Galeb

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Galeb

PostPostao/la som » 07. 12. 2010. (18:02)

Crna.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Trogiranin » 07. 12. 2010. (18:53)

Ma bilo mi dosadno, a nisam tija nabijat broj postova u temi Dosada kao veliki broj članova ovog propuvalog foruma odkad je otišao Lupis ... ("LUPIS VRAAAATTTIIIIIIIIIIIIIIII SEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!") ... pa sam se zabavija sređujući nekoliko stotina slijai i naletija na ovu sa rupom . Naime toliko je debela plastika na galebu na krmi di sam montira nosač za štape. Minimalno osam slojeva ( cca 14 mm ) , ispod drvo 22 mm i onda još cca 3 sloja .
Nemojte se brinuti da će se galeb raspasti !

slika
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la tg-boy » 07. 12. 2010. (20:43)

je je krma je debela i deblja - a za trup ti nacrtaju di da ga probiješ jer ako faliješ par cm onda ga kacavidon probijaš bez problema..... :twisted: :twisted: sonder ti vata kroz trup kada je u more direktno provučen, a kad dižeš brod na dizalicu prvo uzdužno staviš dvi tri grede, pa par puntižela pa tek onda zapašeš kajišen da se digne inače se cili brod ka kulen obisi na kajišu i sredinu digneš metar a krma i prova još u moru :twisted: :twisted: --- eto ubijan i ja vrime.... živija trogiranine
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la Trogiranin » 07. 12. 2010. (20:45)

Vidin,... vidin,... pustilo i tebe "sa platforme" !!! :wave:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la Makina » 08. 12. 2010. (14:51)

Zanima me savjet starih galebasa kakvo stanje plastike mogu ocekivati na galebu 88 godiste. Naime nudi mi se na prodaju. Kakva su iskustva sa osmozom na starijim godistima. U nedelju idem pogledati brod pa me zanima na sto obratiti paznju. Brod je u moru, motor perkins 2 cilindra, neznam jel original ili IMR,po rijecima vlasnika u ne bas sjajnom stanju. Koje je vase misljenje o realnoj vrijednosti broda?
Makina
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Marušić 21

PostPostao/la Mali Dabar » 09. 12. 2010. (10:47)

Makina je napisao/la:Zanima me savjet starih galebasa kakvo stanje plastike mogu ocekivati na galebu 88 godiste. Naime nudi mi se na prodaju. Kakva su iskustva sa osmozom na starijim godistima. U nedelju idem pogledati brod pa me zanima na sto obratiti paznju. Brod je u moru, motor perkins 2 cilindra, neznam jel original ili IMR,po rijecima vlasnika u ne bas sjajnom stanju. Koje je vase misljenje o realnoj vrijednosti broda?

Velikim djelom plastika i sve ostalo ovisi o tome kako je gazda odrzavao brod,kakva je bila zaštita........

Ovo Perkins 2 cilindra barem to godište ne postoji,da nije Torpedo,obicno su to ugrađivalo u te Galebove.
Ima i IMR,ali to su 3 cilindra i razlika više od 10 ks,vidi što je pa javi.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la zore70 » 09. 12. 2010. (22:32)

Perkins 2 cilindra ne postoji ni u kakvoj kombinaciji osim onoj JC kineza pa prikršteno u brend koji paše prodavaču ;)
Ako je taj u brodu,onda računaj da brod nema motor....
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la mihatdm » 17. 12. 2010. (22:08)

evo odlučio sam naručiti novu ogradu na galebu koja se proteže od špiruna do kraja kabine pa me interesira koje debljine rukohvata da stavim čuo sam različite savijete ali mislim da bi deblja 30mm ljepo izgledala gledao sam par slika ovdije ali mi je teško ocijeniti debljinu
Hvala na savijetu
mihatdm
New Entry

