NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la DJT » 06. 01. 2012. (19:32)

Kapo je sve napisa, idalni brod bi kosta suvo zlato ... a stakvim bi mogli i priko oceana :) mozda je ovaj dobar:

http://cimpanza.slike.com/gadget/uss-in ... U.facebook

:mrgreen:
DJT
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: bez plovila ... zasad

PostPostao/la DJT » 06. 01. 2012. (19:33)

Sigurno se ljulja manje od Naval 19, a i cila ekipa s foruma bi mogla na nogomet .... :mrgreen: : Laughing4:
DJT
New Entry

Tip plovila: bez plovila ... zasad

PostPostao/la nostromo » 07. 01. 2012. (01:47)

tomsic davor je napisao/la:
nostromo je napisao/la:
Rafter je napisao/la:Kobilica je 2/3 duzine a zadnju 1/3 je ploca iliti bez kobilice...
Sigurno da je bocni val neugodan pogotovo na navalu i tu ga nitko ne hvali jer je tesko ocekivati da ce stajati kao sika pogotovo na bocnom valu...
Ako se ne varam negdje sam i napisao da ako je more preko 3 ostanite s njim doma jer to nije plovilo za more preko 3... a sto se tice plovidbe tu nebi objasnjavao kako se ide na val pogotovo ako je jace more..mozda je trebalo malo korigirati kurs tako da se izbjegne bocni val :wave:

Zato san i uzeja Elana t401 :D

Da...ali probaj sa elanom ici 15 milja uvece kad se vracas sa liganja...recimo u januaru....
Vjerovatno bi osto u sjedecem polozaju do kuce... :)

Kupin kacigu u kineza, dobro se obučen i vozi.
Isto mi je ima elana ili navala kad su oba vergulasta i rađena za bonacu...
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la domorodic » 09. 01. 2012. (21:43)

za vidit je lip .jeli iko stavio u njega unutarnji 20-tak konja?

more 3 hm sa šešulom bez uvrede mislim na veličinu broda prava avantura.
domorodic
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: dalmatinka

PostPostao/la miki » 11. 01. 2012. (20:53)

nostromo je napisao/la:
tomsic davor je napisao/la:
nostromo je napisao/la:
Rafter je napisao/la:Kobilica je 2/3 duzine a zadnju 1/3 je ploca iliti bez kobilice...
Sigurno da je bocni val neugodan pogotovo na navalu i tu ga nitko ne hvali jer je tesko ocekivati da ce stajati kao sika pogotovo na bocnom valu...
Ako se ne varam negdje sam i napisao da ako je more preko 3 ostanite s njim doma jer to nije plovilo za more preko 3... a sto se tice plovidbe tu nebi objasnjavao kako se ide na val pogotovo ako je jace more..mozda je trebalo malo korigirati kurs tako da se izbjegne bocni val :wave:

Zato san i uzeja Elana t401 :D

Da...ali probaj sa elanom ici 15 milja uvece kad se vracas sa liganja...recimo u januaru....
Vjerovatno bi osto u sjedecem polozaju do kuce... :)

Kupin kacigu u kineza, dobro se obučen i vozi.
Isto mi je ima elana ili navala kad su oba vergulasta i rađena za bonacu...

A jesi o ovako nečemu razmišlja

slika

Uploaded with ImageShack.us
miki
Djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Karnic 210

PostPostao/la nostromo » 12. 01. 2012. (08:59)

Ma to brate stavit na elana pa niz maeštra ka špinaker, dok u normalnin uvjetima ne bi ni izglisira :lol:
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la buto1 » 14. 01. 2012. (10:30)

Prije par dana sam se prijavio na vaš (sada i moj) forum i bez daha pročitao sve o ovoj temi, jer smo u obitelji odlučili, da kupimo ovaj brod. Vaše mišljenje mi je puno pomoglo kod biranja opreme i kod biranja motora, jer sam odlučio staviti hondu 50.

Jučer smo sa suprugom sa vrlo prijaznim vlasnicima dogovorili opremu a idući tjedan će mo sklopiti ugovor, tako da bi bio Naval u moru krajem četvrtog mjeseca.

Vidim da je tema malo zaspala, jer ste već sve ispričali ali zamolio bih vas, da me upozorite, da li bi vi sad kad ste već prošli jednu sezonu, nešto promijenili (stavili još nešto, nešto oduzeli ili možda nešto promijenili). Naime sada se može još sve dogovoriti.

Znam šta ćete me pitati, koliko košta brod. Pa kako je Rafter rekao, svaki se posebno dogovara ali sigurno je pod crtom za nekih 20.000 k skuplja nego na sajmu u Rijeci.

Oni još nisu pravili tende kao što je Rafter pokazao na jednoj slici na nekom drugom brodu ali se dogovaramo, da bi za nas nešto tako napravili (sa konstukcijom sve zatvoreno i skida se svaka stranica posebno). Rafter, da li je tebi već uspijelo izraditi ovakvu tendu.

