NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: NAVAL 19 mišljenja, kritike, pohvale...

PostPostao/la DJT » 04. 01. 2012. (17:51)

Pa za ici na more priko 3 nijedan brod nije bas super ugodan NA takvo se more ide jedino ako se mora. A sad kako netko kormilari na valovima to je druga priča ....
Kad (i ako ) probam brod , znat cu vise ...
DJT
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: bez plovila ... zasad

PostPostao/la zorica » 04. 01. 2012. (23:07)

More 3... Je to lako napisat, samo cetri slova i jedan broj, a po trici na moru ni pasa. Sorry za OT
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la Rafter » 05. 01. 2012. (08:45)

Pa nije OT...upravo se o tome i radi...na takvo more rijetki izlaze...a ako te i uhvati puno je bezbolnije se skloniti i malo sacekati ...a ako nema zaklona onda strpljivo i pomalo do zaklona... kroz ovu godinu me par puta s navalom ulovilo jace more i sve se odradilo bez problema...usporis na 5-7cv puno radis s gasom i timunom i stignes citav i sa citavim brodom
Rafter
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

PostPostao/la stipe76 » 05. 01. 2012. (08:51)

@Rafter: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
stipe76
Member

Tip plovila: Naval 19

PostPostao/la DJT » 05. 01. 2012. (09:59)

Bravo oba !!! Taman san nesto slicno tija napisati ... Nije lako odabrati, a kad bi se ovako gledalo svaki brod bi ima manu. Triba izvuc najbolje od onog sta imas i prilagoditi se. Stanje mora 3:
3 umjereno valovito 0.5-1.25m veći valovi; mjestimice bjeline na valnim bregovima; more stvara isprekidano šuštanje.

Pa nije bas da mi se valja na 1.25 i više .....
DJT
New Entry

PostPostao/la stipe76 » 05. 01. 2012. (10:18)

Osobno ne idem na more kada su takovi vali, a da iman i duplo veću barku ne bi išao. Na more se idem odmoriti, a ne umoriti,ali ušti su gušti ;)
stipe76
Member

Tip plovila: Naval 19

PostPostao/la tomsic davor » 05. 01. 2012. (12:11)

Kod nas se obicno trazi brod da ima duzine a moze i sirine...da nije vergolast i da je cvrst....da motor nije prevelik i ne kosta puno...
I naravno da trosi vrlo malo....da ima kabinu za prespavat a moze i nadkabina...a sve to da kosta takodje sto je manje moguce...
Ali nararvo to jos nisu izmislili...a vjerovatno i nece nikad...
Ja sam na moru cjele godine...nekad i po buri i jugu...i naval mi odradjuje poso bez problema...
Kad je malo vece more vozim 9 10 cvorova bez problema....
Sto se mene tice volio bih samo da mi je unutrasnji motor....samo zbog toga da imam spoljer koji ce cjeli biti cist...
Ali opet unutrasnji od 50 60 ks je jos barem 3 4 hiljade eura skuplji...tako da sve ima svoje...za ove pare po meni kod nas nema bolja barka...
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la DJT » 05. 01. 2012. (13:59)

ta zadnja recenica je bitna, omjer uloženo dobiveno , i naravno svak prema svojim potrebama ... Meni bi bilo dovoljno
DJT
New Entry

PostPostao/la Kapo » 05. 01. 2012. (15:31)

Evo,tema me malo zaintrigala,plovilo isto tako pa sam uzeo slobodno popodne i procitao sve od pocetka do kraja pa da stavim svoje misljenje :
- ko sto kazu kolege,omjer U/D je odlican a za danasnje uvjete to je cesto i odlucujuci faktor kod kupovine
- cijena motora i potrosnja nece sadasnje i buduce vlasnike bacati u ocaj,0.7-0.8 l/milji je OK pa ce i to vjerovatno biti jedan od odlucujucih faktora prilikom kupovine
- komfor : neki spominju pitanja kako je sa 5 osoba na brodu? (!!!) U toj duzini/sirini skuceno i guzva u svakom slucaju ali ako misle vozit turiste svakako ce morati traziti vece i sire plovilo te plovilo otvorenog tipa. Za dvije osobe,kupanje i ribolov cini mi se sasvim solidan komfor ukljucujuci i dovoljan kapacitet spremista u klupama :thumbup: cak i za vikend djitu.
- naginjanje kod vecih brzina : ne zanasajte se...i veca i teza plovila se naginju isto tako...samo ljudi nece to da priznaju... ;)
- upravljivost kod vecih brzina : ni ne moze biti bolja s obzirom na konstrukciju podvodnog dijela i ukupnu tezinu plovila,ali je potpuno sekundarna cak mozda i nebitna stvar jer se brod na "cruising" brzini ponasa OK (po pisanju vlasnika!!) tko od nas vozi u full gasu i max brzini cijelo vrijeme ?
- more 3 : sto kaze netko od kolega, a tko uopce izlazi van po takvom vremenu, a ako te i uhvati,smanji brzinu,vozi cik-cak,pomalo tuci,moli Boga da ti ne krepa motor i ne treba tu filozofirati...svi smo se mi i u manjim barkama i pasarama nasli u takvim situacijama i svi smo jos tu !!!
- proizvodjac : ako je sve istina sto su decki napisali o njima,zasluzuju svaku pohvalu bez dileme