PostPostao/la teranavis » 17. 12. 2010. (23:17)

mihatdm je napisao/la:evo odlučio sam naručiti novu ogradu na galebu koja se proteže od špiruna do kraja kabine pa me interesira koje debljine rukohvata da stavim čuo sam različite savijete ali mislim da bi deblja 30mm ljepo izgledala gledao sam par slika ovdije ali mi je teško ocijeniti debljinu
Hvala na savijetu

razmisli dali ici sve do krmenog djela kabine ili ne ....to je dvosjekli mač estetike i funkcije ;)
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la Ogius » 18. 12. 2010. (02:09)

mihatdm je napisao/la:evo odlučio sam naručiti novu ogradu na galebu koja se proteže od špiruna do kraja kabine pa me interesira koje debljine rukohvata da stavim čuo sam različite savijete ali mislim da bi deblja 30mm ljepo izgledala gledao sam par slika ovdije ali mi je teško ocijeniti debljinu
Hvala na savijetu

Moj savjet je barem 30mm ili više, jer su me uvjerili, da je 28mm koji su mi sada na brodu premalo, nekak uglavnom estetski je ljepše, a što se funkcionalnosti , nekak si sigurnii kad se pajete na ogradu morai vezati.....
Taxi boat Ogius (Vodice, Srima...)
Ogius
New Entry

Tip plovila: super galeb

PostPostao/la skanap » 18. 12. 2010. (22:31)

ja na galebovima radim stupe i gornju cijev fi 30,a donju 25mm i sve 2mm debela stjenka
ko neplati kurbu plati likara...:)
>INOX NAUTIKA<
skanap
Member

Tip plovila: guc 7,15 sa kabinom volvo md21a 75 ks

PostPostao/la žbirac » 19. 12. 2010. (18:16)

skanap je napisao/la:ja na galebovima radim stupe i gornju cijev fi 30,a donju 25mm i sve 2mm debela stjenka

u potpunosti se slažem :thumbup:
Jedini način da se izbjegnu greške je steći iskustvo. Jedini način da se stekne iskusvo
je praviti greške.
žbirac
Senior Member

Tip plovila: plasticna pasara

PostPostao/la Jenny » 28. 12. 2010. (22:27)

u mene su na galebu svi rukohvati i ograda fi 25 2mm debljine i mislim da je to dovoljno šta se tiće čvrstoče i funkcije koju obavljaju, u estetiku neću ulazit jer ukusi su različiti
Jenny
Senior Member

Tip plovila: super galeb 6,75

PostPostao/la Bat » 29. 12. 2010. (16:26)

Evo i ja sam se rijesija drvenog broda,zao mi ga je ali nisam doma pola godine i bilo mi je tesko to sve odrzavati i pituravati.
Imam priliku kupiti galeb ribaricu kompletno opremljenu 6,75 prvi put registriranu 2002 god sa motorom orginal perkins 65Ks.Motor ima 1000 sati i godine je 2000.Brod je kompletno sređen sa svom opremom,dva tanka od inoksa nafte po 60lit i vode od 100l,GPS,sonder i auto pilot,wc, ograda spjler i sve moguce je na brodu.Tip trazi 27000 eurica.Reci te mi vasa miseljenja i iskustva.Meni se ti gabariti broda dopadaju i mislim da mi netreba nista vise.Ne da mi netreba nego ni ne zelim jer onda samo postanem rob tog broda.Dok drugi love i gustaju ja samo radim na njemu.Ima sam neke ponude i drugih modela,ali sam odusta jer ne zelim kupovati motor iz auta.Zelim bas brod sa orginalnim brotskim motorom.
Eto volija bi cuti malo savjete vlasnika galeba.Svaka ric ce mi dobro doci.
Pozdrav svima i blagosovljen Božić...
Malešan brod a i sto gre,kad se na idi on se raširi pari ka tanker od miljun tona i more mu puvat nosač aviona...
Bat
Member

Tip plovila: Nautika 650 K

PostPostao/la bronzin » 29. 12. 2010. (16:40)

Bat ja ti nisam vlasnik galeba ali podosta pratim oglase i mogu ti reci da je to korektna cijena, pogotovo šta će ga vlasnik pretpostavljam dati za 25 jer je 27 stavija da ima lufta. Naravno preduvjet je da sve fercera a pogotovo motor.
Sve najbolje i tebi
"ko se mača laća...la kukaraća
slika
bronzin
Senior Member

Tip plovila: Adria 500

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.