu na sredi i kadice za crevo od goriva. Onda bi to trebalo da je dobro.
Sajle od gasa i mjenjača, moraju izlaziti na sredini kadice, a višak ostati smotan u bunkeru ispod kadice, da se prilagođavaju prilikom zakretanja motora. Uz njih može prolaziti cijev goriva do motora. Tako je to kod mene već 40 godina.
neces znat dok ne probas, ali da te umirim , hoce bit ce ti dosta, meni na fisheru od 5m je sajla od 14ft, s tim da je meni volan i komande na ljevoj strani a sajla ide po desnoj jer sajle ulaze u motor po desnoj strani. imat ces i viska pa ces ljepo napraviti velike lukove da se sajla sto manje lomi, pa ce ti volan i komande ic mekano