I "NE", nisam bio na Navalu niti sam ga vozio,prosuljao sam postove,slike,filmice i cini mi se da je stvar OK.Naravno o kvaliteti izrade i plastike vrijeme ce reci svoje (i auti su najbolji nakon nekoliko godina proizvodnje i prvog redizajna!!)a do tada ponosni vlasnici uzivajte u svom novom plovilu,neka vas more dobro sluzi i dobar ribolov vam zelim. :wave:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la tomsic davor » 05. 01. 2012. (19:56)

Ovi sto nemaju barku obicno znaju koja je najbolja... :lol:
I niko nije reko da nije puno novaca...ali nema bolje za te pare...
Pokusaj te naci pa cete se uvjeriti...
tomsic davor
Old Senior Member

PostPostao/la saratoga » 05. 01. 2012. (20:08)

Pa nemas ni ti barku,imas navala :wave:
saratoga
Member

Tip plovila: 6.5m moja izrada sa hondom 115

PostPostao/la tomsic davor » 05. 01. 2012. (21:59)

Niko nije rekao da se ne kritikuje...to i jeste tema...misljenja,kritike,pohvale...
Ali se ne moze traziti od barke 6m da bude remorker...ima boljih 100 puta naravno...ali su i cjene bolje...
tomsic davor
Old Senior Member

PostPostao/la nostromo » 06. 01. 2012. (00:17)

Rafter je napisao/la:Kobilica je 2/3 duzine a zadnju 1/3 je ploca iliti bez kobilice...
Sigurno da je bocni val neugodan pogotovo na navalu i tu ga nitko ne hvali jer je tesko ocekivati da ce stajati kao sika pogotovo na bocnom valu...
Ako se ne varam negdje sam i napisao da ako je more preko 3 ostanite s njim doma jer to nije plovilo za more preko 3... a sto se tice plovidbe tu nebi objasnjavao kako se ide na val pogotovo ako je jace more..mozda je trebalo malo korigirati kurs tako da se izbjegne bocni val :wave:

Zato san i uzeja Elana t401 :D
Graditi se mora korablju iz snova, da nam slavi rod...
nostromo
Old Senior Member

Tip plovila: Kuster 15, Mercury 60 4t

PostPostao/la miki » 06. 01. 2012. (14:38)

saratoga je napisao/la:Pa nemas ni ti barku,imas navala :wave:

A da imaš brodkoji bi to bija u klasi 100-150 tk
miki
Djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Karnic 210

PostPostao/la tomsic davor » 06. 01. 2012. (16:36)

nostromo je napisao/la:
Rafter je napisao/la:Kobilica je 2/3 duzine a zadnju 1/3 je ploca iliti bez kobilice...
Sigurno da je bocni val neugodan pogotovo na navalu i tu ga nitko ne hvali jer je tesko ocekivati da ce stajati kao sika pogotovo na bocnom valu...
Ako se ne varam negdje sam i napisao da ako je more preko 3 ostanite s njim doma jer to nije plovilo za more preko 3... a sto se tice plovidbe tu nebi objasnjavao kako se ide na val pogotovo ako je jace more..mozda je trebalo malo korigirati kurs tako da se izbjegne bocni val :wave:

Zato san i uzeja Elana t401 :D

Da...ali probaj sa elanom ici 15 milja uvece kad se vracas sa liganja...recimo u januaru....
Vjerovatno bi osto u sjedecem polozaju do kuce... :)
tomsic davor
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Elektricar i 7 gostiju.