Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
josme je napisao/la:Pitanje..Koliko je taj spojler jak..dali će izdržati VB motor od 20 ks..tu su i vibracije koje se prenose na spojeve,moguća pucanja spojlera.Dakle sve to treba najprije preispitati a potom(eventualno) pojačati spojeve i strukturu spojlera.mjenjanje kablova za upravljanje,nabavka motora a imaš i za nabaviti repariranih torpeda (18/24,jačih od tvojeg) za "male pare"i ne treba puno preinaka a polovni (a i novi)VB motori su ti cijenom u tom rangu..dakle nema puno razlike u cijeni..dobro razmisli i stavi sve na papir...sretno..
peroLA je napisao/la:ili popravi ovaj ili kupi neki nov/noviji unutarnji motor, ili pokušaj prodat, pa kupi gotovu stvar sa vanjskim ili unutarnjim... mislim da ako bi vanjski je puno bolje imat na mjestu kamo je namjenjeno...
bananko28 je napisao/la:Novi 20 vanjski. Polovni torpedo je sizifov posa. Nagradi sebe i postuj se, jedan je zivot
fizio88 je napisao/la:Spojler je dovoljno jak. 3 odrasla covjeka stoje na njemu bez problema.svaki 100 kg. Testirano. Ali svejedno bi ga pojacao sa strane jer sam imao u planu produljiti rebra i radi estetike vec. Cvrstoca nece bit problem jer bi isao motor oko 50 kg. Neda mi se stavljati torpedo 18/24 od 200 kg jer su trenutna propela i osovinski vod sa osovinom neiskoristivi. Potroseni su jer su vec preko 30 god na barci. Ja bi najvise volio unutarnji motor jer ne narusava vanjski izgled ali onaj kakav ja zelim mi je trenutno nedostizan. Lombardini focs 1003. Hvala na savjetu
lupis je napisao/la:Ja ne znam jel itko ovdje plovio u plastičnoj barci od 6 m sa 9 ks Torpedom?
Nema te izolacije.Ne postoji.A o vibracijama neću ni govorit.
Kad iz onog kokpita izbaci to tandrkalo preporodit će se.
Osim toga spojler ima potencijala da se sa vanbrodskim dobije 50% na brzini.
Koliko će to pak na kraju koštat to ne znam.
Bananko
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.