Hvala svima u naprijed na vašim savjetima.

Lijep pozdrav, Buto
buto1
New Entry

Tip plovila: Naval 19

PostPostao/la stipe76 » 14. 01. 2012. (12:41)

Buto, čestitke!!! Dobro došao u klub Naval19 :clap: :clap: :clap:
stipe76
Member

PostPostao/la Rafter » 14. 01. 2012. (14:15)

buto1 je napisao/la:Prije par dana sam se prijavio na vaš (sada i moj) forum i bez daha pročitao sve o ovoj temi, jer smo u obitelji odlučili, da kupimo ovaj brod. Vaše mišljenje mi je puno pomoglo kod biranja opreme i kod biranja motora, jer sam odlučio staviti hondu 50.

Jučer smo sa suprugom sa vrlo prijaznim vlasnicima dogovorili opremu a idući tjedan će mo sklopiti ugovor, tako da bi bio Naval u moru krajem četvrtog mjeseca.

Vidim da je tema malo zaspala, jer ste već sve ispričali ali zamolio bih vas, da me upozorite, da li bi vi sad kad ste već prošli jednu sezonu, nešto promijenili (stavili još nešto, nešto oduzeli ili možda nešto promijenili). Naime sada se može još sve dogovoriti.

Znam šta ćete me pitati, koliko košta brod. Pa kako je Rafter rekao, svaki se posebno dogovara ali sigurno je pod crtom za nekih 20.000 k skuplja nego na sajmu u Rijeci.

Oni još nisu pravili tende kao što je Rafter pokazao na jednoj slici na nekom drugom brodu ali se dogovaramo, da bi za nas nešto tako napravili (sa konstukcijom sve zatvoreno i skida se svaka stranica posebno). Rafter, da li je tebi već uspijelo izraditi ovakvu tendu.

Hvala svima u naprijed na vašim savjetima.

Lijep pozdrav, Buto

Buto cestutke na odluci :clap:
Jos cekam sjenilo za plexi i zastitu motora...pa sam dao mjeriti za tendu koja ce zatvoriti sve...
Sto bi mjenjao...najvjerovatnije bi stavio prozirni plexi jer je po noci malo slabija vidljivost...ostalo mi je za sada sve dobro :thumbup:
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la veliki amater » 14. 01. 2012. (17:40)

Čestitke na novom Navalu.Ako su to riješili, ja bih bočne prozore na nadkabini i prozirni plexi svakako. :thumbup:
Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.
veliki amater
Member

Tip plovila: NAVAL 19 / HONDA 50

PostPostao/la buto1 » 14. 01. 2012. (21:39)

Hvala na čestitkama. :D

Izgleda da ste jih več upozorili :idea: jer više ne stavljaju tamno staklo u nadkabini, a na žalost još nema opcije za otvaranje. :(

Još jedno pitanje. Nisam htio staviti krovni prozor u kabini jer imam slabih izkustava sa puštanjem vode posle nekoliko godina. A opet, i oni prave rupu kasnije tako da bi mogao i sam to napravit. Zamolio sam jih da mi stave veće bočne prozore pa se nadam da če bit dovoljno zraka da ne bude u kabini vruče i dovoljno svetla. Kako je kod vas kad su otvoreni samo bočni prozori?
buto1
New Entry

PostPostao/la stipe76 » 15. 01. 2012. (08:06)

@Buto: ja nemam krovni prozor i uopće mi ne fali. mislio sam ga ugraditi naknadno, ali neću. Krovni je dobar u vožnji, jer kad ga digneš zrak ventilira kroz kabinu...ali nije neophodan...ima dovoljno zraka i ovako
stipe76
Member

PostPostao/la veliki amater » 15. 01. 2012. (12:32)

Ja imam krovni prozor sa kojim, za sada, nemam nikakvih problema. Kad se otvore sva tri pozora u roku par minuta u kabini je jako ugodno i po najačem suncu. Jedino bi trebalo stavit neku koltrinu na krovni prozor zbog sunca koje unutra zna udarat u glavu, ali mislim da su i dva bočna dovoljna. :geek:
Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš.
veliki amater
Member

Tip plovila: NAVAL 19 / HONDA 50

PostPostao/la tomsic davor » 16. 01. 2012. (22:08)

Tamni plexi meni ne pravi nikakav problem po noci ...samo mora biti cist naravno...a po danu lijepo stiti od sunca...
Prozori bilo koji osim bocnih na nadkabini mislim da su ne potrebni...
...ja nemam ni jedan prozor na navalu i nisam primjetio da mi uopste trebaju...ali opet stvar ukusa
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la massa.st » 17. 01. 2012. (17:58)

da ih stavis promjenio bi misljenje, pogotovo ljeti....... :D
massa.st
Old Senior Member

Tip plovila: Leidi 600/Suzuki 150

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.